ΓΔ: 1480.23 -0.15% Τζίρος: 72.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Deca Investments: Άντλησε 158 εκατ. στον πρώτο κύκλο του Diorama II

Το νέο fund θα επικεντρωθεί στην ελληνική αγορά επενδύοντας σε επιχειρήσεις με υψηλές προοπτικές ανάπτυξης και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Η DECA αναμένει ότι μετά από την τελική περίοδο διάθεσης τα κεφάλαια του Diorama II θα υπερβαίνουν τα 200 εκατ. ευρώ. 

Την πρώτη περίοδο διάθεσης του Diorama Investments II RAIF, SCA (Diorama II) ολοκλήρωσε η DECA Investments  αντλώντας κεφάλαια 158 εκατ. ευρώ, καταφέρνοντας να ξεπεράσει τα κεφάλαια που είχαν συγκεντρωθεί στο Diorama I, με τους επενδυτές να ανανεώνουν την εμπιστοσύνη τους στην ομάδα της Deca.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, βασισμένο στην συμπαγή ομάδα της DECA Investments αλλά και στις καλές προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας, η εταιρεία στοχεύει να επαναλάβει την επιτυχία του Diorama Investments Sicar (“Diorama I”). Το νέο fund θα επικεντρωθεί στην Ελληνική αγορά επενδύοντας σε επιχειρήσεις με υψηλές προοπτικές ανάπτυξης και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. 

Ο Διευθύνων σύμβουλος της DECA Investments ΑΕΔΟΕΕ, Νίκος Κούλης δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που στην πρώτη περίοδο διάθεσης συγκεντρώθηκαν περισσότερα κεφάλαια από ότι στο Diorama I,  αλλά και γιατί όλοι οι επενδυτές του Diorama I ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στην ομάδα της Deca Investments συμμετέχοντας στο Diorama II. Με γνώμονα τις διαχρονικές αρχές και τις αξίες μας, οι εταίροι και όλοι οι εργαζόμενοι στην DECA θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των επενδυτών μας, στηρίζοντας τις εταιρείες του χαρτοφυλακίου μας, αλλά και την Ελληνική Οικονομία».

Το Diorama II έχει στην διάθεση του 12 μήνες να αντλήσει περαιτέρω κεφάλαια μέχρι την τελική περίοδο διάθεσης. Η DECA Investments αναμένει ότι μετά από την τελική περίοδο διάθεσης τα κεφάλαια του Diorama II θα υπερβαίνουν τα 200 εκατ. ευρώ

H διάρκεια του νέου fund θα είναι αντίστοιχη με εκείνη του Diorama I και αναμένεται να στοχεύσει στην απόκτηση στρατηγικών συμμετοχών σε εταιρείες μεγαλύτερου μεγέθους από εκείνες του Diorama I, εστιάζοντας σε εξωστρεφείς επιχειρήσεις που έχουν τζίρους  που θα κυμαίνονται από 20 εκατ. ως 100 εκατ. ευρώ. Τουρισμός, τρόφιμα, τεχνολογία, business services, βιομηχανία, φαρμακευτικά προϊόντα, ενέργεια αποτελούν τους βασικούς κλάδους που αναμένεται να εστιάσει το fund.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Avax: Κατασκευές, Συμμετοχές και νέες επενδύσεις οι πυλώνες ανάπτυξης

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του ομίλου Χ. Ιωάννου, οι κατασκευές θα συνεχίσουν να παράγουν περισσότερες ταμειακές ροές, ενώ οι συμμετοχές σε ΣΔΙΤ και παραχωρήσεις δημιουργούν ώριμες αποδόσεις.
latiniki ameriki
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επενδυτικές ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις στη Λατινική Αμερική

Παρουσιάσεις επτά οικονομιών της περιοχής σε 110 στελέχη εξαγωγικών επιχειρήσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι εισαγωγές προϊόντων από την ΕΕ κερδίζουν έδαφος σε μια αγορά 600 εκατ. καταναλωτών. Πρωτογενή παραγωγή, φάρμακα, ΑΠΕ και κατασκευές στο ραντάρ ελληνικών εταιρειών