ΓΔ: 878.76 -0.45% Τζίρος: 44.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Dimand-PwC
Φωτο: PwC

Επενδύει 50 εκατ. η Dimand για το νέο κτίριο γραφείων της PwC

Στο τελευταίο ελεύθερο οικόπεδο της Λ. Κηφισίας θα ανεγερθεί το κτίριο, που αναμένεται να παραδοθεί εντός 18 μηνών. Θα είναι 100% ιδιοκτησία της Dimand και θα το εκμισθώσει στην PwC για 10+10 χρόνια.

Επένδυση που θα ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ «τρέχει» η Dimand για να παραδώσει εντός 18 μηνών τα νέα κτίρια γραφείων της PwC Ελλάδος επί της Λεωφόρου Κηφισίας 65. H επένδυση αφορά στην αγορά του οικοπέδου (έχει ολοκληρωθεί) και στην ανέγερση κτιρίου συνολικής επιφάνειας 22.550 τ.μ. που  θα διαθέτει υπόγειο πάρκινγκ και άλλους βοηθητικούς χώρους.

Το κτίριο θα παραδοθεί με το κλειδί στο χέρι, θα είναι 100% ιδιοκτησία της Dimand και θα μισθωθεί από την PwC για 10+10 χρόνια εκ των οποίων τα πρώτα 10 θα έχουν εγγυημένο μίσθωμα. Σύμφωνα με την πάγια τακτική της Dimand, το κτίριο στην πορεία θα πωληθεί. Η επένδυση έχει υπολογιστεί με τα τρέχοντα κόστη της οικοδομής που είναι περίπου 40% πάνω σε σχέση με πέρυσι.

Σήμερα οι υπηρεσίες της PwC στεγάζονται σε τρία διαφορετικά κτίρια στην Αττική και με το νέο κτίριο θα συγκεντρωθούν σε ένα, το οποίο έχει περισσότερα τετραγωνικά και από τα τρία υφιστάμενα κτίρια μαζί. Εκτός από τα οφέλη της συγκέντρωσης των υπηρεσιών σε ένα κτίριο, θα υπάρξει όφελος και στην ενεργειακή καανάλωση, καθώς το σύγχρονο κτίριο θα υπηρετεί το στόχο της PwC για κλιματική ουδετερότητα έως το 2030.

Ανάπτυξη 10% ετησίως για την PwC Ελλάδος

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της PwC κ. Μάριο Ψάλτη «Με τα νέα μας γραφεία θέλουμε να δημιουργήσουμε το εργασιακό περιβάλλον του μέλλοντος, επικεντρωμένο στον άνθρωπο και τη βιωσιμότητα. Θα ενθαρρύνουμε την ευέλικτη εργασία με λιγότερους ατομικούς χώρους και περισσότερους open space. Το νέο κτίριο θα περιλαμβάνει και χώρους φιλοξενίας όπου θα λειτουργεί innovation center σε συνεργασία με πανεπιστήμια. Στην εταιρεία εργάζονται 1.700 άτομα τα οποία στο μέλλον θα αυξηθούν, καθώς στόχος μας είναι να αναπτυσσόμαστε με ρυθμούς 10% ετησίως για τα επόμενα χρόνια».

«Ήταν το τελευταίο ελεύθερο οικόπεδο στην Κηφισίας»

Ο κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Dimand ανέφερε πως «ήταν το τελευταίο ελεύθερο οικόπεδο στην Κηφισίας». Όπως τόνισε: «Το παζαρεύαμε 5 μήνες, από τα τέλη του 2021 και η αγορά ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2022. Τότε, το τμήμα έρευνας αναγκών υποψήφιων πελατών της Dimand πληροφορήθηκε για την πρόθεση της PwC να αφήσει τα τρία υφιστάμενα κτίρια που διαθέτει στην Αττική για να μετακομίσει σε ένα σύγχρονο κτίριο και να συγκεντρώσει εκεί τις δραστηριότητές της. Το προτείναμε και το deal ολοκληρώθηκε άμεσα».

Για το αν είναι εφικτό να παραδοθεί το κτίριο εντός 18 μηνών, ο κ. Ανδριόπουλος επισήμανε «πως η Dimand γνωρίζει από πίεση» και πρόσθεσε: «Έχουμε έξι ενεργά εργοτάξια. Έχει αρχίσει η διαδικασία λήψης προσφορών για το κτίριο από 4 μεγάλες τεχνικές εταιρείες. Θα θέλαμε ενδεχομένως να το παραδίδαμε σε 20-21 μήνες αλλά θα είμαστε μέσα στους χρόνους χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στην ποιότητα».

