ΓΔ: 894.74 0.69% Τζίρος: 60.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Προβάδισμα της Impala Invest για την εξαγορά της Creta Farms

Στα σημεία υπερτερεί η προσφορά της Impala Invest, καθώς περιλαμβάνει μεγαλύτερα ποσά για αποπληρωμή δανείων και επένδυση στην εταιρεία. Πριν τα Χριστούγεννα «κλειδώνει» το σχέδιο εξυγίανσης της αλλαντοβιομηχανίας.

Στον έλεγχο του επενδυτικού κεφαλαίου Impala Invest BV θα περάσει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η Creta Farms, ενώ την προπαραμονή των Χριστουγέννων επιδιώκεται να έχει «κλειδώσει» το σχέδιο εξυγίανσης της βιομηχανίας αλλαντικών, με στόχο η εταιρεία να υπαχθεί στα άρθρα 106 β και δ του Πτωχευτικού Κώδικα.

Ειδικότερα, οι χθεσινές διαρροές επιβεβαίωναν ότι διατηρήθηκε το πλεονέκτημα που εμφάνισε από την πρώτη στιγμή η πρόταση της Impala, όπως έχει ήδη γράψει το bussinessdaily.gr,  με αποτέλεσμα να αναδεικνύεται προτιμητέος επενδυτής, στην κούρσα διεκδίκησης που είχε με το έτερο fund Lime Capital.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κατακύρωση του διαγωνισμού αναμένεται έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας, όταν και ενδεχομένως υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις. 

Σχετικά με τη προτιμητέα προσφορά, φέρεται ότι «κέρδισε» στα σημεία, καθώς περιλαμβάνει μεγαλύτερο ποσοστό αποπληρωμής δανείων σε βάθος δεκαετίας, ενώ το ύψος των κεφαλαίων που αναμένεται να εισφέρει στην αλλαντοβιομηχανία εκτιμάται ότι προσεγγίζουν– σε πρώτη φάση- τα 20 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, προβλέπεται σταδιακή αποπληρωμή, με κούρεμα, στους λοιπούς πιστωτές της αλλαντοβιομηχανίας ενώ, σε ό,τι αφορά στις οφειλές προς το Δημόσιο φέρεται ότι δεν θα υπάρξει απομείωση, αλλά ενδεχομένως ένταξη σε ρύθμιση δόσεων.

Η ανάδειξη του νέου ιδιοκτήτη της Creta Farms ανοίγει το δρόμο για την εκταμίευση της ενδιάμεσης χρηματοδότησης, ώστε να πάρουν μπρος και οι μηχανές παραγωγής και να ξεκινήσει η τροφοδοσία της αγοράς.

Στο επίκεντρο βρίσκονται και οι διαδικασίες ώστε, μέσα στις επόμενες μέρες να «κλειδώσει» το κείμενο της συμφωνίας εξυγίανσης που θα φέρει την έγκριση του νέου μετόχου και των τραπεζών. Σε αυτό το σημείο, με ενδιαφέρον αναμένεται το σκέλος των οικονομικών καταστάσεων παρελθοντικών χρήσεων που πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στο σχέδιο που θα κατατεθεί στο δικαστήριο, δεδομένου ότι οι οικονομικές καταστάσεις του 2018 εγκρίθηκαν από τη γενική συνέλευση των μετόχων, η νομιμότητα της οποίας αμφισβητείται. 

Σε κάθε περίπτωση, χθες η εταιρεία γνωστοποίησε ότι στις 23 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί έκτακτη γενική συνέλευση με βασικό θέμα την έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης και εξουσιοδότηση στο Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας για υπογραφή και κατάθεση της σχετικής συμφωνίας στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρεθύμνου. 

Να σημειωθεί ότι τα Δικαστήρια λειτουργούν έως και τις 23 Δεκεμβρίου και μετά διακόπτουν για τον εορτασμό των Χριστουγέννων έως και τις 12 Ιανουαρίου. 

Λίγες μέρες νωρίτερα, εξάλλου, στις 11 Δεκεμβρίου εκδικάζεται η κύρια αίτηση προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές της Creta Farms, η οποία στο βαθμό που γίνει δεκτή από το δικαστήριο θα «θωρακίσει» την εταιρεία για διάστημα μέχρι και τέσσερις μήνες. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πυκνό μυστήριο με το πόρισμα για την κατάρρευση της Creta Farms

Το πόρισμα του δικανικού ελέγχου από την Deloitte παραμένει άφαντο, ενώ άγνωστο είναι αν η Creta Farms βρήκε πόρους για να πληρώσει τους ελεγκτές. Κινήσεις από το νέο μέτοχο για ενδυνάμωση της παραγωγής.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αναγέννηση της Creta Farms με συνολικό «κούρεμα» 64%

Τράπεζες, Δημόσιο και προμηθευτές θα υποστούν τις μεγαλύτερες απώλειες για να δημιουργηθεί η νέα εταιρεία από τα συντρίμμια της βιομηχανίας αλλαντικών, ενώ προστατεύονται οι εργαζόμενοι και οι κτηνοτρόφοι.