ΓΔ: 1390.69 -0.71% Τζίρος: 147.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Συμφωνία ανάμεσα στην Dport και τα σωματεία εργαζομένων στον ΣΕΠ για τη ΣΣΕ

Η DPort Services έχει ανακοινώσει ότι υποστηρίζει την ένταξη του εργατικού δυναμικού στα βαρέα ένσημα επισπεύδοντας τις διαδικασίες για τη νόμιμη ένταξη των εργαζομένων σε αυτά.

Την αποδοχή των οικονομικών προτάσεων της Dport, για τη συλλογική σύμβαση εργασίας, αποφάσισαν τα τρία σωματεία των λιμενεργατών στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά.

Πρόκειται για τα σωματεία, «Συνδικάτο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις που Δραστηριοποιούνται στις Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ Πειραιά» (ΣΕΕΔΠ) της «Ενωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά» (ΕΝΕΔΕΠ) και της «Ενωσης Εργαζομένων Ελλάδος» (ΕΝΕΛΕ).

Η εταιρεία Dport που διαχειρίζεται λιμενικές υπηρεσίες για λογαριασμό της Cosco στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά στο Νέο Ικόνιο, αναμένεται να προχωρήσει στη σύνταξη προσχεδίου, προκειμένου να συζητηθούν στη συνέχεια οι όροι της συλλογικής σύμβασης εργασίας με τους εκπροσώπους των τριών σωματείων.

Η οικονομική πρόταση της εταιρείας για τη ΣΣΕ, που είναι από 01/06 με αναδρομική ισχύ από 01/01/22, κατατέθηκε προς τα τρία σωματεία των λιμενεργατών την Παρασκευή 06/05.

Η DPort Services έχει ανακοινώσει ότι υποστηρίζει την ένταξη του εργατικού δυναμικού στα βαρέα ένσημα επισπεύδοντας τις διαδικασίες για τη νόμιμη ένταξη των εργαζομένων σε αυτά.

Δηλώνει επίσης, πως είναι στη διάθεση των εργαζομένων για το συντονισμό των ενεργειών που απαιτούνται για την επίτευξη του στόχου.

Για τις κάρτες Edenred τονίζει ότι θα πιστωθούν με ακόμα 5 ευρώ ανά παραγωγικό ημερομίσθιο με αναδρομική ισχύ από την 1/1/2022 και το ποσό ανά παραγωγικό ημερομίσθιο μέσω της κάρτας Edenred θα γίνει 10 ευρώ.

Επίσης το επίδομα αδείας που θα καταβληθεί την Πέμπτη 30/6/2022 θα υπολογιστεί με τους νέους μισθούς.

Σύμφωνα με την Dport αφού τα τρία σωματεία συναντηθούν με τη διοίκηση της εταιρείας και συμφωνήσουν στους όρους της ΣΣΕ αναμένεται η σύνταξή της και η ανάρτησή της στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Cosco μετατρέπει το λιμάνι του Πειραιά σε κόμβο μεταφοράς οχημάτων

Η στρατηγική θέση του λιμένα ανάμεσα στις τρεις ηπείρους αλλά και η παρουσία του ομίλου COSCO SHIPPING ήταν οι κύριοι παράγοντες που συνέβαλαν ώστε να επιλεγεί ο Πειραιάς ως βασικός διαμετακομιστικός κόμβος στο μεγάλο επιχειρηματικό πρότζεκτ.