ΓΔ: 805.79 -0.57% Τζίρος: 55.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Vodafone

Άρχισε κυνήγι ταλέντων η Vodafone με το νέο Tech Hub στην Κρήτη

H Vodafone έχει ανοίξει τις πρώτες θέσεις εργασίας γύρω από το Digital Engineering για τον τεχνολογικό κόμβο της Κρήτης, ο οποίος θα τεθεί σε λειτουργία τον προσεχή Ιούλιο. Νέο μοντέλο απασχόλησης με 60% τηλεργασία.

Με στόχο να συγκεντρώσει το καλύτερο ταλέντο γύρω από τις ψηφιακές τεχνολογίες και τα επαγγέλματα του μέλλοντος, ενόσω τρέχουν τα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού, η Vodafone προχώρησε στη δημιουργία του Vodafone Tech Hub.

Τα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των τηλεπικοινωνιακών παρόχων που βρίσκονται σε έντονο ανταγωνισμό για την προσέλκυση ταλέντων, τα οποία βρίσκονται σε έλλειψη στην ελληνική αγορά. Στόχος της Vodafone είναι να προσελκύσει 100 ακόμη μηχανικούς πληροφορικής την επόμενη τριετία.

Η Vodafone επενδύει στον ψηφιακό της μετασχηματισμό θέλοντας να προσελκύσει ταλαντούχο προσωπικό, ενώ απασχολεί ήδη περισσότερα από 900 άτομα που εργάζονται γύρω από τις τεχνολογίες επικοινωνιών και πληροφορικής (ΤΠΕ), έχοντας, μάλιστα, διπλασιάσει τους αριθμούς αυτούς τα τελευταία πέντε χρόνια. Είναι αξιοσημείωτο επίσης πως το 20% των εργαζομένων στον τομέα αυτό είναι γυναίκες, ενώ το ποσοστό των νέων εργαζομένων στις ΤΠΕ έχει υπερδεκαπλασιαστεί κατά την τελευταία πενταετία.

Ήδη, η Vodafone έχει ανοίξει τις πρώτες θέσεις εργασίας γύρω από το Digital Engineering για τον τεχνολογικό κόμβο της Κρήτης, ο οποίος θα τεθεί σε λειτουργία τον προσεχή Ιούλιο, ενώ απευθύνεται στο σύνολο των σχετικών ειδικοτήτων. Όπως αναφέρει ο τηλεπικοινωνιακός πάροχος, με το Vodafone Tech Hub, η εταιρεία έρχεται να επιβεβαιώσει έμπρακτα τη δέσμευσή της για μία βιώσιμη ψηφιακή κοινωνία που θα παρέχει ίσες ευκαιρίες για όλους, αξιοποιώντας τη δύναμη της τεχνολογίας.

Όπως έχει τονίσει ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Χάρης Μπρουμίδης, ο τηλεπικοινωνιακός πάροχος στοχεύει να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην ανοικοδόμηση της οικονομίας και την κοινωνική συνοχή της Ελλάδας. Το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για την πραγματοποίηση ζωτικών επενδύσεων στην χώρα μας, εκτιμά ο κ. Μπρουμίδης και επισημαίνει ότι στις δράσεις του προβλέπονται σημαντικές πρωτοβουλίες ψηφιοποίησης της οικονομίας και του κράτους, χάρη στις οποίες, αργά ή γρήγορα, κάθε πολίτης θα βιώσει θετικές αλλαγές και θα δει την ποιότητα της ζωής του και της εργασίας του να βελτιώνεται.

Βασική προϋπόθεση για την επιτυχία της εθνικής αυτής προσπάθειας, είχε τονίσει, θα είναι η τόνωση της καλλιέργειας των ψηφιακών δεξιοτήτων και η αύξηση του ρυθμού της ψηφιακής μετάβασης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ), που αποτελούν και τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Επιπλέον, επισήμανε ότι είναι άκρως απαραίτητο η διοικητική μηχανή της χώρας να δουλέψει γρήγορα ώστε να συμβάλλει στην αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος. «Αν γίνουν όλα αυτά, πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι», σχολίασε.

