ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:13:56 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Vodafone

Vodafone: Στα 925 εκατ. ο τζίρος με ιστορική επίδοση στη χρήση data

Σημαντική αύξηση της πελατειακής βάσης στην κινητή και των εσόδων από υπηρεσίες, αλλά και ρεκόρ στη χρήση data κατέγραψε η Vodafone Ελλάδας. Μειωμένο το APRU κατά 4% σε σχέση με την περυσινή χρονιά καθώς μειώθηκε στα 9,9 ευρώ.

Το ρεκόρ στην κίνηση δεδομένων σε συνδυασμό με την αύξηση της πελατειακής βάσης οδήγησαν την Vodafone να διατηρηθεί σε σταθερή ανάπτυξη στο κλείσιμο του οικονομικού της έτους  (Απρίλιος 2021 - Μάρτιος 2022), με τον τηλεπικοινωνιακό πάροχο να επιταχύνει το επενδυτικό του πλάνο και να αναπτύσσει το δίκτυο οπτικής ίνας.

Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών έφτασε 925 εκατ. ευρώ, παραμένοντας σταθερός, με τα έσοδα από υπηρεσίες να αυξάνονται κατά 3%, φτάνοντας τα 858 εκατ. ευρώ από 837 εκατ. ευρώ το οικονομικό έτος 2020-2021. Η προσαρμοσμένη κερδοφορία (EBITDAaL) ανήλθε σε 228 εκατ. ευρώ

Επιπλέον, το APRU κατέγραψε μείωση στο τέλος του οικονομικού έτους, φτάνοντας τα 9,9 ευρώ (από 10,4 ευρώ την προηγούμενη χρονιά), μειωμένο κατά 4% την ώρα που ο πληθωρισμός τον Μάρτιο του 2022 προσέγγιζε το +9%.

Η πελατειακή βάση της κινητής αυξήθηκε κατά 183.000 πελάτες και έφτασε τα 4,254 εκατ., με την εταιρεία να έχει επιτύχει την προσθήκη 145.000 νέων πελατών καρτοκινητής και 38.000 συνδρομητών συμβολαίου, οι οποίοι και αποτελούν το 39,3% της βάσης. Με τους χρήστες να περνούν όλο και περισσότερες ώρες διασυνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, κατεγράφη «έκρηξη» στη χρήση data, η οποία αυξήθηκε κατά 52% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (122.219 TB) φτάνοντας τα 185.846 ΤΒ, συνεχίζοντας σε ρυθμούς ιστορικών επιδόσεων για την εταιρεία.

Στη σταθερή, παρά τον έντονο ανταγωνισμό, η βάση της σταθερής αυξήθηκε κατά 6.000 και έφτασε τους 972.000 πελάτες, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη επίδοση της εταιρείας από τότε που εισήλθε στη σταθερή. Η Vodafone έχει ανακοινώσει την επιτάχυνση του επενδυτικού της προγράμματος κατασκευής δικτύων νέας γενιάς μέχρι το σπίτι με στόχο την επέκτασή τους σε ακόμη περισσότερα σημεία στην Ελλάδα, συμπεριλαμβάνοντας μάλιστα στον σχεδιασμό της και νέες περιοχές, που είχαν μείνει εκτός του προηγούμενου μεγάλου έργου ψηφιακών υποδομών της περιόδου 2016-2020.

Η Vodafone στοχεύει να έχει φτάσει τις 800.000 συνδέσεις οπτικής ίνας μέχρι το 2024. Η εταιρεία έχει ξεκινήσει αυτή την περίοδο να κατασκευάζει δίκτυα νέας γενιάς σε περιοχές της Αθήνας, όπως το Γηροκομείο, η Κυψέλη, το ιστορικό κέντρο, το Κουκάκι, το Παγκράτι και ο Νέος Κόσμος, ενώ εργασίες κατασκευής δικτύου FTTH πραγματοποιούνται στο κέντρο του Πειραιά και στις Αχαρνές. Αντίστοιχες εργασίες υλοποιούνται στη Θεσσαλονίκη (ιστορικό κέντρο και Ελευθέριο – Κορδελιό), αλλά και σε Πάτρα, Ιωάννινα, Βόλο, Βέροια και Κοζάνη.

Μέσα από το επενδυτικό της πρόγραμμα ύψους 600 εκατ. ευρώ, στην επόμενη διετία, η Vodafone θα προχωρήσει στην κατασκευή και ανάπτυξη νέων δικτύων FTTH και σε άλλες περιοχές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Κοζάνη και Ιωάννινα, καλύπτοντας τους εσωτερικούς δακτυλίους, ενώ θα εντάξει στο επενδυτικό της πλάνο και την κάλυψη με FTTH περιοχών που είχαν μείνει εκτός του αρχικού πλάνου.

Επίσης η Vodafone πραγματοποιεί τη δική της αντεπίθεση και μέσα από τη συνεργασία με γνωστές συνδρομητικές πλατφόρμες που θα προστεθούν στη Vodafone TV θέλει να αυξήσει την συνδρομητική της βάση στις 200.000 από 140.000 που βρίσκεται σήμερα. 

Η Vodafone βρίσκεται ήδη σε προχωρημένες συνομιλίες με τη WarnerMedia για την προβολή της συνδρομητικής πλατφόρμας HBO Max μέσω της Vodafone ΤV όπου θα προσφέρονται τα κανάλια HBODC και Cartoon Network, ενώ «δυνατό χαρτί» αποτελεί επίσης το γεγονός ότι στην πλατφόρμα προβάλλονται ταινίες της Warner Bros λίγες ημέρες μετά από την κυκλοφορία τους στις κινηματογραφικές αίθουσες. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κυνηγούν ταλέντα της πληροφορικής οι ισχυροί των τηλεπικοινωνιών

Νέο κέντρο πληροφορικής και λογισμικού «στήνει» στη Θεσσαλονίκη η μητρική του ΟΤΕ, Deutsche Telekom. Η Vodafone δημιούργησε κόμβο τεχνολογίας στην Κρήτη και σχεδιάζει άλλους τρεις σε ελληνικές πόλεις.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αύξηση λογαριασμών συνδρομητικής τηλεόρασης με την επαναφορά του τέλους 10%

Το Υπουργείο Οικονομικών επέμεινε στην επαναφορά του τέλους παρά την αντίδραση των εγχώριων τηλεπικοινωνιακών παρόχων που ζητούν να φορολογηθούν και οι πλατφόρμες όπως το Netflix και το Disney+.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Άρχισε κυνήγι ταλέντων η Vodafone με το νέο Tech Hub στην Κρήτη

H Vodafone έχει ανοίξει τις πρώτες θέσεις εργασίας γύρω από το Digital Engineering για τον τεχνολογικό κόμβο της Κρήτης, ο οποίος θα τεθεί σε λειτουργία τον προσεχή Ιούλιο. Νέο μοντέλο απασχόλησης με 60% τηλεργασία.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στον πόλεμο της καρτοκινητής και η Vodafone με unlimited προγράμματα

Η Vodafone μπαίνει με την σειρά της στην πρόκληση για unlimited προγράμματα στην καρτοκινητή, προσφέροντας απεριόριστη ομιλία αλλά και περισσότερα data σε κάθε χρήστη καθώς εντείνεται ο ανταγωνισμός στην κινητή τηλεφωνία.