ΓΔ: 879.23 0.27% Τζίρος: 48.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Matrix Broker

Ποια είναι η Matrix που απέκτησε την Πειραιώς Μεσίτες

Ένα από τα μεγαλύτερα deal της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς, μέσα στο 2019, ήταν η εξαγορά της Πειραιώς Μεσίτες ΑΕ (μεσιτική ασφαλιστική εταιρεία της Τράπεζας Πειραιώς) από την ΜΑTRIX Insurance & Reinsurance Brokers at Lloyd’s. 

Μέσα στο Νοέμβρη ολοκληρώθηκε και τυπικά πλέον η διαδικασία εξαγοράς του 100% των μετοχών της ΠΕΙΡΑΙΩΣ Μεσίτες, η οποία πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάρτιο. Μετά την τυπική ολοκλήρωση της συγχώνευσης, η MATRIX καθίσταται καθολική διάδοχος της απορροφώμενης εταιρείας που έπαψε πλέον να υφίσταται.

Η επιχειρηματική αυτή συμφωνία υλοποιήθηκε σε στρατηγική συμμαχία με το Howden Broking Group, έναν από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους μεσιτικούς οίκους διεθνώς και μέλος του Ομίλου Hyperion.

Ως αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας η MATRIX είναι τώρα μέρος ενός δικτύου που συνεργάζεται με περίπου 10.000 επαγγελματίες σε 90 χώρες, ενώ διαχειρίζεται ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα που ξεπερνούν τα 22 δισ. δολάρια.

Ο Όμιλος MATRIX

Ο Όμιλος ΜATRIX Insurance & Reinsurance Brokers, αποτελεί ηγετική δύναμη στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση σε ό,τι αφορά τον κύκλο εργασιών και στο μερίδιο αγοράς της, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2003 και αναδείχθηκε σε Broker at Lloyd’s το 2012.

Σήμερα αποτελεί την πλέον καινοτόμο, ευέλικτη και φερέγγυα πρόταση στις αγορές της Ελλάδας και της Κύπρου, με γραφεία στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λονδίνο, Λευκωσία, Κωνσταντινούπολη και Γιοχάνεσμπουργκ, καθώς και συνεργασίες και πελατολόγιο σε περισσότερες από 22 χώρες.

Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας έχει εμπλουτιστεί με τα ικανά στελέχη της Πειραιώς Μεσίτες και γεωγραφικά, η ελληνική παρουσία της MATRIX έχει επεκταθεί στη Θεσσαλονίκη, στα Ιωάννινα και στην Κρήτη. Παράλληλα, ο Όμιλος έχει προσελκύσει κορυφαία στελέχη, με μεγάλη εξειδίκευση στους τομείς ευθύνης τους με γνώση, εμπειρία και πελατοκεντρικό προσανατολισμό.

Προκλήσεις και ευκαιρίες για την ελληνική ασφαλιστική αγορά

Η MATRIX πιστεύει πως η ανάπτυξη της Ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς η οποία είναι ήδη ο μεγαλύτερος θεσμικός επενδυτής στη χώρα (14,5 δις σε επενδύσεις) και μπορεί και θα συμβάλει περαιτέρω στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Έχοντας δημιουργήσει μία τεράστια σε μέγεθος και δυνατότητες ενοποιημένη πλατφόρμα διαμεσολάβησης, που διασφαλίζει τις βέλτιστες, άψογες και ταχύτατες διαδικασίες τοποθέτησης κινδύνων τόσο στην ελληνική, όσο και στις παγκόσμιες ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές αγορές, η MATRIX φιλοδοξεί να δημιουργήσει έναν οργανισμό που θα επαναπροσδιορίσει τη διαμεσολάβηση, θα δημιουργεί συνεχώς νέες θέσεις εργασίας και θα επιστρέφει μεγάλη αξία στους πελάτες, στους συνεργάτες, στα στελέχη και στους μετόχους της.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του ΙΟΒΕ (Το Οικονομικό και Κοινωνικό Αποτύπωμα της Ιδιωτικής Ασφάλισης στην Ελλάδα, Νοέμβριος 2019), η άμεση και έμμεση συμβολή της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα εκτιμάται σε €2,4 δισεκ. σε όρους ΑΕΠ. Σημαντική είναι επίσης η συνεισφορά του κλάδου και στην απασχόληση με 33,8 χιλ. θέσεις εργασίας (σε ισοδύναμα πλήρους απασχόλησης) που αντιστοιχεί με το 0,8% της συνολικής απασχόλησης στην Ελλάδα το 2018.

