ΓΔ: 903.97 -2.00% Τζίρος: 85.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Sarantis
Πηγή: Όμιλος Σαράντης

Αποσύρεται οριστικά από την αγορά της Ρωσίας ο όμιλος Σαράντη

Η Σαράντης δραστηριοποιούνταν μέχρι σήμερα στη ρωσική αγορά μέσω της θυγατρικής της Hoztorg LLC, με τις πωλήσεις της να ανέρχονται το πρώτο εξάμηνο στα 0,75 εκατ. ευρώ, αντιπροσωπεύοντας το 0,4% του συνόλου των πωλήσεων του ομίλου.

Την οριστική του απόσυρση από την αγορά της Ρωσίας ανακοίνωσε ο όμιλος Σαράντη καθώς συνεχίζεται η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με την αρνητική επίπτωση στο ενεργητικό του ομίλου να φτάνει τα 1,2 εκατ. ευρώ.

Η Σαράντης δραστηριοποιούνταν μέχρι σήμερα στη ρωσική αγορά μέσω της θυγατρικής της Hoztorg LLC, με τις πωλήσεις της να ανέρχονται το πρώτο εξάμηνο στα 0,75 εκατ. ευρώ, αντιπροσωπεύοντας το 0,4% του συνόλου των πωλήσεων του ομίλου ενώ τα περιουσιακά της στοιχεία αποτελούν το 0,26% του συνόλου. 

Υπενθυμίζουμε πως η Σαράντης φέρνει το 65% των πωλήσεών της από το εξωτερικό, έχοντας σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα, που αντιπροσωπεύει το 46% των συνολικών πωλήσεων και πραγματοποιείται στις χώρες της ΚΑΚ (Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών) καθώς και σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως είναι η Ρωσία, η Λευκορωσία, το Καζακστάν, η Μολδαβία, το Αζερμπαϊτζάν, η Γεωργία, η Πολωνία, η Λετονία κ.α.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας:

Ο όμιλος Σαράντη ενημερώνει το επενδυτικό κοινό σχετικά με την απόφασή του να αποσυρθεί οριστικά από τη Ρωσική αγορά στα πλαίσια της κρίσης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε., δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα στη ρωσική αγορά μέσω της 100% θυγατρικής της, εμπορικής επιχείρησης, HOZTORG LLC. Κατά το Α’ εξάμηνο του 2022 οι πωλήσεις της Hoztorg LLC ανήλθαν σε 0,75 εκατ. ευρώ αντιπροσωπεύοντας 0,4% στο σύνολο των πωλήσεων του Ομίλου.

Τα περιουσιακά στοιχεία της Hoztorg LLC κατά το Α’ εξάμηνο του 2022 αποτελούσαν το 0,26% του συνόλου του ενεργητικού του ομίλου. Ο όμιλος εκτιμά ότι η αρνητική επίπτωση από την διακοπή της δραστηριότητας στην Ρωσία αναμένεται να ανέλθει περίπου σε 1.2 εκ. ευρώ, ποσό που απεικονίζει την καθαρή θέση της ρωσικής εταιρείας.

Ο όμιλος Σαράντη στέκεται στο πλευρό όσων επλήγησαν από αυτήν την ανθρωπιστική κρίση, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων μας και των οικογενειών τους στην Ουκρανία. Από την αρχή του πολέμου προτεραιότητά μας ήταν η προστασία και η υποστήριξη των εργαζομένων μας στην Ουκρανία και η προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας που κινητοποιήθηκε από τις θυγατρικές του ομίλου κοντά στην Ουκρανία, Sarantis Polska, Polipak και Sarantis Romania.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sarantis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Την εξαγορά της πολωνικής Stella Pack ανακοίνωσε ο όμιλος Σαράντη

Η Stella Pack που αποτελεί ηγέτιδα δύναμη της πολωνικής αγοράς ειδών οικιακής χρήσης καταγράφει ετήσιες πωλήσεις που ανέρχονται σε περίπου 65 εκατ. ευρώ ενώ πρόκειται να ενισχύσει την θέση του ομίλου στον κλάδο των καταναλωτικών προϊόντων.
Sarantis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Απάντηση Sarantis στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την έκθεση στην Ουκρανία

H Sarantis σημειώνει πως σχεδόν 50% των πωλήσεων της Ergopack προέρχεται από εξαγωγές προς γειτονικές χώρες και οι οποίες βασίζονται στο αμερικανικό δολάριο ενώ αναφέρει πως έχουν ήδη καταρτιστεί ειδικά πλάνα ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Fourlis: Αύξηση του τζίρου κατά 11% στο εννεάμηνο, ξεπέρασε τα 352 εκατ.

Διψήφια αύξηση κατέγραψαν οι πωλήσεις οικιακού εξοπλισμού ενώ πάνω από 7% ήταν η άνοδος της λιανικής αθλητικών ειδών. Τρέχουν οι διεργασίες για την είσοδο της Trade Estates στο ΧΑ στο πρώτο εξάμηνο του 2023.