ΓΔ: 1217.86 0.73% Τζίρος: 85.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
deals, symfwnies, ependyseis
Φώτο: Shutterstock

Την πλειοψηφία των μετοχών της SKYMAR απέκτησε το fund SMERemediumCap

Με την εξαγορά και της SKYMAR Services, ο όμιλος CORDIΑ αποτελεί, πλέον, τον ισχυρότερο καθετοποιημένο όμιλο παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών και λύσεων σε ό,τι αφορά στη διαχείριση ακινήτων καθώς και πλήθος άλλων σύγχρονων τεχνολογικών εφαρμογών.

Το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap (SMERC), μέσω της θυγατρικής του εταιρείας CORDIA, απέκτησε πλειοψηφικό πακέτο μετοχών στην εταιρεία καθαρισμού SKYMAR Services. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «δημιουργείται ο μεγαλύτερος όμιλος παροχής υπηρεσιών Total Facility Management στην Ελλάδα, που συμπεριλαμβάνει τις εταιρείες CORDIA, ESA και SKYMAR, με συνολικό εκτιμώμενο κύκλο εργασιών 80 εκατ. ευρώ το 2022».

Η SKYMAR Services ιδιοκτησίας Λεωνίδα Καμπάνη κατέχει πολυετή εμπειρία και παρουσία στον τομέα του καθαρισμού και τροφοδοσίας κτιρίων, με διακεκριμένο πελατολόγιο, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το εκπτωτικό χωριό McArthurGlen, τα πολυκαταστήματα ATTICA, τη Lamda Development, το River West, τη Newrest, τη Rolex Hellas, το Ίδρυμα Μείζονος Πολιτισμού, την τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ, τη Vivartia, τον Όμιλο Συγγελίδη, τη Regency Casino Mont Parnes ενώ συνεργάζεται ήδη με την CORDIA στο The Ellinikon Experience Park, την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ (Lafarge), την ENISA κ.α.. Σημειώνεται ότι ο κ. Καμπάνης θα παραμείνει ενεργός στο διοικητικό σχήμα της εταιρείας ως αντιπρόεδρος ΔΣ.

Το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap το φθινόπωρο του 2021 εξαγόρασε την πρώην Engie Hellas, ηγέτιδα στην παροχή σύγχρονων υπηρεσιών τεχνικής συντήρησης ακινήτων, καθώς και στην παροχή ενεργειακών υπηρεσιών και λύσεων υψηλής τεχνολογίας, την οποία μετονόμασε σε CORDIA.

Στη συνέχεια στις αρχές του 2022, το επενδυτικό ταμείο απέκτησε πλειοψηφικό μετοχικό έλεγχο στην ESA Security Solutions, τη μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία του κλάδου επανδρωμένων φυλάξεων και ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας στην Ελλάδα. Με την πρόσφατη εξαγορά και της SKYMAR Services, ο νεοδημιουργηθείς όμιλος CORDIΑ αποτελεί, πλέον, τον ισχυρότερο καθετοποιημένο όμιλο παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών και λύσεων προς εταιρικούς πελάτες, ιδρύματα και δημόσιους οργανισμούς, σε ό,τι αφορά στη διαχείριση ακινήτων, την τεχνική συντήρηση, τη φύλαξη, τον καθαρισμό, τις ενεργειακές λύσεις, την ηλεκτροκίνηση καθώς και πλήθος άλλων σύγχρονων τεχνολογικών εφαρμογών.

Ο όμιλος CORDIA, με μετόχους το SMERC και το LATSCO family office της κ. Μαριάννας Λάτση θα έχει κύκλο εργασιών που θα ξεπερνά τα 80.000.000 ευρώ το 2022, και θα απασχολεί περισσότερους από 4.000 εργαζόμενους, γεγονός που θα τον καταστήσει έναν από τους 20 μεγαλύτερους εργοδότες στην Ελλάδα.

Ο νέος όμιλος εταιρειών που προκύπτει από τη συνένωση της CORDIA με την ESA και τη SKYMAR, αναμένεται να επαναπροσδιορίσει και να αναβαθμίσει την ελληνική αγορά των υπηρεσιών Total Facility Management τα επόμενα χρόνια, προσφέροντας με αξιοπιστία, ευθύνη και συνέπεια, σημαντική προστιθέμενη αξία σε όλους τους πελάτες του, αξιοποιώντας το πλούσιο σε εμπειρία και γνώσεις προσωπικό τους εισάγοντας παράλληλα νέες τεχνολογικές λύσεις και δυνατότητες, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό υπεραξίες για τους μετόχους και τους εργαζομένους του.

Το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap πλαισιώνεται από μια έμπειρη επενδυτική ομάδα που επικεντρώνει το επενδυτικό της ενδιαφέρον κυρίως στις μεσαίου μεγέθους ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις, με ισχυρές δυνατότητες και προοπτικές ανάπτυξης και ανάκαμψης εργασιών. Το επενδυτικό ταμείο διαχειρίζεται επενδυτικά κεφάλαια ύψους 143 εκατ. ευρώ, με συνεισφορά από 42 θεσμικούς, εταιρικούς και ιδιώτες επενδυτές, μεταξύ των οποίων διακεκριμένοι Έλληνες και διεθνείς θεσμικοί επενδυτές, συνταξιοδοτικά ταμεία, ασφαλιστικές εταιρείες και οικογενειακά επενδυτικά γραφεία. Εκτελεστικός πρόεδρος του επενδυτικού ταμείου SMERemediumCap είναι ο Νικόλαος Καραμούζης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Dimand: Ισχυρή βελτίωση λειτουργικών μεγεθών, υπερδιπλασιασμός επενδύσεων

Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 10,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας έφθασαν στα 7,1 εκατ. ευρώ (+17%). Έκτακτες δαπάνες που σχετίζονται με την πρόωρη αποπληρωμή ομολογιακού δανείου επηρεάσαν αρνητικά το τελικό αποτέλεσμα
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο σχεδιασμός της Noval Property για τη μεγάλη αστική ανάπλαση στον Ελαιώνα

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Παναγιώτης Καπετανάκος, «όραμά μας είναι η Πειραιώς 252 να αποτελέσει έναν ισχυρό συνδετικό ιστό για την ανάπτυξη ενός Πολιτιστικού Τετραγώνου Μητροπολιτικής Εμβέλειας».
The Ellinikon
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς θα αλλάξει τις αστικές αναπλάσεις η Lamda, η συνεργασία με τη Mace-Jacobs

Μέσα από την αστική ανάπλαση του Ελληνικού θα υπάρξει η εισαγωγή έξυπνων υποδομών «πράσινης ενέργειας» και υψηλών πρότυπων βιωσιμότητας που θα αποτελέσουν ορόσημα για την Ελλάδα και την Ευρώπη τα ερχόμενα χρόνια.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Prodea: Άντλησε 300 εκατ. με το ομόλογο, στο 2,3% το επιτόκιο

Το ποσό που αντλήθηκε από την έκδοση του εταιρικού ομολόγου θα χρηματοδοτήσει τις πράσινες επενδύσεις της εταιρείας. Στα 554,24 εκατ. ευρώ η συνολική ζήτηση, με την έκδοση να υπερκαλύπτεται κατά 1,85 φορές.