Ωστόσο, η απόσταση ως προς τον βαθμό διείσδυσης της ιδιωτικής ασφάλισης που χωρίζει την Ελλάδα από άλλες χώρες είναι μεγάλη. Τα ασφάλιστρα ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι κατά πολύ χαμηλότερα στην Ελλάδα και στους δύο κλάδους ασφάλισης (ζημιών και ζωής). Με συνολικό μέγεθος ασφαλιστικής αγοράς που αντιστοιχεί σε κατά κεφαλή ασφάλιστρα ύψους €368 (στοιχεία 2017), η Ελλάδα καταλαμβάνει μία από τις χαμηλότερες θέσεις στην Ευρώπη – η αντίστοιχη μέση τιμή για το σύνολο των ευρωπαϊκών αγορών είναι 5,5 φορές μεγαλύτερη (€2.030/άτομο).

Η σημασία της κυβερνοασφάλειας και η προσέγγιση της MATRIX

Οι κυβερνοεπιθέσεις αποτελούν το νέο μεγάλο κίνδυνο για πολίτες, οργανισμούς και κράτη. Σύμφωνα με έρευνα του Αllianz Risk Barometer 2019, το Cyber Risk μαζί με τη διακοπή εργασιών για πρώτη φορά δηλώνεται ως κορυφαίος κίνδυνος για το παγκόσμιο επιχειρείν. Τη σημασία του Cyber Insurance τόνισε ο κ. Σπύρος Λαθούρης, Head, IT – Cyber Risks Expert στην Matrix Group στο πρόσφατο συνέδριο Cyber Insurance & Incident Response Conference 2019 επισημαίνοντας ότι το 80% των εταιρειών αδυνατεί να αντιμετωπίσει άμεσα μια κυβερνοεπίθεση.

Oι επιπτώσεις του κυβερνοεγκλήματος που είναι, κυρίως οι οικονομικές, γίνονται καθημερινά ολοένα και πιο αισθητές και μέχρι σήμερα 700.000 επιχειρήσεις έχουν υποστεί επιθέσεις με το μέσο κόστος να ανέρχεται στις $300.000. Για αυτό και η MATRIX, παίρνει τον ρόλο ενός εξειδικευμένου ασφαλιστικού broker, με background στον χώρο του ΙΤ, δηλαδή ενός επαγγελματία που μπορεί να αξιολογήσει τον βαθμό έκθεσης ενός συστήματος, να κατανοήσει τις λειτουργίες του και να προτείνει ουσιαστικές λύσεις.

Λειτουργώντας με βάση το τρίπτυχο «αποδοχή – αποφυγή – μετριασμός» η MATRIX υιοθετεί μια ρεαλιστική προσέγγιση ως προς την αποφυγή και παρέχει λύσεις που σε συνδυασμό με την κατάλληλη ασφαλιστική κάλυψη οδηγούν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, που είναι ο μετριασμός της έντασης και της έκτασης μιας επίθεσης.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Phoenix Vega Mezz: Στα 4,3 εκατ. ευρώ τα έσοδα για το γ' τρίμηνο

Τα έσοδα της εταιρείας προέρχονται από την είσπραξη τόκων από τις ομολογίες των χαρτοφυλακίων Phoenix και Vega. Σε σωρευτική βάση από την ίδρυσή της, εμφανίζει έσοδα 5,1 εκατ. και κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ύψους 4,8 εκατ.
Trapeza Peiraios, Vlachopoulos
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Βλαχόπουλος: Στρατηγική επιλογή της Πειραιώς η στήριξη του τουρισμού

Όπως τόνισε ο γενικός διευθυντής, επικεφαλής εταιρικής τραπεζικής της Πειραιώς, η επόμενη ημέρα περιλαμβάνει για τις επιχειρήσεις του τουρισμού νέες επενδύσεις στους τομείς της αποτελεσματικής και υπεύθυνης διαχείρισης των φυσικών πόρων.