ΓΔ: 805.53 0.00% Τζίρος: 1.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:30:37 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Σημαντικό έργο ψηφιακής αναβάθμισης ανέλαβαν SingularLogic και InDigital

Η ψηφιακή αναβάθμιση των συστημάτων του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων θα συνεισφέρουν σημαντικά στην επιτάχυνση της εξυπηρέτησης των δικαιούχων του ταμείου, έτσι ώστε να μπορέσει να γίνει πράξη η πλήρως ψηφιακή απονομή των μερισμάτων.

Την αναβάθμιση των συστημάτων και την ψηφιοποίηση του αρχείου του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων ανέλαβαν μετά από διεθνή διαγωνισμό οι εταιρείες SingularLogic και InDigital. Το έργο έχει σαν στόχο την βελτίωση των ικανοτήτων του φορέα να εξυπηρετεί αποτελεσματικά τους δικαιούχους του και να απονέμονται έγκαιρα και έγκυρα τα μερίσματα. 

Το έργο συνολικού τιμήματος 5.769.185 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.) περιλαμβάνει την ψηφιοποίηση των φακέλων Μητρώου εργαζομένων, όπου πρόκειται να ψηφιοποιηθούν περισσότερες από 40 εκ. σελίδες, την αναβάθμιση στα υπάρχοντα εσωτερικά πληροφοριακά συστήματα του ΜΤΠΥ, όπως ενδεικτικά το Μητρώο Μετόχων – Μερισματούχων, το Σύστημα Διαχείρισης Υποθέσεων και Αποφάσεων, Αναγνώρισης Προϋπηρεσίας, Κινήσεις Τραπεζικών Λογαριασμών, Δάνεια προς Μετόχους, Συνεδριάσεις και Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου, Λογιστική Δημοσίου κ.ά..

Όλα τα συστήματα θα διασυνδέονται και θα διαλειτουργούν με άλλα συστήματα του Δημοσίου για τη γρήγορη απονομή μερίσματος. Επιπρόσθετα, θα αναπτυχθούν εφαρμογές οι οποίες θα επιτρέπουν την απομακρυσμένη πρόσβαση στο πληροφοριακό σύστημα μέσω κινητών συσκευών, σε εξουσιοδοτημένους χρήστες, καθώς και ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους μερισματούχους μέσω ανάπτυξης Διαδικτυακής Πύλης, για την πληροφόρηση και εξυπηρέτηση των δικαιούχων, την υποβολή αιτήσεων, την παρακολούθηση υποθέσεων κ.ά..

Παράλληλα, θα δημιουργηθεί ψηφιακό αποθετήριο του ιστορικού αρχείου και εφαρμογές ανάδειξής του, ενώ για τη φιλοξενία του ψηφιακού υλικού στις υποδομές του G-Cloud θα γίνει προμήθεια σχετικών συστημάτων και εξοπλισμού. Το έργο περιλαμβάνει υπηρεσίες εκπαίδευσης των χρηστών του φορέα, τεχνική υποστήριξη και δράσεις δημοσιότητας για την ενημέρωση της δημόσιας διοίκησης αλλά και των πολιτών.

Η ψηφιακή αναβάθμιση των συστημάτων του ΜΤΠΥ και η ψηφιοποίηση του αρχείου του θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των εργαζομένων και θα συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγικότητάς τους, μέσω της μείωσης του χρόνου διεκπεραίωσης των αιτημάτων φορέων και πολιτών και της απομακρυσμένης πρόσβασης στα στοιχεία. Παράλληλα, θα συνεισφέρουν σημαντικά στην επιτάχυνση της εξυπηρέτησης των δικαιούχων του ταμείου, έτσι ώστε να μπορέσει να γίνει πράξη η πλήρως ψηφιακή απονομή των μερισμάτων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η τεχνογνωσία, η εμπειρία και η εξειδίκευση που διαθέτει τόσο η SingularLogic, μέλος του ομίλου Space Hellas, όσο και η InDigital, συνθέτουν ένα ασφαλές πλαίσιο για την επιτυχή υλοποίηση του πολυδιάστατου αυτού έργου και την επίτευξη των στόχων τoυ Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Cosmote, katastima, wrario
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Cosmote στηρίζει τον ψηφιακό μετασχηματισμό των μικρομεσαίων

Το πρόγραμμα του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», απευθύνεται στις ελληνικές επιχειρήσεις που απασχολούν έως 250 εργαζόμενους και προσφέρει επιδότηση 90% σε ψηφιακές υπηρεσίες.
OTE, Cosmote
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στον ΟΤΕ ανατέθηκε το έργο ψηφιοποίησης για τη Βιβλιοθήκη της Βουλής

Το έργο ύψους 2,07 εκατ. ευρώ έχει στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων και την ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών σε μεγάλο όγκο πληροφοριών κοινοβουλευτικού, πολιτικού και ευρύτερα ιστορικού ενδιαφέροντος
eyath-nero
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Προχωράει ο ψηφιακός μετασχηματισμός της ΕΥΑΘ, με έργο 209.000 ευρώ

Όπως αναφέρει η ΕΥΑΘ, το νέο σύστημα θα εξασφαλίσει ταχύτητα και ευελιξία στις συναλλαγές της εταιρείας με τους καταναλωτές της, όπως και προστασία των προσωπικών τους δεδομένων από φυσικές καταστροφές, κακόβουλες ενέργειες και από τη φθορά του χρόνου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στρατηγική συνεργασία Motor Oil και Microsoft για ψηφιακή μετάβαση

Με τη νέα αυτή στρατηγική συμφωνία η Microsoft και η Motor Oil πρόκειται να συνεργαστούν για την ενίσχυση της επιχειρησιακής αποδοτικότητας, την παροχή νέων εξατομικευμένων πελατοκεντρικών υπηρεσιών και την επίτευξη της ψηφιακής ανάπτυξης.