ΓΔ: 903.97 -2.00% Τζίρος: 85.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Εγκρίθηκε το squeeze out για την Ευρωπαϊκή Πίστη

Το ΔΣ της Επ. Κεφαλαιαγοράς εκτός από την έγκριση του αιτήματος της Allianz, αποφάσισε επίσης την ανάκληση άδειας για την εταιρείας παροχής επενδυτικών υπηρεσιών CFS.

Το «πράσινο φως» άναψε  κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στο αίτημα της Allianz για το squeeze-out των μετοχών της Ευρωπαϊκής Πίστης

Υπενθυμίζουμε πως η συμφωνία για την εξαγορά της Ευρωπαϊκής Πίστης από τη γερμανική Allianz είχε ανακοινωθεί από τον Φεβρουάριο, αλλά ολοκληρώθηκε στις αρχές Αυγούστου με τη λήξη της προαιρετικής δημόσιας πρότασης που υπέβαλαν οι Γερμανοί για το 100% των μετοχών της ελληνικής εταιρείας. Είχαν εξασφαλιστεί προηγουμένως οι απαραίτητες εγκρίσεις από την ΤτΕ που εποπτεύει τον ασφαλιστικό κλάδο αλλά και από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Οι Γερμανοί ήθελαν να ενισχύσουν τη θέση τους στην ελληνική αγορά και επέλεξαν την Ευρωπαϊκή Πίστη, μια νοικοκυρεμένη ελληνική εταιρεία του κλάδου με μερίδιο αγοράς 5,5% για να υλοποιήσουν τον σχεδιασμό τους. Η προσφορά τους στα 7,8 ευρώ ανά μετοχή, που αποτιμούσε την εταιρεία στα 207 εκατ. ευρώ, δεν μπορούσε να αγνοηθεί από τους βασικούς μετόχους της Ευρωπαϊκής Πίστης.

Παράλληλα η Επ. Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την ανάκληση της άδειας της εταιρείας παροχής επενδυτικών υπηρεσιών CFS, ενώ επεκτάθηκε η άδεια λειτουργίας της Fast Finance.

Πιο αναλυτικά, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής κατά την 962η/31.8.2022 συνεδρίασή του αποφάσισε:

  • Την έγκριση του αιτήματος της εταιρείας "ALLIANZ SE" για την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς (squeeze-out) επί των μετοχών της εταιρείας "ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ", σύμφωνα με το άρθρο 27 του ν. 3461/2006, ως ισχύει.
  • Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρίας "CFS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ" κατ’ εφαρμογή της παρ. 1 περ. α του άρθρου 8 του ν. 4514/2018, κατόπιν αιτήματος της εταιρείας.
  • Την επέκταση της άδειας λειτουργίας της εταιρίας "FAST FINANCE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ" ως προς την παροχή των παρεπόμενων επενδυτικών υπηρεσιών της παροχής συμβουλών σε επιχειρήσεις και της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων και χρηματοοικονομικής ανάλυσης επί του χρηματοπιστωτικού μέσου υπ’ αρ. 1 του Τμήματος Γ΄ του Παραρτήματος Ι του ν. 4514/2018.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ευρωπαϊκή Πίστη: Αίτημα για διαγραφή των μετοχών από το ταμπλό του ΧΑ

Η Γενική Συνέλευση, με ομόφωνη απόφαση αποφάσισε την διαγραφή του συνόλου των κοινών, ονομαστικών, άυλων, μετά ψήφου μετοχών της Εταιρίας, ήτοι 26.539.907 μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,63 ευρώ εκάστη, από το ΧΑ.