ΓΔ: 822.15 -0.21% Τζίρος: 66.05 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Από τη Latsco στο SMERemediumCap περνά η ESA Security Solutions

Η ESA Security Solutions, μετά την είσοδο του Latsco Family Office αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία του κλάδου στην Ελλάδα με ισχυρή παρουσία στις επανδρωμένες φυλάξεις και τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας.

Την απόκτηση, μέσω της θυγατρικής της εταιρείας CORDIA, πλειοψηφικού πακέτου μετοχών στην εταιρεία ESA Security Solutions, ιδιοκτησίας του Latsco Family Office ανακοίνωσε το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap (SMERC).

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η ESA Security Solutions, μετά την είσοδο του Latsco Family Office στο μετοχικό της κεφάλαιο το 2018, αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία του κλάδου στην Ελλάδα με ισχυρή παρουσία στις επανδρωμένες φυλάξεις και τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας, σε ευρεία γκάμα εγκαταστάσεων ιδιωτικού και δημοσίου συμφέροντος όπως επίσης και σε κρίσιμες υποδομές της χώρας. Με κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 50.000.000 ευρώ απασχολεί περί τους 3.000 υπάλληλους, γεγονός που την καθιστά έναν από τους 20 μεγαλύτερους εργοδότες στην Ελλάδα. Η ESA έχει επιτύχει να συμβάλει καθοριστικά τα τελευταία χρόνια στον επαναπροσδιορισμό τόσο του επαγγέλματος όσο και των υπηρεσιών ασφαλείας στη χώρα επενδύοντας στη συνεχή εκπαίδευση, στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών καθώς και στο άνοιγμα νέων αγορών.

Η δυναμική αυτή της ESA, σε συνδυασμό με τις σημαντικές δυνατότητες της CORDIA (πρώην Engie Hellas) στην παροχή σύγχρονων υπηρεσιών τεχνικής συντήρησης ακινήτων καθώς και στην παροχή ενεργειακών υπηρεσιών και λύσεων υψηλής τεχνολογίας, οδήγησε στη διαμόρφωση μιας μακροχρόνιας συμφωνίας μετοχικής συνεργασίας μεταξύ του επενδυτικού ταμείου SMERC και του Latsco Family Office. Στόχος της, η δημιουργία του ισχυρότερου καθετοποιημένου ομίλου στην προσφορά ολοκληρωμένων υπηρεσιών και λύσεων διαχείρισης ακινήτων. Επιδίωξη της μετοχικής συνεργασίας αποτελεί η αξιοποίηση των συνεργασιών και η εξασφάλιση οικονομιών κλίμακος μεταξύ των δύο εταιρειών σε όλο το φάσμα της παροχής υπηρεσιών στους κλάδους φύλαξης και ασφάλειας, τεχνικής συντήρησης, καθαρισμού κτηρίων και υποδομών, καθώς και την παροχή σύγχρονων τεχνολογικών λύσεων, φιλικών προς το περιβάλλον και την ενεργειακή εξοικονόμηση. Το Latsco Family Office, σε συνεργασία με το SMERC θα συνεχίσει να είναι ενεργός μέτοχος στην ESA και στο εγγύς μέλλον, θα γίνει και μέτοχος μειοψηφίας της Cordia μέσω ανταλλαγής μετοχών.

Σημειώνεται ότι η συνολική αγορά Total Facility Management στην Ελλάδα προσεγγίζει το 1,4 δισ. ευρώ (σε επίπεδο τζίρου) και καταγράφει ισχυρή δυναμική ανάπτυξης, προσφέροντας νέες ευκαιρίες και προοπτική για σημαντική ανάπτυξη των εργασιών και την παροχή σύγχρονων υπηρεσιών.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, οι νέοι μέτοχοι της ESA εμπιστεύονται και διατηρούν τη σημερινή ισχυρή διοικητική ομάδα της εταιρείας. Ο νέος Όμιλος εταιρειών που θα προκύψει από τη συνεργασία της CORDIA με την ESA και τις εταιρείες που σύντομα θα ενταχθούν σε αυτόν, αναμένεται να διαμορφώσει και να εξελίξει την ελληνική αγορά των υπηρεσιών Total Facility Management τα επόμενα χρόνια, προσφέροντας σημαντική προστιθέμενη αξία σε όλους τους πελάτες της, αξιοποιώντας το πλούσιο σε εμπειρία και γνώσεις προσωπικό τους, αλλά και δημιουργώντας υπεραξίες για τους μετόχους και τους εργαζομένους της.

