ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Άρωμα… MIG στο Υγεία 7 μήνες μετά την πώληση

Ισχυρή παραμένει η παρουσία της MIG στο όμιλο Υγεία και μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς του από τον επενδυτικό όμιλο CVC Capital Partners.

Ισχυρή παραμένει η παρουσία της MIG στο όμιλο Υγεία και μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς του από τον επενδυτικό όμιλο CVC Capital Partners. Αν και η MIG ανακοίνωσε τον περασμένο Νοέμβριο την ολοκλήρωση πώλησης του ποσοστού της στον Όμιλο Υγεία (κατείχε περίπου το 70% του Υγεία), στην αμερικανική CVC, στο ΔΣ του Υγεία παραμένουν δυο ανώτατα διοικητικά στελέχη της MIG.

Συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος της MIG, Αθανάσιος Παπανικολάου, είναι πρόεδρος – μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ του Υγεία, ενώ ο Παναγιώτης Θρουβάλας, πρόεδρος – εκτελεστικό μέλος της MIG, διατηρεί θέση μη εκτελεστικού μέλους στο ΔΣ του Υγεία.

Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Νοεμβρίου 2018 η MIG ανακοίνωσε: «Ολοκληρώθηκε σήμερα η πώληση των μετοχών του Ομίλου Υγεία προς το σχήμα που ελέγχεται από τα επενδυτικά κεφάλαια της CVC Capital Partners. Η συνολική αποτίμηση (enterprise value) του Ομίλου ΥΓΕΙΑ ανήλθε σε 420 εκ. ευρώ.

Ποσό περίπου 290 εκ. ευρώ θα καταβληθεί στους μετόχους, από τα οποία 204,4 εκ. ευρώ καταβλήθηκαν σήμερα στη MIG. Πρόκειται για μία σημαντική συμφωνία, από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει στην Ελληνική Οικονομία, και έρχεται ως επιστέγασμα μιας απαιτητικής και πολύμηνης διαδικασίας διαπραγμάτευσης που ακολούθησε το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG με απόλυτη διαφάνεια και σε υψηλό τίμημα και με την κίνηση αυτή επιτυγχάνεται σημαντική ελάφρυνση των δανειακών υποχρεώσεων της μητρικής εταιρίας. Επιδίωξη της Διοίκησης παραμένει ο εξορθολογισμός των χρηματοοικονομικών μεγεθών και η μακροχρόνια ισχυροποίηση του Ομίλου».

Τα δυο ανώτατα στελέχη της MIG διατήρησαν την παρουσία τους στο ΔΣ του Υγεία και μετά τις αλλαγές στις οποίες προχώρησαν οι νέοι ιδιοκτήτες στο τέλος του 2018, ενώ η θητεία του νέου ΔΣ έχει ανανεωθεί μέχρι το 2020.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις είναι πιθανό οι Αμερικανοί επενδυτές να ζήτησαν από τον κ. Παπανικολάου και ον κ. Θρουβάλα να παραμείνουν στο ΔΣ για να βοηθήσουν το ΔΣ και την εταιρία να περάσουν στην επόμενη ημέρα ωστόσο πρόκειται για μη συνηθισμένη πρακτική δεδομένου ότι το ΔΣ της MIG ήταν αυτό που είχε διαπραγματευτεί για πολλούς μήνες τη διαδικασία και το τίμημα πώλησης του Υγεία. Σε αντίθεση με τις συγχωνεύσεις, στις περιπτώσεις εξαγορών δεν είναι συνηθισμένο οι καινούργιοι μέτοχοι να διατηρούν στο ΔΣ ανώτατα στελέχη των παλαιών μετόχων.

Σημειώνεται ότι το αμερικανικό fund είχε καταθέσεις δεσμευτική προσφορά για τις μετοχές του Υγεία τον Μάιο του 2018, ακολούθησαν διαπραγματεύσεις πολλών εβδομάδων, υπήρξε αντιπρόταση του Ομίλου Αποστολόπουλου, και εν τέλει στις 6 Ιουλίου υπογράφηκε η οριστική συμφωνία για την πώληση των μετοχών του Υγεία στην CVC. Στην ουσία δηλαδή ο όμιλος Υγεία βρίσκεται στον έλεγχο του αμερικανικού fund εδώ και ένα χρόνο.

(Δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο economistas.gr στις 21/05/2019)

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στρατηγική συνεργασία ανάμεσα σε Ερρίκος Ντυνάν και Interamerican

Με τη σύμβαση που έχει ήδη τεθεί σε ισχύ η συνεργασία Ερρίκος Ντυνάν - Interamerican καλύπτει όλα τα περιστατικά δευτεροβάθμιας περίθαλψης (έξοδα νοσηλείας και αμοιβές ιατρών) για το σύνολο των ασφαλισμένων της Interamerican.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μεγάλη εξαγορά στην Υγεία, στο Ερρικός Ντυνάν τα νοσοκομεία της Euromedica

Η εξαγορά αφορά έξι Γενικές και Μαιευτικές Κλινικές, ένα Κέντρο Αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη και συμμετοχές σε άλλα Κέντρα Αποκατάστασης και εταιρείες Προμηθειών, Πληροφορικής και Εκμετάλλευσης Ακινήτων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

PD Neurotechnology: Μπαίνει στις αγορές του Κόλπου με την είσοδο της CII

Η ελληνική εταιρεία ιατροτεχνολογικών προϊόντων υψηλής τεχνολογίας εξασφάλισε στρατηγική επένδυση από την Crimson International Investment (CII), τον επενδυτικό βραχίονα του ομίλου AlJazira, με έδρα στο Άμπου Ντάμπι.