ΓΔ: 823.09 2.35% Τζίρος: 50.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
ellaktor_office
Τα κεντρικά γραφεία της Ελλάκτωρ. Πηγή: ellaktor.gr

Ελλάκτωρ: Έγκριση της Κομισιόν για την εξαγορά από τους Ολλανδούς

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η προτεινόμενη εξαγορά δεν θα επιφέρει προβλήματα ανταγωνισμού, δεδομένου ότι η ΕΛΛΑΚΤΩΡ και η Reggeborgh δραστηριοποιούνται σε διαφορετικές γεωγραφικές αγορές. 

Το πράσινο φως άναψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την εξαγορά της ΕΛΛΑΚΤΩΡ από την ολλανδική Reggeborgh Invest B.V. καθώς όπως αναφέρει η προτεινόμενη εξαγορά δεν θα επιφέρει προβλήματα ανταγωνισμού, δεδομένου ότι η Eλλάκτωρ και η Reggeborgh δραστηριοποιούνται σε διαφορετικές γεωγραφικές αγορές. Η πράξη εξετάστηκε δυνάμει της απλουστευμένης διαδικασίας ελέγχου των συγκεντρώσεων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει πως η Ελλάκτωρ είναι όμιλος υποδομών που δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς των κατασκευών, των παραχωρήσεων, του περιβάλλοντος, των ΑΠΕ και της ανάπτυξης και των υπηρεσιών ακινήτων στην Ελλάδα και τη Ρουμανία. Η Reggeborgh είναι επενδυτικός όμιλος με χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει δραστηριότητες στους τομείς των κατασκευών, του βιομηχανικού εφοδιασμού και των υποδομών, της επεξεργασίας αποβλήτων και των ΑΠΕ, κυρίως στο Βέλγιο, στη Γερμανία και στις Κάτω Χώρες.

Στη συνέχεια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η προτεινόμενη εξαγορά δεν θα επιφέρει προβλήματα ανταγωνισμού, δεδομένου ότι η ΕΛΛΑΚΤΩΡ και η Reggeborgh δραστηριοποιούνται σε διαφορετικές γεωγραφικές αγορές. 

Υπενθυμίζουμε πως οι Ολλανδοί της Reggeborgh υπέβαλαν τη δημόσια πρόταση με σύμβουλο την Goldman Sachs μετά τη συμφωνία με τη Motor Oil για την πώληση του τομέα ΑΠΕ του ομίλου. Με την κίνηση αυτή ήθελαν  να δώσουν την ευκαιρία σε μετόχους της Ελλάκτωρ που δεν συμφωνούν με την πώληση του τομέα και εν γένει με τη στρατηγική της διοίκησης να αποχωρήσουν από το μετοχικό κεφάλαιο.

Η επόμενη μέρα της Ελλάκτωρ μετά την πώληση του τομέα των ΑΠΕ προβλέπει την αποπληρωμή του ομολόγου των 670 εκατ με το «αλμυρό» επιτόκιο 6,4% και την επικέντρωση στις παραχωρήσεις, τις κατασκευές, το real estate και τη διαχείριση απορριμμάτων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Προχώρησε σε εκδόσεις ομολογιακών δανείων ύψους 775 εκατ.

Η Ελλάκτωρ προέβη στην έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 500 εκατ. ευρώ και η θυγατρική ΑΚΤΩΡ προχώρησε στην έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 275 εκατ. ευρώ. Τα κοινά ομολογιακά δάνεια καλύφθηκαν από Eurobank και Alpha Bank.
ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Στα 117 εκατ. ευρώ τα EBITDA στο α' εξάμηνο με «άλμα» 134%

Τα συνολικά έσοδα του κατασκευαστικού ομίλου το πρώτο εξάμηνο του 2022 ανήλθαν στα 479 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 22%. Στα 12 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη 12 εκατ. έναντι ζημιών το 2021.
xristoforou
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Η Διοίκηση πρότεινε τον Οδυσσέα Χριστοφόρου για μέλος του ΔΣ

Ο κ. Χριστοφόρου εργάζεται στον ΟΠΑΠ από το 2014 και από το 2019 κατέχει τη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου. Από το 2008 έως το 2014 υπηρέτησε ως Εντεταλμένος Διευθυντής στην Τράπεζα της Ελλάδος.
ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Τοποθέτηση τριών νέων στελεχών στο Διοικητικό Συμβούλιο

Οι Παναγιώτης Κυριακόπουλος, Γεώργιος Τριανταφύλλου και Γεώργιος Πουρσανίδης εκλέχτηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελλάκτωρ έπειτα από αίτημα του νέου μετόχου της εταιρείας Motor Oil.
ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Έως τις 26 Ιουλίου η περίοδος αποδοχής της δημόσιας πρότασης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, οι Ολλανδοί προσφέρουν 1,75 ευρώ για κάθε μετοχή και στις 24 Ιουνίου θα ξεκινήσει η περίοδος αποδοχής της δημόσιας πρότασης. Οι μετοχές πρόκειται να παραμείνουν εισηγμένες στο ΧΑ.