«Ο κόσμος μας βρίσκεται ενώπιον της μεγαλύτερης ευκαιρίας, αλλά και των μεγαλύτερων προκλήσεων από ποτέ. Όλη αυτή η εξέλιξη που φέρνει η 4η βιομηχανική επανάσταση, θα προσφέρει ευκαιρίες για μεγαλύτερη ευημερία, μείωση ανισοτήτων και επίλυση διαρθρωτικών προβλημάτων. Η μεγάλη πρόκληση είναι, όμως, η ψηφιακή και πράσινη μετάβαση, η οποία δεν πρέπει να αφήσει κανέναν πίσω της» τόνισε ο Χάρης Μπρουμίδης, μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών, επισημαίνοντας ότι όσοι χάνουν αυτή την ιστορική ευκαιρία, θα γνωρίσουν εκθετικές διαφορές από τον προηγμένο, τεχνολογικά, κόσμο.

Η Ηρώ Μέλλιου, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Vodafone Ελλάδας, δήλωσε: «Η Vodafone φιλοδοξεί να φέρει το αύριο της Τεχνολογίας στην Κρήτη, δίνοντας την ευκαιρία σε έμπειρους και νέους Software Engineers και Agile Practitioners, με πάθος για τις νέες τεχνολογίες, να εργαστούν υβριδικά από το Ηράκλειο. Καλούμε νέους και έμπειρους επαγγελματίες να ζήσουν την τεχνολογία μαζί μας να εργαστούν με απόλυτη ευελιξία με ένα υβριδικό μοντέλο που θα τους επιτρέψει να δουλεύουν μοιράζοντας το χρόνο τους ανάμεσα στα γραφεία μας στο Ηράκλειο και το σπίτι τους, και να εξελίξουν τις δυνατότητές τους μέσα από συνεχή εκπαίδευση και ανταλλαγή γνώσεων μέσα στην παγκόσμια ομάδα της Vodafone. Ζητούμε ανθρώπους με πάθος να ενταχθούν στη Vodafone και να γίνουν μέλη μία ομάδας κορυφαίων επαγγελματιών».

Η Vodafone έχει εισαγάγει στην ελληνική αγορά εργασίας ένα νέο υβριδικό μοντέλο εργασίας, το #FutureReady, το οποίο συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της τηλεργασίας με τα οφέλη της εργασίας στο γραφείο και προσφέρει στους εργαζομένους της σε μόνιμη βάση μεγαλύτερη ευελιξία και την ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. κατανέμοντας τον χρόνο εργασίας σε ποσοστό 60% τηλεργασία και 40% στο γραφείο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αύξηση λογαριασμών συνδρομητικής τηλεόρασης με την επαναφορά του τέλους 10%

Το Υπουργείο Οικονομικών επέμεινε στην επαναφορά του τέλους παρά την αντίδραση των εγχώριων τηλεπικοινωνιακών παρόχων που ζητούν να φορολογηθούν και οι πλατφόρμες όπως το Netflix και το Disney+.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Vodafone: Στα 925 εκατ. ο τζίρος με ιστορική επίδοση στη χρήση data

Σημαντική αύξηση της πελατειακής βάσης στην κινητή και των εσόδων από υπηρεσίες, αλλά και ρεκόρ στη χρήση data κατέγραψε η Vodafone Ελλάδας. Μειωμένο το APRU κατά 4% σε σχέση με την περυσινή χρονιά καθώς μειώθηκε στα 9,9 ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στον πόλεμο της καρτοκινητής και η Vodafone με unlimited προγράμματα

Η Vodafone μπαίνει με την σειρά της στην πρόκληση για unlimited προγράμματα στην καρτοκινητή, προσφέροντας απεριόριστη ομιλία αλλά και περισσότερα data σε κάθε χρήστη καθώς εντείνεται ο ανταγωνισμός στην κινητή τηλεφωνία.