Με αφορμή την μετοχική συμμετοχή της SMERemediumCap στην ESA, ο Νίκος Καραμούζης, πρόεδρος του επενδυτικού ταμείου SMERemediumCap (SMERC) δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για τη συνεργασία με το Latsco Family Office και την ευκαιρία να συνδιαμορφώσουμε μια ισχυρή στρατηγική ανάπτυξης σύγχρονων υπηρεσιών στον τομέα της διαχείρισης και συντήρησης ακινήτων στην Ελλάδα (Total Facility Management). Οι δυνατότητες που δημιουργούνται από τη συνεργασία της ESA με την CORDIA είναι σημαντικές, και θα συμβάλουν στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου και ανταγωνιστικού πεδίου στον κλάδο παροχής υπηρεσιών Total Facility Management».

Σχολιάζοντας τη συναλλαγή ο διευθύνων σύμβουλος του Latsco Family Office, Δημήτρης Αφεντούλης επισήμανε ότι: «Αποτελεί επιστέγασμα και δικαίωση των προσπαθειών που συστηματικά κάναμε τα τελευταία 4 χρόνια αναδιατάσσοντας την εταιρεία και καθιστώντας την πρωταγωνίστρια στον τομέα της φύλαξης και ασφάλειας στην Ελλάδα. Η ένταξη της ESA σε ένα ευρύτερο επιχειρηματικό σχήμα υπηρετεί την ανάγκη συγκέντρωσης συμπληρωματικών δραστηριοτήτων της οικονομίας και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που την προσπάθεια αυτή, από τη θέση του στρατηγικού μετόχου μειοψηφίας, θα την κάνουμε από κοινού με το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap και τη διοίκηση του, υποστηριζόμενη μετοχικά από τους δεκάδες θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές του».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΚΕΚΡΟΨ: Σχεδιάζει να καταθέσει προσφυγή κατά του Δημοσίου για αποζημίωση

Η εταιρεία θεωρεί πως η απόφαση του Αρείου Πάγου για την εκτός σχεδίου έκταση στα παλιά λατομεία Ψυχικού ήταν υπέρμετρα άδικη αλλά θα την σεβαστεί και είναι αποφασισμένη να ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα κατά του Δημοσίου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lamda και Orilina ΑΕΕΑΠ απέκτησαν οικόπεδα δίπλα στο Mediterranean Cosmos

Οι δύο εταιρείες θα αναπτύξουν από κοινού το κυρίως οικόπεδο, με στόχο τη μεγιστοποίηση των συνεργιών με το εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση των εξαιρετικών προοπτικών της περιοχής.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κέκροψ: Μη αναμενόμενη εξέλιξη η αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου

Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως η απόφαση βρίσκεται σε αντίθεση με παλαιότερες αποφάσεις των δικαστηρίων και σημειώνει πως ο Άρειος Πάγος με απόφαση του, είχε ήδη αναγνωρίσει την εν λόγω καταχρηστική συμπεριφορά του Ελληνικού Δημοσίου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μπλε Κέδρος: Στις 14 Ιουνίου στο ταμπλό του ΧΑ με τιμή έναρξης 2,25 ευρώ

Όπως αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, τα έσοδα της Δημόσιας Προσφοράς ανέρχονται σε 16,2 εκατ. ευρώ και τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν για την ανέγερση ξενοδοχείου στην περιοχή της Ακρόπολης και τουριστικής μονάδας στη Μονεμβασιά.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Trastor: Έγκριση για τη διανομή μερίσματος ύψους 0,02 ευρώ ανά μετοχή

Επίσης η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Trastor αποφάσισε την δωρεάν διάθεση 73.551 μετοχών στον διευθύνοντα σύμβουλο και 1.462.692 μετοχών στους δικαιούχους του Μακροπρόθεσμου Προγράμματος Παροχής Κινήτρων, αξίας 0,50 ευρώ η μετοχή.