ΓΔ: 805.79 -0.57% Τζίρος: 55.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: epsilonnet.gr

Epsilon Net: Εκτίναξη 80% για τα καθαρά κέρδη του α' τριμήνου

Ενώ τρέχει ο ψηφιακός μετασχηματισμός επιχειρήσεων και δημοσίου, η Epsilon Net είδε τον τζίρο της να ενισχύεται κατά 75% με τις προοπτικές για τη συνέχεια της χρονιάς να αναμένονται ακόμα καλύτερες λόγω των προγραμμάτων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Εκμεταλλευόμενη το θετικό μομέντουμ που δημιουργήθηκε από την περυσινή χρονιά ορόσημο καθώς τρέχει ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, η Epsilon Net κατέγραψε ισχυρή αύξηση μεγεθών στο α’ τρίμηνο του 2022 σημειώνοντας άνοδο 75% του τζίρου.

Ο όμιλος πληροφορικής συνεχίζει να διευρύνει το χαρτοφυλάκιο των λύσεων που προσφέρει στοχεύοντας σε νέες εξαγορές και συνέργειες, στοχεύοντας συστηματική διεύρυνση της πελατειακής του βάσης και των τεχνολογικών λύσεων που προσφέρει τόσο σε οριζόντιο επίπεδο όσο και σε δυναμικές κάθετες αγορές στην Ελλάδα.

Ενισχυμένα μεγέθη στο α' τρίμηνο του 2022

Με όλο και περισσότερες εταιρείες να τρέχουν προς την ψηφιακή μετάβαση, ο κύκλος εργασιών της Epsilon Net διαμορφώθηκε στο α’ τρίμηνο στα 14,13 εκατ. ευρώ έναντι των 8,06 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς σημειώνοντας άνοδο 75,19%. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα 4,72 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 75,48% έναντι του περυσινού τριμήνου που ήταν στα 2,69 εκατ. ευρώ, με τα καθαρά κέρδη προ φόρων να σημειώνουν αύξηση 80,26% φτάνοντας τα 4,03 εκατ. ευρώ από 2,23 εκατ. ευρώ που ήταν στο τρίμηνο του 2021.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισηγμένης, η ισχυρή αύξηση των μεγεθών είναι αποτέλεσμα, τόσο της δυναμικής οργανικής ανάπτυξης της Epsilon Net (αύξηση 36%), όσο και της συμβολής των στοχευμένων εξαγορών που υλοποίησε ο Όμιλος το 2020-2021 και συνεχίζει το 2022. Επίσης στο α’ τρίμηνο του 2022, τα Ίδια Κεφάλαια του oμίλου ενισχύθηκαν στα 44,71 εκατ. ευρώ, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα & ισοδύναμα ανήλθαν σε 22,83 εκατ. ευρώ.

Rebranding και ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης το 2022

Η εταιρεία την περίοδο 2016-2020 είχε πετύχει να διατηρεί έναν μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης εσόδων της τάξης του 15% ενώ το 2020 αυτό το ποσοστό ανέβηκε στο 21%, με τις πωλήσεις της εταιρείας να πραγματοποιούν άλμα 133%, ως αποτέλεσμα της εξαγοράς της SingularLogic.

Πηγές της Epsilon Net είχαν αναφέρει στο BD πως η ζήτηση για λύσεις που προσφέρει η εταιρεία παραμένει υψηλή, δείχνοντας πως θα επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις της διοίκησης ότι το 2022, οι ενοποιημένες πωλήσεις θα ξεπεράσουν τα 75 εκατ. ευρώ.

Στελέχη της εταιρείας σημειώνουν επίσης πως η Epsilon Net βρίσκεται σε διαδικασία rebranding θέλοντας να δημιουργήσει μια νέα ενιαία εταιρική ταυτότητα, έπειτα από την σειρά εξαγορών που έχει πραγματοποιήσει, ενώ βρίσκεται σε περίοδο ανάπτυξης, καθώς όλο και περισσότερες επιχειρήσεις κάνουν τα βήματα τους προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό με τους επιχειρηματίες, ακόμα και τους πιο διστακτικούς, να συνειδητοποιούν πως πρέπει να περάσουν στη ψηφιακή εποχή.

Ο όμιλος Epsilon Net με στρατηγικά σχεδιασμένες κινήσεις δημιουργεί ένα οικοσύστημα προστιθέμενης αξίας «all in one solution» και δημιουργώντας ένα συνολικό χαρτοφυλάκιο προϊόντων & υπηρεσιών, στοχεύει αφενός στη συνεχή διεύρυνση του πελατολογίου και επιπλέον στην αύξηση τελικού εσόδου ανά πελάτη.

Όπως αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, η σημαντική αύξηση στο πρώτο τρίμηνο αποτελεί μια δυνατή αφετηρία για τη συνέχεια και παρά τις ιδιαίτερες και απαιτητικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην παγκόσμια και ελληνική οικονομία, επιβεβαιώνει την εκτίμηση της διοίκησης για αύξηση κατά +50% των ετήσιων εσόδων έναντι του 2021 και περιθώριο EBITDA σε ετήσια βάση υψηλότερο του 30%.

