ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: ΜΑΒΙΖ

Αποφασίζει η Επ. Ανταγωνισμού για την υπόθεση της ΜΑΒΙΖ

Στην Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού η υπόθεση της Μακεδονικής Βιομηχανίας Ζωοτροφών, στις 28 Ιανουαρίου απαλλακτική εισήγηση από την υπηρεσία.

Καταγγελίες κατά της Μακεδονικής Βιομηχανίας Ζωοτροφών για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης οι οποίες ερευνήθηκαν από την υπηρεσία και υπάρχει εισήγηση για την απόρριψή τους θα εξετάσει στις 28 Ιανουαρίου η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού. 

Ειδικότερα η Ολομέλεια θα συνεδριάσει για να εξετάσει, κατόπιν σχετικής εισήγησης, εάν συντρέχει παράβαση του άρθρου 2 του ν. 3959/2011, όπως ισχύει, από την ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ Α.Ε.» («ΜΑΒΙΖ»), κατόπιν σχετικής καταγγελίας.

Σύμφωνα με την Εισήγηση, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, δεν στοιχειοθετείται επαρκώς κατά νόμο παράβαση του άρθρου 2 ν. 3959/2011 από τη ΜΑΒΙΖ και δεν συντρέχει λόγος περαιτέρω δράσης της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην υπό κρίση υπόθεση ως προς την προαναφερόμενη εταιρία με βάση το άρθρο 102 ΣΛΕΕ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της διαδικασίας και τις απόψεις των μερών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιτροπή Ανταγωνισμού κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επ. Ανταγωνισμού: Έρευνα για πιθανές παραβιάσεις του ανταγωνισμού σε φροντιστήρια

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού διερευνά καταγγελία για αντιανταγωνιστικές πρακτικές σε φροντιστήρια, με ενδείξεις καθορισμού τιμών και εκπτώσεων. Έγινε αιφνιδιαστικός έλεγχος και η υπόθεση εξετάζεται κατά προτεραιότητα από αρμόδιο εισηγητή.
Επιτροπή Ανταγωνισμού κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενίσχυση των ελεγκτικών εξουσιών της Επιτροπής Ανταγωνισμού με νέο νομοσχέδιο

Τρεις διατάξεις του νέου νομοσχεδίου του υπ. Ανάπτυξης ενισχύουν τις αρμοδιότητες της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με αυστηρότερους ελέγχους και πιο απλές διαδικασίες επιβολής προστίμων, τόνισαν οι εκπρόσωποί της στη Βουλή.
OB Streem
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η OB Streem ολοκλήρωσε την εξαγορά του ομίλου Med Frigo στον κλάδο logistics

Η OB Streem, κορυφαίος πάροχος logistics, ανακοίνωσε την εξαγορά της Med Frigo Group, μετά την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ενισχύοντας το επιχειρηματικό της σχήμα και επεκτείνοντας τις δυνατότητές της στον κλάδο.