ΓΔ: 902.09 0.10% Τζίρος: 46.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Την τροποποίηση του σκοπού της εταιρείας ενέκρινε η ΓΣ της ΟΠΑΠ

την συμπλήρωση και τροποποίηση του σκοπού της εταιρείας και την εκλογή νέων μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο σε αντικατάσταση παραιτηθέντων αποφάσισε η ΓΣ της ΟΠΑΠ.

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΟΠΑΠ ενέκρινε κατά πλειοψηφία τη συμπλήρωση του σκοπού της εταιρείας και τροποποίηση του καταστατικού της και εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Καμίλ Ζίγκλερ, και τον A’ Αντιπρόεδρο κ. Σπυρίδωνα Φωκά, ώστε να συντάξουν και να υπογράψουν το νέο αντίγραφο του καταστατικού της εταιρείας το οποίο θα περιλαμβάνει τις ανωτέρω τροποποιήσεις. Αποφασίστηκε επίσης η εκλογή νέων μελών του ΔΣ σε αντικατάσταση παραιτηθέντων και οορισμός/εκλογή του κ. Νικολάου Ιατρού, ως ανεξάρτητου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της εταιρείας:

Η δωδέκατη (12 η) Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΟΠΑΠ Α.Ε. έλαβε χώρα την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 14:00 στα γραφεία και έδρα της Εταιρείας στην Αθήνα, επί της Λεωφόρου Αθηνών, αριθμός 112. Σε αυτήν παρέστησαν ή εκπροσωπήθηκαν και ψήφισαν 610 Μέτοχοι της Εταιρείας που αντιπροσωπεύουν 242.566.594 μετοχές επί συνόλου 321.623.4431 μετοχών ήτοι ποσοστό 75,85% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας.

H Γενική Συνέλευση των Μετόχων αποφάσισε τα ακόλουθα:

Θέμα 1ο: Ενέκρινε κατά πλειοψηφία (96,87%) τη συμπλήρωση του σκοπού της Εταιρείας και τροποποίηση του άρθρου 2 (Σκοπός) του καταστατικού της Εταιρείας, σύμφωνα με τις προτάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου προς την Γενική Συνέλευση και εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Kamil Ziegler (Καμίλ Ζίγκλερ), και τον A’ Αντιπρόεδρο κ. Σπυρίδωνα Φωκά, ώστε καθένας εξ αυτών, ενεργώντας μεμονωμένα εξ ονόματος και για λογαριασμό της Εταιρείας, να συντάξει και να υπογράψει το νέο αντίγραφο του Καταστατικού της Εταιρείας το οποίο θα περιλαμβάνει τις ανωτέρω τροποποιήσεις.
Θέμα 2ο: Ανακοίνωση εκλογής νέων μελών Διοικητικού Συμβουλίου σε αντικατάσταση παραιτηθέντων (θέμα που δεν τέθηκε σε ψηφοφορία).
Θέμα 3ο: Ενέκρινε κατά πλειοψηφία (96,32%) τον ορισμό/εκλογή του κ. Νικολάου Ιατρού, ως ανεξάρτητου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας για κάθε απόφαση είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Εταιρείας: https://investors.opap.gr/~/media/Files/O/OpapIR/13122019/Voting%20Results%2012th%20EGM_gr.pdf 

σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 133, παράγραφος 2 του Νόμου 4548/2018, όπως ισχύει

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

vraveia-opap
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΠΑΠ: Τεχνολογική καινοτομία - Βραβεύσεις στα Impact BITE Awards 2021

GOLD βραβείο στην κατηγορία «Αυτοματοποίηση & Υποστήριξη Πωλήσεων/ Μάρκετινγκ για το έργο «ERMIS» και SILVER βραβείο στην κατηγορία «Εξειδικευμένες Κλαδικές Εφαρμογές» για την εφαρμογή (app) opapnet για την εταιρεία.
opap-tzogos-stoixima
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΠΑΠ: Άλμα 125,1% των καθαρών κερδών στο α΄ εξάμηνο

Ενισχύθηκαν σημαντικά τα μεγέθη του ΟΠΑΠ, ενώ διατηρήσαν την αναπτυξιακή δυναμική τους οι online δραστηριότητες. Στα 570,1 εκατ. ευρώ τα έσοδα του ομίλου σημειώνοντας αύξηση 12,2%. Θα διανέμει προμέρισμα ύψους 0,10 ευρώ ανά μετοχή.