ΓΔ: 805.79 -0.57% Τζίρος: 55.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει σταθερά τις επιχειρήσεις της Κρήτης

Στη διήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησαν στελέχη της τράπεζας στους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου, συναντήθηκαν με εκπροσώπους επιχειρηματικών μονάδων από τους βασικούς κλάδους της τοπικής οικονομίας.

Για τις θετικές προοπτικές του τουριστικού κλάδου και της οικονομίας γενικότερα, αλλά και τις προκλήσεις που δημιουργεί για τις επιχειρήσεις το διεθνές μακροοικονομικό περιβάλλον, συζήτησαν με επιχειρηματίες της Κρήτης, ο Ανώτερος Γενικός Διευθυντής Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς Θεόδωρoς Τζούρος και στελέχη της Τράπεζας.

Στη διήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε ο κ. Τζούρος στους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου, συνοδευόμενος από τον Αντώνη Κατραούρα, Γενικό Διευθυντή, Head of Commercial Banking, τον Αθανάσιο Χρονόπουλο, SME Hotel Specialist και την Ευαγγελία Κλινάκη, Διευθύντρια του Επιχειρηματικού Κέντρου Κρήτης, συναντήθηκε με εκπροσώπους επιχειρηματικών μονάδων από τους βασικούς κλάδους της τοπικής οικονομίας.

Τα στελέχη της Πειραιώς επιβεβαίωσαν τη δέσμευση της Τράπεζας να στηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, παρέχοντάς τους καθοδήγηση, τεχνογνωσία και χρηματοδότηση μέσω της αξιοποίησης των διαθέσιμων πόρων και με εξειδικευμένα προϊόντα που καλύπτουν, πέραν από ανάγκες ρευστότητας και επενδύσεων, και ανάγκες που προκύπτουν από το ενεργειακό κόστος και το κόστος χρήματος. Οι επιχειρηματίες μετέφεραν ένα θετικό κλίμα όσο αφορά τον τουρισμό, όπως διαπιστώνεται με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, το οποίο δημιουργεί ευκαιρίες για το σύνολο των επιχειρήσεων, αλλά επισήμαναν και τον προβληματισμό τους για τις συνθήκες που δημιουργεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση, ο πληθωρισμός ενώ συζητήθηκαν οι δυνατότητες που υπάρχουν ώστε οι επιχειρήσεις να διατηρήσουν την βιωσιμότητά τους και να συνεχίσουν την επενδυτική τους δραστηριότητα.

Η σταθερή αναπτυξιακή προοπτική της οικονομίας, οι νέοι πόροι που προκύπτουν από το Ταμείο Ανάκαμψης, η ευχέρεια χρηματοδότησης από τις ελληνικές τράπεζες αποτελούν «εργαλεία» για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες, τόνισαν τα στελέχη της Τράπεζας και ενημέρωσαν τους επιχειρηματίες για τις δυνατότητες του Ταμείου Ανάκαμψης που μπορεί να συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων, δίνοντάς τους τη δυνατότητα υλοποίησης νέων επενδυτικών σχεδίων.

Όπως τονίστηκε από τον κ. Τζούρο, η Τράπεζα Πειραιώς διατηρεί τον πρωταγωνιστικό της ρόλο, στηρίζει έμπρακτα τις ελληνικές επιχειρήσεις και χρηματοδοτεί τα καλά και βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια ενώ για το 2022, έχει ως στόχο τη χρηματοδότηση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων με €1,3 δισ.ευρώ νέα δάνεια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Trapeza Peiraios, Vlachopoulos
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Βλαχόπουλος: Στρατηγική επιλογή της Πειραιώς η στήριξη του τουρισμού

Όπως τόνισε ο γενικός διευθυντής, επικεφαλής εταιρικής τραπεζικής της Πειραιώς, η επόμενη ημέρα περιλαμβάνει για τις επιχειρήσεις του τουρισμού νέες επενδύσεις στους τομείς της αποτελεσματικής και υπεύθυνης διαχείρισης των φυσικών πόρων.
Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Κλειστά τα καταστήματα στις 21 Ιουνίου λόγω απεργίας

Ο Σύλλογος Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς σημειώνει πως η διοίκηση της τράπεζας χρειάζεται να αναθεωρήσει τη στάση της και να προσέλθει σε έναν ειλικρινή διάλογο που θα στηρίζεται στις θετικές προοπτικές της τράπεζας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα υπηρεσία για πληρωμή αγορών με δόσεις από την Τρ. Πειραιώς

Η υπηρεσία παρέχεται μέσω της winbank, επιτρέπει στους κατόχους πιστωτικών καρτών να πληρώνουν με δόσεις τις αγορές τους, ακόμη και στην περίπτωση που η επιχείρηση με την οποία πραγματοποιούν τη συναλλαγή, δεν δίνει τη δυνατότητα δόσεων.