ΓΔ: 795.24 2.06% Τζίρος: 72.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Trapeza, trapeza peiraios
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Τράπεζα Πειραιώς: Πώληση ναυτιλιακών δανείων έναντι 200 εκατ. ευρώ

Τα συγκεκριμένα δάνεια αγόρασε η Davidson Kempner Capital Management LP και ήταν συνολικής μεικτής λογιστικής αξίας ύψους €400 εκ..

Την πώληση χαρτοφυλακίου ναυτιλιακών μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (ΝΠΕ) «Project Dory» συνολικής μεικτής λογιστικής αξίας ύψους €400 εκ., σε εταιρεία του ομίλου της Davidson Kempner Capital Management LP, ανακοίνωσε η Πειραιώς Financial Holdings Α.Ε..

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «το συνολικό συμφωνηθέν τίμημα της Συναλλαγής ανέρχεται σε €0,2 δις. ή 53% της μεικτής λογιστικής αξίας του χαρτοφυλακίου. Η Συναλλαγή ολοκληρώθηκε κατόπιν λήψης όλων των απαραίτητων εγκρίσεων, συμπεριλαμβανομένης της συναίνεσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xristos Megalou, Trapeza Peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Αξιολογεί επενδύσεις 1,6 δισ. ευρώ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας αναφέρθηκε εκτενώς, τόσο στις δυνατότητες χρηματοδότησης των επιχειρήσεων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης με χρηματοδότηση για το 50% του επενδυτικού σχεδίου με ιδιαίτερα προνομιακό, σταθερό επιτόκιο.
Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρεις συνθετικές τιτλοποιήσεις από Πειραιώς με κεφαλαιακό όφελος 0,50%

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Τρ. Πειραιώς με τις συναλλαγές αυτές θα μειωθεί το σταθμισμένο έναντι κινδύνων ενεργητικό της κατά περίπου 1,1 δισ. ευρώ. Στα 2,7 δισ. ευρώ η λογιστική αξία των δανειακών χαρτοφυλακίων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι τράπεζες έχουν καθοριστικό ρόλο για τη μετάβαση στη βιώσιμη ανάπτυξη

Θα απαιτηθούν ετησίως τουλάχιστον 7 τρισ. δολάρια έως το 2030 για να επιτευχθούν οι στόχοι της Συμφωνίας του Παρισιού, τόνισε ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Χαντζηνικολάου.
Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Βουτιά 10,29% στον δείκτη των αγροτικών προϊόντων των Ιούνιο

Η παρατεταμένη σύγκρουση στην Ουκρανία απειλεί το βασικό σενάριο αποκλιμάκωσης των τιμών το επόμενο έτος, παράλληλα με το ράλι στις τιμές της ενέργειας, των λιπασμάτων, του αυξημένου κόστους παραγωγής, ενώ οι τιμές ρεκόρ των αγροτικών προϊόντων, από τη μια τροφοδοτούν τον πληθωρισμό κι από την άλλη περιορίζουν τη ζήτηση.