Το νέο landmark και ο χρησμός για το κόστος μίσθωσης

Ο αρχιτέκτονας Σπύρος Τσαγκαράτος, εξηγώντας τη σύλληψη του αρχιτεκτονικού σχεδίου, τόνισε ότι το οικόπεδο είναι στον δυναμικό άξονα της Κηφισίας μεταξύ του Δαχτυλιδιού της Αττικής Οδού και του ΟΑΚΑ. Για αυτό τον λόγο, «επιδιώξαμε να δώσουμε στο κτίριο κίνηση και δυναμισμό. Πλέον τα κτίρια δεν επιβάλλονται με τον όγκο τους αλλά με τον χαρακτήρα. Θα είναι ένα landmark για την περιοχή. Το συγκρότημα θα αποτελείται από δύο αντικριστά κτίρια τεσσάρων επιπέδων, συνολικής επιφάνειας 22.550 τ.μ. με αίθριο και περιβάλλοντα χώρο και θα διαθέτει υπόγειο πάρκινγκ και άλλους βοηθητικούς χώρους. Το ύψος της ανοδομής δεν θα ξεπερνά τα 14 μέτρα».

Για το κόστος μίσθωσης, τόσο ο κ. Ψάλτης, όσο και ο κ. Ανδριόπουλος απέφυγαν να δώσουν ακριβή νούμερα, απλώς συμφώνησαν πως το μίσθωμα είναι πιο ανταγωνιστικό από τα μισθώματα που δόθηκαν την τελευταία περίοδο στην περιοχή, τα οποία κυμαίνονταν κοντά στα 28 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Προς αναδιάρθρωση δανεισμού η REDS, άρχισε συζητήσεις με την Εθνική

Η εταιρεία ακινήτων του ομίλου Ελλάκτωρ σχεδιάζει την επόμενη μέρα για την ανάπτυξή της με επίκεντρο την ανάπτυξη του ακινήτου στις Γούρνες Ηρακλείου, το Πάρκο Καμπά και τη μαρίνα Αλίμου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Premia: Επιταχύνει το επενδυτικό πλάνο η μετατροπή της σε ΑΕΕΑΠ

Η συμφωνία των 20 εκατ. ευρώ με τα εκπαιδευτήρια Δούκα, το σχέδιο επενδύσεων 100 εκατ. ευρώ και η έξοδος από τις δραστηριότητες ανάπτυξης ακινήτων. Τα φορολογικά οφέλη από τη μετατροπή της εταιρείας σε ΑΕΕΑΠ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Αναστήθηκαν» τα McDonald’s στην Ελλάδα με... συνταγή της Premier Capital

Η Premier Capital που διαχειρίζεται τα καταστήματα McDonald΄s στην Ελλάδα κατάφερε να αντιστρέψει την καθοδική πορεία του σήματος, να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό, να επεκτείνει το δίκτυο και να εμφανίσει κέρδη μετά από 10ετίες ζημιών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Άρχισαν να φέρνουν έσοδα στον ΟΤΕ τα δίκτυα οπτικής ίνας στο σπίτι

Έφτασαν τις 700.000 οι εγκατεστημένες παροχές FTTH, ενώ ήδη 92.000 συνδρομητές έχουν κάνει τη μετάβαση στις νέες υπηρεσίες, δίνοντας ώθηση στα έσοδα της εταιρείας. Παρά τις μεγάλες επενδύσεις, ο ΟΤΕ μειώνει τον δανεισμό του.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δυναμική «επιστροφή« της Famar με νέους μετόχους και σχέδιο ανάπτυξης

Η ιστορική βιομηχανία φαρμάκων επιδιώκει νέο ξεκίνημα. Πέρασε από χίλια κύματα αλλά κατάφερε να διασωθεί. Ομολογιακό δάνειο 45 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων και βελτιωμένη κερδοφορία το 2021.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μπισκότα Παπαδοπούλου: Κέρδη, προσλήψεις και επενδύσεις και το 2021

Η εταιρεία που έμαθε στους Ελληνες το μπισκότο συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια ζωής. Η επέτειος αυτή συνοδεύεται με ισχυρές οικονομικές επιδόσεις, εξαγωγές σε 61 χώρες και διεύρυνση του απασχολούμενου προσωπικού.