ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΑΠΕ

Ευ. Μυτιληναίος: Η πρόβλεψη για κέρδη άνω των 260 εκατ. το 2022 θα επαληθευτεί

Δεν υπάρχουν υπερκέρδη στην ενέργεια, δήλωσε ο επικεφαλής του ομίλου στη συνέλευση των μετόχων, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία τηρεί όλους τους κανόνες του Target Model. Επισήμανε ότι έχει ληφθεί η απαραίτητη πρόβλεψη στο πρώτο τρίμηνο ώστε να μη βρεθούν οι μέτοχοι προ εκπλήξεως.

«Οι προβλέψεις της Μytilineos για διπλασιασμό κερδών το 2022 σε σχέση με τα 130 εκατ. του 2020 παρά το αρνητικό διεθνές περιβάλλον όχι μόνο θα επαληθευτούν αλλά θα ξεπεραστούν». Αυτό τόνισε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Mytilineos κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Ερωτώμενος αν η κυβερνητική παρέμβαση στα κέρδη της ενέργειας θα έχει επιπτώσεις στα μεγέθη της εταιρείας ο κ. Μυτιληναίος απάντησε «πως από το πρώτο τρίμηνο έχει ληφθεί η απαραίτητη πρόβλεψη στον ισολογισμό και δεν θα πρέπει να ανησυχούν οι μέτοχοι». Πρόσθεσε όμως ότι «δεν αποδέχομαι τον όρο ουρανοκατέβατα κέρδη, καθώς η εταιρεία έχει τηρήσει όλους τους κανόνες του Target Model. Δεν χρησιμοποιήσαμε ποτέ αθέμιτες πρακτικές. Εχουμε ελεγχθεί πολλές φορές χωρίς να βρεθεί το παραμικρό»

Για τον  τομέα της μεταλλουργίας ανέφερε πως οι πράξεις αντιστάθμισης κινδύνου επιτρέπουν στην εταιρεία να «παίρνει» το αβαντάζ των υψηλών τιμών. Προέβλεψε δε πως η τιμή του αλουμινίου 2.800 δολάρια ο τόνος θα διατηρηθεί και στο μελλον.

Στον τομέα των ΑΠΕ τα στελέχη της Mytilineos ανέφεραν πως ο όμιλος έχει ωριμάσει χαρτοφυλακιο 8GW, εκ των οποίων τα τα 5GW είναι το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο σε Χιλή, Ευρώπη, Ασία και Αυστραλία, 1GW στην Ιταλία και 2GW στην Ελλάδα. Tα 2GW από τα 5GW είναι πολύ ώριμα, όπως και τα 500MW στην Ιταλία. Στην Ελλάδα λειτουργούν 250MW, άλλα 250MW είναι στο στάδιο της αδειοδότησης ενώ 1,5GW είναι τα φωτοβολταϊκά που εξαγοράστηκαν πρόσφατα.

Η γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε με απαρτία 58,6% ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,42 ευρώ ανα μετοχή, δηλαδή καθαρό 0,399 ευρώ ανά μετοχή. Με παρέμβαση του κ. Μυτιληναίου αποφασίστηκε το καθαρό ποσό να στρογγυλοποιηθεί σε 0,40 ευρώ ανά μετοχή.Το μέρισμα θα προσαυξηθεί δεδομένου ότι οι ίδιες μετοχές δεν λαμβάνουν μέρισμα. Ως ημερομηνία αποκοπής ορίστηκε η 24η Ιουνίου και ημερομηνία πληρωμής η 1η Ιουλίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

MYTILINEOS_ESG
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα μεγάλη μεταλλουργική μονάδα ετοιμάζει στον Βόλο η Mytilineos

Νέα μονάδα στον κλάδο του μετάλλου θα κατασκευάσει η Mytilineos στη Ν. Ιωνία του Βόλου. Το πλάνο αφορά στην κατασκευή δύο επιπλέον χώρων/αιθουσών παραγωγής που αναμένεται να καλύψουν οκτώ στρέμματα.
businessdaily-Papakyrillou-Ismini-CEO-HDB
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αναπτυξιακή Τράπεζα: Ανέλαβε καθήκοντα η νέα CEO Ισμ. Παπακυρίλλου

Η νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB, τόνισε ότι «ο ρόλος των αναπτυξιακών τραπεζών είναι κομβικής σημασίας, καθώς στηρίζουν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα».
alpha bamk
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Asset Management: Αύξηση κατά 44% στα υπό διαχείριση κεφάλαιά της

Παράλληλα, τα Alpha Αμοιβαία Κεφάλαια κατέγραψαν υψηλές αποδόσεις, επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών στους διαχειριστές της Alpha Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ. για τη διαχείριση της περιουσίας τους.