ΓΔ: 797.93 2.40% Τζίρος: 54.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:13:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
BAT Hellas, Ilektroniko Tsigaro
Πηγή: BAT Hellas

ΒΑΤ Hellas: 150 νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα φέρνουν οι επενδύσεις

Η εταιρεία έχει συμβάλλει στα δημόσια έσοδα 3,2 δισ. ευρώ, ενώ εξαιρετικά σημαντική θεωρείται η επιλογή του Πειραιά ως διεθνούς διαμετακομιστικού κέντρου, όπου διακινούνται ετησίως προϊόντα αξίας 1,1 δισ. ευρώ.

Στη δημιουργία 150 νέων θέσεων εργασίας στην Ελλάδα ανακοίνωσε ότι προχωρά η BAT Hellas. «Οι καινούριες αυτές θέσεις εργασίας, παρά το δυσμενές διεθνές περιβάλλον αυτή την περίοδο, έρχονται σε συνέχεια των 200 θέσεων εργασίας στη διάρκεια του 2021 που προήλθαν από τις σημαντικές επενδύσεις της εταιρείας στην Ελλάδα στους τομείς της τεχνολογίας και της καινοτομίας που το θερμαινόμενο προϊόν καπνού glo και το προϊόν ατμίσματος Vuse έφεραν στην ελληνική αγορά» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Οι νέες θέσεις εργασίας ενισχύουν, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τις επενδύσεις του Ομίλου στην Ελλάδα και, παράλληλα, υπογραμμίζουν τον πολυετή ρόλο της εταιρείας στη στήριξη της απασχόλησης στην χώρα. Επιπλέον, η δημιουργία των 150 νέων θέσεων εργασίας σηματοδοτεί τη δυναμική συνέχεια της επιχειρηματικής δραστηριότητας της ΒΑΤ στην Ελλάδα, η οποία συμβάλλει στην ελληνική οικονομία και κοινωνία μέσα από σειρά ενεργειών, ανάμεσά τους επενδυτικό πλάνο με άξονα την υψηλή τεχνολογία, διαρκής ενίσχυση χιλιάδων εργαζομένων στο δίκτυο λιανοπωλητών και διανομέων, και στήριξη χιλιάδων εργαζομένων στην καπνοπαραγωγή, με σημαντικές επενδύσεις ετησίως στους Έλληνες αγρότες για την αγορά καπνού σε σταθερή βάση.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει συμβάλλει στα δημόσια έσοδα 3,2 δισ. ευρώ τα τελευταία χρόνια, ενώ εξαιρετικά σημαντική θεωρείται η επιλογή του Πειραιά ως διεθνούς διαμετακομιστικού κέντρου, όπου διακινούνται ετησίως προϊόντα αξίας 1,1 δισ. ευρώ και 2,5 εκατ. εμπορευματοκιβώτια.

Η BAT Hellas ανήκει στην British American Tobacco plc, έναν διεθνή Όμιλο που λειτουργεί από το 1902, απασχολεί περισσότερους από 53.000 εργαζόμενους και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 180 αγορές. Η Ελλάδα έχει επιλεγεί ως περιφερειακό κέντρο και για το Ισραήλ, την Κύπρο και την Μάλτα.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της British American Tobacco Hellas, Vitalii Kochenko, δήλωσε: «Η εταιρεία συνεχίζει τις επενδύσεις δίνοντας αξία στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, συμβάλλοντας στη σημαντική προσπάθεια που γίνεται για την περαιτέρω ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Σε αυτό το πλαίσιο, δίνουμε τη δυνατότητα σε ένα σημαντικό αριθμό εργαζομένων να γίνουν μέλη του οράματός μας για περαιτέρω ανάπτυξη στην Ελλάδα, μια χώρα που έχει επιλεγεί από τον Όμιλο ως στρατηγική αγορά. Και όλα αυτά παράλληλα με την διαρκή ανάπτυξη του glo και του Vuse ως επιλογή για όσους επιθυμούν να διακόψουν το τσιγάρο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Lamda Development, Elliniko
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lamda: Σε ποια έργα θα κατευθυνθούν οι πόροι από το «πράσινο ομόλογο»

Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό της Lamda Development τα αντληθέντα κεφάλαια του κοινού ομολογιακού δανείου ύψους έως 230 εκατ. ευρώ θα διατεθούν σε βιώσιμα κτίρια, πράσινη ενέργεια και έργα έξυπνης πόλης.
public
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Public Group: Επενδύει στο Endeavor Catalyst IV Fund

Η φιλοδοξία της PCP Public Capital Partners είναι να στηρίξει γρήγορα αναπτυσσόμενες scale up εταιρείες που διαθέτουν ομάδες ικανές να ανταγωνιστούν στη διεθνή αγορά, εστιάζοντας σε πλατφόρμες ή τεχνολογικές υπηρεσίες γύρω από το retail tech και eCommerce.
Sunlight
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στηρίζει το επενδυτικό πλάνο της Sunlight ο όμιλος Olympia

Ο όμιλος Olympia αύξησε κατά 70 εκατ. ευρώ το μετοχικό του κεφάλαιο, όπου σε συνδυασμό με τον τραπεζικό δανεισμό ύψους 275 εκατ. ευρώ που έχει εξασφαλιστεί, η Sunlight φιλοδοξεί να ολοκληρώσει το πενταετές της επενδυτικό πλάνο.
GEK TERNA, TERNA ENERGIAKI, George Peristeris, Giorgos Peristeris
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Αποδίδουν οι επενδύσεις μας, δεν υπάρχουν υπερκέρδη στην ενέργεια»

Ο επικεφαλής του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανέφερε πως ο όμιλος υλοποιεί 6,5 δισ. επενδύσεις και θα δημιουργήσει 20.000 νέες θέσεις εργασίας. Επιστροφή κεφαλαίου 0,12 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε η γενική συνέλευση των μετόχων
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Λάθη στους υπολογισμούς της ΡΑΕ για την απόδοση κεφαλαίου εντοπίζει ο ΑΔΜΗΕ

Ο Διαχειριστής επισημαίνει λάθη στις παραμέτρους υπολογισμού για το γερμανικό ομόλογο, τον συντελεστή συστημικού κινδύνου beta και το κόστος δανεισμού. Η απόφαση της ΡΑΕ δυσχεραίνει τα επενδυτικά μας σχέδια, τονίζεται σε ανακοίνωση.