ΓΔ: 834.83 -0.17% Τζίρος: 63.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Γ. Κορμάς (Πειραιώς): Τα ακίνητα των τραπεζών έχουν υψηλά περιθώρια κέρδους

O κ. Κορμάς εκτίμησε ότι τα ακίνητα των τραπεζών αναμένεται να αναδείξουν μια λευκή «τρύπα» με υψηλά περιθώρια κέρδους. Για το λόγο αυτό οι τράπεζες προχωρούν στην ενεργό διαχείριση, μέσω εξειδικευμένων εταιρειών.

Σημαντικές υπεραξίες κρύβουν τα ακίνητα που βρίσκονται στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών, με βάση την εκτίμηση για άνοδο των τιμών κατά 5-6% σε ετήσια βάση την επόμενη διετία, επισήμανε ο κ. Γιώργος Κορμάς, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής του Group Real Estate της Τράπεζας Πειραιώς και Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς Real Estate, συμμετέχοντας σε συζήτηση για την αγορά ακινήτων που έγινε χθες στο πλαίσιο του Fin Forum 2022.

O κ. Κορμάς εκτίμησε ότι τα ακίνητα των τραπεζών αναμένεται να αναδείξουν μια λευκή «τρύπα» με υψηλά περιθώρια κέρδους. Για το λόγο αυτό οι τράπεζες προχωρούν στην ενεργό διαχείριση, μέσω εξειδικευμένων εταιρειών, στις οποίες οι τράπεζες είναι μέτοχοι είτε άμεσα, είτε μέσω των εταιρειών διαχείρισης.

Όπως τόνισε, στον χώρο του Real Estate υπάρχουν τα realtech και η Τράπεζα Πειραιώς υπήρξε και συνεχίζει να είναι πρωτοπόρος στο κομμάτι του fintech. Είναι η πρώτη που δημιούργησε την ηλεκτρονική πλατφόρμα αγοραπωλησίας ακινήτων, το property4sale.gr ενώ το project Terra είναι η υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού ως προς  την πώληση ακινήτων 1 δισ. ευρώ.

Ο Ανώτερος Γενικός Διευθυντής του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς αναφέρθηκε στον θετικό ρόλο που διαδραματίζουν οι τράπεζες στην οικονομία, καθώς επιδιώκουν να πωλούν σε καλές τιμές το στοκ που διαθέτουν, συγκρατώντας με αυτόν τον τρόπο τις τιμές ενώ χαρακτηριστικά τόνισε: «Επιλέγουμε μόνο ακίνητα που ταιριάζουν στην επόμενη ημέρα και στον σχεδιασμό της αγοράς ακινήτων του μέλλοντος».

«Ερχόμαστε από μια δύσκολη περίοδο και τώρα καλούμαστε να επανακτήσουμε τον χαμένο χρόνο και τις χαμένες αξίες», είπε ο κ. Κορμάς αναφορικά με την οικονομική κρίση και τη διαχείριση των ενεχύρων των μη εξυπηρετούμενων δανείων και υπογράμμισε ότι γνώμονας είναι η αποφυγή λαθών στις χρηματοδοτήσεις ώστε να αποτραπεί η δημιουργία νέων κακών δανείων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

H Tράπεζα Πειραιώς στο Google Pay, οι δυνατότητες στους πελάτες

Με το Google Pay οι πελάτες της Τράπεζας έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν ανέπαφα με μία μόνο κίνηση, σε όλα τα φυσικά καταστήματα που διαθέτουν τερματικά πληρωμών (POS) με την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών.
Trapeza Peiraios, Vlachopoulos
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Στηρίζει επιχειρηματικές προσπάθειες που προάγουν την εξωστρέφεια

Η Τράπεζα είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει νέες επενδύσεις που θα έχουν μακροχρόνια θετικό κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα, σημείωσε ο Θ. Βλαχόπουλος.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η αμερικανική Power Factors εξαγοράζει την ελληνική Inaccess

Η νέα εταιρία που προκύπτει μετά την εξαγορά και τη συγχώνευση της Inaccess με την Power Factors θα προσφέρει ολοκληρωμένο λογισμικό παρακολούθησης εξυπηρετώντας πελάτες που αντιπροσωπεύουν ισχύ που ξεπερνά τα 200GW παγκοσμίως.
trapezes-banks
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Απεργίες αύριο σε Εθνική και Τρ. Πειραιώς για επιχειρησιακές συμβάσεις

Τα σωματεία των εργαζομένων σε Εθνική και Τράπεζα Πειραιώς αντιδρούν στις έως τώρα προτάσεις των διοικήσεων για τη σύναψη επιχειρησιακών συμβάσεων. Διεκδικούν μεγαλύτερες αυξήσεις και προστασία απασχόλησης.
Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Κλειστά τα καταστήματα στις 21 Ιουνίου λόγω απεργίας

Ο Σύλλογος Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς σημειώνει πως η διοίκηση της τράπεζας χρειάζεται να αναθεωρήσει τη στάση της και να προσέλθει σε έναν ειλικρινή διάλογο που θα στηρίζεται στις θετικές προοπτικές της τράπεζας.