ΓΔ: 1229.87 0.74% Τζίρος: 18.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:25:13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή: Alpha Bank

Alpha Bank: Η εθελουσία πρώτο βήμα προς τη νέα εποχή

Ένα μεγάλο βήμα για την ανανέωση και τη μετάβαση της Alpha Bank στη νέα εποχή αποτελεί η μεγάλη επιτυχία της, υπό εξέλιξη, εθελούσιας εξόδου. Η αποδοχή από εργαζόμενους της τράπεζας ξεπερνά τις αρχικές προσδοκίες.

Ένα μεγάλο βήμα για την ανανέωση και τη μετάβαση της Alpha Bank στην νέα εποχή, αποτελεί η μεγάλη επιτυχία της, υπό εξέλιξη, εθελούσιας εξόδου, η αποδοχή της οποίας από εργαζόμενους της τράπεζας ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες και το στόχο της διοίκησης.

Σύμφωνα µε πληροφορίες, κατά την πρώτη εβδομάδα του προγράμματος, όταν και προσφερόταν πρόσθετο bonus 5% επί της αποζημίωσης, εκδήλωσαν ενδιαφέρον περισσότεροι από 640 εργαζόμενοι από τις κεντρικές υπηρεσίες και τα καταστήματα του Ομίλου, ξεπερνώντας κατά πολύ τον στόχο των 300 ατόµων που είχε θέσει η νέα διοίκηση.

Σύμφωνα με πηγές της τράπεζας, η μέχρι τώρα ανταπόκριση των εργαζομένων δημιουργεί βάσιμες προσδοκίες πως, καθώς πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία του προγράμματος, δηλαδή την προσεχή Παρασκευή 20/09, ο αριθμός των ενδιαφερομένων που θα κάνουν χρήση του προγράμματος θα αυξηθεί περαιτέρω.

Το σημαντικότερο για την τράπεζα δεν είναι ο αριθμός των εργαζομένων που ανταποκρίθηκαν, αλλά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων συμμετέχουν ανταποκρίνονται στα ειδικά χαρακτηριστικά και το προφίλ που επιδίωκε να προσελκύσει η διοίκηση. Αυτό είναι αποτέλεσμα του σχεδιασμού και της δομής του προγράμματος, με την παροχή στοχευμένων κινήτρων, που καθιστά την εθελουσία ελκυστική για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων.

Επιταχύνεται η ανανέωση

Στο επίκεντρο του προγράμματος βρίσκονται οι εργαζόμενοι άνω των 40 ετών και οι εργαζόμενοι στις κεντρικές υπηρεσίες. Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα εθελουσίας προβλέπει αυξημένα κίνητρα για την ομάδα των εργαζομένων µεταξύ 40 µε 50 ετών, που έχει τουλάχιστον 20 χρόνια προϋπηρεσίας στην τράπεζα. Οι εργαζόμενοι µε τα παραπάνω χαρακτηριστικά μπορούν να πάρουν έως και τη διπλάσια αποζημίωση.

Επιπλέον, προσαύξηση της αποζημίωσης κατά 30% παρέχεται στους εργαζόμενους σε επιλεγμένες κεντρικές υπηρεσίες, οι οποίες υπάγονται στην περίμετρο του προγράμματος, καθώς στόχευση της τράπεζας είναι να αποσυµφορηθούν από το πλεονάζον προσωπικό.

Λύνονται τα χέρια του CEO

Η μεγάλη ανταπόκριση των εργαζομένων της Alpha Bank στο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης λύνει τα χέρια του νέου διευθύνοντος συμβούλου, Βασίλη Ψάλτη, προκειμένου να εμβαθύνει και επιταχύνει τη διαδικασία ανανέωσης που είναι σε εξέλιξη. Σταδιακά, η σκυτάλη περνά στη νέα γενιά του Οµίλου, στα στελέχη δηλαδή που θα αναλάβουν την ευθύνη να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και τις ιδιαίτερα αυξημένες απαιτήσεις απόδοσης της νέας περιόδου.

Παράλληλα ο μεγάλος αριθμός εργαζομένων που αποχωρεί από την τράπεζα διευκολύνει σημαντικά την προσπάθεια μείωσης του μισθολογικού κόστους, που αποτελεί κρίσιμη παράμετρο για τον σχεδιασμό της τράπεζας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ζητούν λύση οι επιχειρήσεις μετά την έξοδο της Alpha Bank από Αλβανία

Να ανασταλεί για δύο χρόνια η απόφαση της τράπεζας για πώληση της θυγατρικής της και να εξετάσουν άλλες ελληνικές τράπεζες την εξαγορά της ζητούν από το Μαξίμου οι επιχειρήσεις με δραστηριότητες στην Αλβανία.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Προβληματίζει την κυβέρνηση η έξοδος της Alpha Bank από την Αλβανία

Επαφές από το ΥΠΕΞ και τον σύμβουλο του πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη με τη διοίκηση της τράπεζας. Αντιδρούν και επιχειρήσεις με παρουσία στη γειτονική χώρα. Πώς εξηγούν την απόφαση τα στελέχη της Alpha.