Σημειώνει επίσης πως ο αριθμός των ενεργών πελατών του ομίλου είναι πλέον πάνω από 105.000, ενώ η επιτυχής ενσωμάτωση των νέων θυγατρικών και η λειτουργική ενοποίηση διαφόρων τμημάτων, συμβάλει καθοριστικά στην επίτευξη οικονομιών κλίμακος και τη βελτίωση του λειτουργικού περιθωρίου.

Παράλληλα η Epsilon Net αναμένει σημαντική επίδραση στα αποτελέσματα της από τη συνέχεια της υλοποίησης του προγράμματος στοχευμένων εξαγορών. Να σημειωθεί ότι ο όμιλος παρουσιάζει ιδιαίτερα σημαντική ρευστότητα και αρνητικό καθαρό δανεισμό παρά τις συνεχείς επενδύσεις, εξαγορές και την πρόσφατη απόκτηση ιδιόκτητων εγκαταστάσεων στην έδρα του Ομίλου.

Ταυτόχρονα και τα προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψη για για τον ιδιωτικό τομέα, όπως η δράση «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Επιχειρήσεων» και πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα «Ψηφιακά Εργαλεία MME» που αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούνιο, με ποσοστό επιδότησης 70% και ενισχύσεις συνολικού προϋπολογισμού 180 εκατ. ευρώ πρόκειται να ενισχύσει τα έσοδα της Epsilon Net.

Συνεχίζεται το επενδυτικό πλάνο

 Η Epsilon Net συνεχίζει το επενδυτικό της πλάνο μέσα από την εκτέλεση ενός νέου στοχευμένου προγράμματος στρατηγικών συνεργασιών και εξαγορών, με έμφαση στην ανάπτυξη των λύσεων του ομίλου σε νέες κάθετες αγορές

Τον Απρίλιο η Epsilon Net ανακοίνωσε την απόκτηση του πλειοψηφικού ποσοστού (51%) της εταιρείας Digital4u, ανώνυμη εταιρεία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου πληροφορικής και διαφήμισης. Η DIGITAL4U, ιδρύθηκε το 2013, με στόχο τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης Στρατηγικής Διαδικτυακής Επικοινωνίας για κάθε επιχείρηση. Έχει μεγάλη εμπειρία στη δημιουργία e-shop/e-Commerce solutions, τόσο στην κατασκευή/βελτιστοποίηση,  όσο και στην προώθηση, προσφέροντας πλήρες φάσμα λύσεων, ανάλογα με τους στόχους  κάθε επιχείρησης.

Η συγκεκριμένη εξαγορά συνέχεια των μεθοδευμένων κινήσεων της εταιρίας για επέκταση σε συμπληρωματικά προϊόντα και υπηρεσίες, ενισχύει τη στρατηγική της εταιρίας για παροχή ολοκληρωμένων λύσεων στους πελάτες της, υλοποιεί τον σχεδιασμό της Epsilon Net για είσοδο σε ειδικές κάθετες αγορές, παρέχοντας καινοτόμες λύσεις με στόχο την διεύρυνση της πελατειακής της βάσης, και επιπλέον αποτελεί ένα βασικό βήμα για την είσοδο του ομίλου στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά του e-shop/e-Commerce & Digital Marketing, παρέχοντας ολοκληρωμένες λύσεις end to end για κάθε επιχείρηση.

Επίσης τον Ιανουάριο, η Epsilon Net είχε ανακοινώσει την εξαγορά του 100% της εταιρείας με την επωνυμία «ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ Α.Ε ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ» και το διακριτικό τίτλο «CSA», η οποία δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη εξειδικευμένων λύσεων πληροφορικής και συστημάτων αυτοματισμού για φαρμακεία και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εμπορίας & διακίνησης του φαρμάκου στην Ελλάδα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Άλμα 75% των πωλήσεων κατέγραψε η Epsilon Net στο α' τρίμηνο του 2022

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Epsilon Net, τα εντυπωσιακά αποτελέσματα αποδεικνύουν την δυναμική που έχει αναπτύξει ο όμιλος σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται ενώ συνεχίζει το επενδυτικό του πλάνο σε Ελλάδα και εξωτερικό.
epsilon net
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Epsilon Net: Ανάπτυξη με συνεχείς εξαγορές, πωλήσεις 75 εκατ. το 2022

O ψηφιακός μετασχηματισμός που συντελείται στον ιδιωτικό, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα ανάπτυξης της Epsilon Net που στοχεύει σε ακόμα υψηλότερες επιδόσεις το 2022.
netcompany-intrasoft
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης η Intrasoft, προσλήψεις 320 επιστημόνων

Μετά την εξαγορά της από τη NetCompany, η Intrasoft στοχεύει να διευρύνει το πελατολόγιό της και να ενισχύσει την παρουσία της στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης. Αναζήτηση εξειδικευμένου προσωπικού για Ελλάδα, Βέλγιο και Λουξεμβούργο.
anagnostou-epsilon net
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Β. Αναγνώστου στο BD: Χρονιά ορόσημο για την Epsilon Net το 2021

Για τις ευκαιρίες που δημιουργούν το myDATA και το Ταμείο Ανάκαμψης και για τη μεγάλη αύξηση συνδρομητών και οικονομικών μεγεθών μιλά στο Business Daily η Γενική Διευθύντρια και Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της Epsilon Net.