ΓΔ: 828.84 -0.72% Τζίρος: 17.33 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:13:07 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Ο countries editor του Economist Alasdair Ross (αριστ.) και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς. Πηγή: Εθνική Τράπεζα

Economist: Βράβευση της Εθνικής Τράπεζας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Όπως επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ, κ. Π. Μυλωνάς, η τράπεζα έχει σήμερα περισσότερους από 2 εκατομμύρια ενεργούς ψηφιακούς πελάτες, με μερίδιο αγοράς 32%.   

Βραβείο για τον ψηφιακό της μετασχηματιμό κατά τα τελευταία δύο χρόνια, προσφέροντας πρωτοποριακές υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής στους πελάτες της, απονεμήθηκε στη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, κατά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από τον Economist στην Αθήνα, με θέμα την Τεχνολογία και την Καινοτομία.

Το βραβείο παρέλαβε, από τον countries editor του Economist Alasdair Ross, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Παύλος Μυλωνάς, ο οποίος τόνισε ότι το βραβείο αυτό αποτελεί αναγνώριση της μεγάλης επένδυσης που έχει πραγματοποιήσει και συνεχίζει συστηματικά να πραγματοποιεί η Εθνική στην τεχνολογία. Χαρακτηριστικά υπογράμμισε ότι η Εθνική έχει σήμερα περισσότερους από 2 εκατομμύρια ενεργούς ψηφιακούς πελάτες, με μερίδιο αγοράς 32%.   

Στην εκδήλωση του Economist με τον τίτλο ECONOMIST – TECHNOLOGY AND INNOVATION 2022, οι διακεκριμένοι ομιλητές ήταν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο ερευνητής και Διευθυντής Πληροφορικής του ΜΙΤ Media Lab Μιχάλης Μπλέτσας, οι οποίοι μίλησαν για τις επερχόμενες καθοριστικές τεχνολογικές εξελίξεις, τις αλλαγές που θα επιφέρουν, τη δυναμική της ψηφιακής μεταρρύθμισης στην Ελλάδα και την πρόοδο της τεχνητής νοημοσύνης.

«Η Εθνική Τράπεζα ξεχώρισε και βραβεύτηκε για τα τεχνολογικά της επιτεύγματα, μαζί με άλλες 6 από τις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις σε άλλους κλάδους (ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, ναυτιλία, κατασκευές) που διακρίθηκαν σε αυτό το επίπεδο και ειδικότερα εν μέσω της πανδημίας, όπου η τεχνολογία απέκτησε ακόμη σημαντικότερη χρήση και αξία για τους πελάτες των επιχειρήσεων, τους εργαζόμενους και την οικονομία», όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση. 

Όπως αναφέρθηκε ειδικότερα στην εκδήλωση, αυτό το βραβείο απονέμεται στην Εθνική Τράπεζα η οποία μέσω της τεχνολογίας έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να εισάγει μια νέα τραπεζική εμπειρία ψηφιακής εξυπηρέτησης για τους πελάτες της και τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στοίχημα η ενίσχυση της εξωστρέφειας: Πώς στηρίζει η Εθνική τους εξαγωγείς

Σημαντική αύξηση των εξαγωγών τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, αλλά διατηρείται η μεγάλη διαφορά από την Ευρώπη. Ποιες ευκαιρίες δίνει η στροφή της Ε.Ε. προς την αυτάρκεια. Ποια χρηματοδοτικά εργαλεία προσφέρει η Εθνική.
Ethniki Trapeza, ETE, Mylonas, Milonas
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Π. Μυλωνάς: Επιτακτική η συνεργασία των τραπεζών με εταιρείες fintech

Στο άμεσο μέλλον, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, τα καταστήματα θα χρησιμεύουν μόνο για τις μεγάλες αποφάσεις του πελάτη, όπως η αγορά κατοικίας και επενδυτικά - αποταμιευτικά προϊόντα.
Mylonas, Ethniki Trapeza, ETE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εθνική: Με μονοψήφιο δείκτη P/E το 2021, αύξηση 40% στα οργανικά κέρδη

Στόχος της τράπεζας η διψήφια απόδοση ιδίων κεφαλαίων και η διανομή μερίσματος, υπογραμμίζει ο διευθύνων σύμβουλος, Παύλος Μυλωνάς. Στα 833 εκατ. τα κέρδη μετά τους φόρους, με «ένεση» 404 εκατ. από τα κέρδη από ομόλογα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αιτήσεις για παροχή δανείων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης δέχεται η Εθνική Τράπεζα

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της τράπεζας η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά, με το συνολικό επιλέξιμο κόστος να συγχρηματοδοτείται μέχρι 50% με κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εθνική: Επιβραβεύει πάνω από 52.000 συνεπείς δανειολήπτες στεγαστικών δανείων

Στα 5 εκατ. ευρώ ανέρχεται μέχρι στιγμής το συνολικό ποσό που έχει δώσει η Εθνική Τράπεζα ως επιβράβευση μέσω του προγράμματος ανταμοιβής συνέπειας πελατών στεγαστικών δανείων από τον Σεπτέμβριο του 2019.