ΓΔ: 784.24 0.58% Τζίρος: 53.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:43:36 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Την αποεπένδυσή της από την Atlas Tapes ανακοίνωσε η DECA Investments

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση η έξοδος πραγματοποιείται μέσω της εξαγοράς των μετοχών από τους τρεις βασικούς μετόχους, μέλη της διοίκησης της εταιρείας (management buyout).

Την αποεπένδυσή της από την εταιρεία Atlas Tapes S.A. ανακοίνωσε η DECA Investments, η οποία είναι ο αποκλειστικός διαχειριστής τοπυ Diorama Investments Sicar S.A.

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση η έξοδος πραγματοποιείται μέσω της εξαγοράς των μετοχών από τους τρεις βασικούς μετόχους, μέλη της διοίκησης της εταιρείας (management buyout).

«H Atlas Tapes είναι μια δυναμική εξωστρεφής ελληνική επιχείρηση η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία αυτοκόλλητων ταινιών και υλικών συσκευασίας. Έχοντας μια ισχυρή διοίκηση, έσοδα που αναμένεται να ξεπεράσουν τα 115 εκατ. ευρώ το 2021, εκ των οποίων πάνω από 100 εκατ. από εξαγωγές, ισχυρή κερδοφορία και σημαντικές επενδύσεις κατάφερε να γίνει μια από τις τρείς μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου της στην Ευρώπη», σημειώνεται στην ανακοινωση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Atlas Tapes κ. Ιάσων Λάντζης δήλωσε: «Η Atlas Tapes επέλεξε, το 2015, την ομάδα της DECA Investments ως συνοδοιπόρο στην υλοποίηση του στρατηγικού της πλάνου, το οποίο αποσκοπούσε σε οργανική ανάπτυξη και στο να καταστήσει το εργοστάσιο της εταιρείας ένα από τα πιο σύγχρονα και αυτοματοποιημένα στην Ευρώπη.

Η στρατηγική της Atlas Tapes, η οποία στόχευε στην ανάπτυξη μέσω του εκσυγχρονισμού και της αυτοματοποίησης της παραγωγικής της γραμμής, σε συνδυασμό με την εξαιρετική επιλογή, όπως απεδείχθη, να έχει ως συμμέτοχο και συνεργάτη την πολύ έμπειρη ομάδα της Deca, υπερέβη τις προσδοκίες μας, φέρνοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα. Στην επίτευξη δε του επιχειρηματικού μας πλάνου, βοήθησε σημαντικά η εμπιστοσύνη, που επέδειξε η διαχειριστική ομάδα της Deca στην εταιρεία μας, υποστηρίζοντας πάντα όλες τις κρίσιμες αποφάσεις της διοίκησης».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της DECA κ. Νίκος Κούλης δήλωσε: «Το 2015, σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη για τη Ελλάδα, πήραμε την απόφαση να επενδύσουμε στην Atlas Tapes γιατί πιστέψαμε στην διοίκηση, την ποιότητα της εταιρείας και την προοπτική της. Τα αποτελέσματα δικαίωσαν πλήρως την απόφασή μας. Με την αξιοποίηση των κεφαλαίων της επένδυσής μας, την συνδρομή μας για την καλύτερη πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα, αλλά κυρίως με την συνετή διοίκηση, η εταιρεία πραγματοποίησε ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα 40 εκατ. ευρώ το οποίο συνέβαλλε στο να έχει σήμερα ένα από τα καλλίτερα, αν όχι το καλλίτερο εργοστάσιο του κλάδου της στην Ευρώπη. Έχουμε μεγάλο σεβασμό για την διοίκηση και την προοπτική της εταιρείας στην οποία, αν δεν είχαμε τους γνωστούς χρονικούς περιορισμούς που διέπουν ένα private equity fund, θα μέναμε για πολύ καιρό ακόμα μέτοχοι».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Lamda Development, Elliniko
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lamda: Σε ποια έργα θα κατευθυνθούν οι πόροι από το «πράσινο ομόλογο»

Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό της Lamda Development τα αντληθέντα κεφάλαια του κοινού ομολογιακού δανείου ύψους έως 230 εκατ. ευρώ θα διατεθούν σε βιώσιμα κτίρια, πράσινη ενέργεια και έργα έξυπνης πόλης.
public
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Public Group: Επενδύει στο Endeavor Catalyst IV Fund

Η φιλοδοξία της PCP Public Capital Partners είναι να στηρίξει γρήγορα αναπτυσσόμενες scale up εταιρείες που διαθέτουν ομάδες ικανές να ανταγωνιστούν στη διεθνή αγορά, εστιάζοντας σε πλατφόρμες ή τεχνολογικές υπηρεσίες γύρω από το retail tech και eCommerce.
Sunlight
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στηρίζει το επενδυτικό πλάνο της Sunlight ο όμιλος Olympia

Ο όμιλος Olympia αύξησε κατά 70 εκατ. ευρώ το μετοχικό του κεφάλαιο, όπου σε συνδυασμό με τον τραπεζικό δανεισμό ύψους 275 εκατ. ευρώ που έχει εξασφαλιστεί, η Sunlight φιλοδοξεί να ολοκληρώσει το πενταετές της επενδυτικό πλάνο.
GEK TERNA, TERNA ENERGIAKI, George Peristeris, Giorgos Peristeris
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Αποδίδουν οι επενδύσεις μας, δεν υπάρχουν υπερκέρδη στην ενέργεια»

Ο επικεφαλής του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανέφερε πως ο όμιλος υλοποιεί 6,5 δισ. επενδύσεις και θα δημιουργήσει 20.000 νέες θέσεις εργασίας. Επιστροφή κεφαλαίου 0,12 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε η γενική συνέλευση των μετόχων
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Λάθη στους υπολογισμούς της ΡΑΕ για την απόδοση κεφαλαίου εντοπίζει ο ΑΔΜΗΕ

Ο Διαχειριστής επισημαίνει λάθη στις παραμέτρους υπολογισμού για το γερμανικό ομόλογο, τον συντελεστή συστημικού κινδύνου beta και το κόστος δανεισμού. Η απόφαση της ΡΑΕ δυσχεραίνει τα επενδυτικά μας σχέδια, τονίζεται σε ανακοίνωση.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Στηρίζει την καινοτομία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Η τράπεζα συμφώνησε με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (HDB) για τη συμμετοχή της στο «Ταμείο Εγγυοδοσίας Καινοτομίας» που χρηματοδοτεί με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους τις καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις με εξωστρεφή χαρακτήρα.