ΓΔ: 788.46 -0.37% Τζίρος: 51.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Η Dport θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της μετά το ατύχημα στο λιμάνι

Η DPort Services και οι συνεργαζόμενες εταιρείες, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, βρίσκονται από την πρώτη στιγμή δίπλα στον εργαζόμενο και την οικογένεια του και έχoυν φροντίσει όποια μέριμνα.

Ανακοίνωση εξέδωσε η D-Port, διαχειρίστρια εταιρεία των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ για την Cosco για το εργατικό ατύχημα που συνέβη σήμερα τα ξημερώματα στον Πειραιά.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωσή της, «σήμερα στη διάρκεια της νυχτερινής βάρδιας, και ώρα 4.45 π.μ. σημειώθηκε ατύχημα σε εργαζόμενο  επί ελλιμενισμένου πλοίου που εκτελούσε προγραμματισμένες εργασίες. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις το ατύχημα προήλθε από σπάσιμο προστατευτικού κιγκλιδώματος (ρέλι) του πλοίου με συνέπεια την απώλεια ισορροπίας, και τη πτώση του συναδέλφου. Άμεσα ο συνάδελφος μεταφέρθηκε στο ιδιωτικό νοσοκομείο Metropolitan για τη παροχή ιατρικής βοήθειας. Σύμφωνα με τη γνωμάτευση των θεραπόντων ιατρών, η κατάσταση του εργαζομένου είναι εκτός κινδύνου και η παραμονή του στο νοσοκομείο συνεχίζεται προληπτικά». 

Η DPort Services και οι συνεργαζόμενες εταιρείες, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, βρίσκονται από την πρώτη στιγμή δίπλα στον εργαζόμενο και την οικογένεια του και έχoυν φροντίσει όποια μέριμνα απαιτείται για τη γρήγορη αποκατάσταση της υγείας του.

Την ίδια στιγμή έχουν ήδη ξεκινήσει από τις Αρχές οι διαδικασίες για τη πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών του συμβάντος, ώστε να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στο ατύχημα.

«Προτεραιότητα όλων αυτή τη στιγμή, θα πρέπει να αποτελεί η υγεία του εργαζομένου και η ενδελεχής εξέταση των δεδομένων του συμβάντος. Κάθε προσπάθεια να εργαλειοποιηθεί το περιστατικό, έχει στόχο μόνο τη διατάραξη της εργασιακής ειρήνης, για την οποία η εταιρεία έχει δεσμευθεί και έχει υποβάλλει συγκεκριμένες προτάσεις και χρονοδιαγράμματα εν μέσω ενός ανοικτού και εποικοδομητικού διαλόγου. Οποιεσδήποτε άλλες ενέργειες αποσκοπούν μόνο στην διατάραξη οποιασδήποτε θετικής εξέλιξης.

Κύρια μέριμνα της  DPort Services ήταν, είναι και θα είναι πάντα η διασφάλιση της εργασίας των 2.100 εργαζομένων μας, το μέλλον το δικό τους και των οικογενειών τους  όπως και η προβολή της αλήθειας με σκοπό την αποφυγή της παραπληροφόρησης από όσους στοχεύουν στον διχασμό των εργαζομένων μας», υπογραμμίζει η DPort. 

Τέλος, καταλήγει η ανακοίνωση, ότι η DPort και οι συνεργαζόμενες εταιρείες σας ενημερώνουν ότι  θα προστατέψουν με κάθε τρόπο την εργασιακή ειρήνη και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων, δεν θα παρεκκλίνουν από τα αρχικώς συμφωνηθέντα και θα τηρήσουν όλες τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει στο πλαίσιο της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεργία αύριο στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά

Η ΕΝΕΔΕΠ ζητά νέα συλλογική σύμβαση εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις και τονίζει ότι περιμένει μέχρι τις δώδεκα απόψε το βράδυ τις προτάσεις της εταιρείας διαχείρισης των δυο προβλητών της D-Port.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προκήρυξη 24ωρης απεργίας στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά

Οι εργαζόμενοι ζητούν την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας που θα καλύπτει όλους τους εργαζόμενους εφαρμογή του νόμου για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά και επαναπρόσληψη και ανανέωση των συμβάσεων όλων των συμβασιούχων.