ΓΔ: 907.06 -1.15% Τζίρος: 41.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Autohellas - Hertz
Φωτο: Autohellas

Autohellas: Ρεκόρ κερδοφορίας στο α' εξάμηνο με άλμα 74% στα 29,4 εκατ.

Υψηλές επιδόσεις πέτυχε η εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων στο πρώτο εξάμηνο με τον κύκλο εργασιών να σημειώνει νέο ιστορικό υψηλό στα 351,4 εκατ. ευρώ σημειώνοντας άνοδο 13,8% . Στα 48.000 αυτοκίνητα ο απασχολούμενος στόλος.

Ενισχυμένα μεγέθη σε επίπεδο κύκλου εργασιών και κερδοφορίας παρουσίασε το δεύτερο τρίμηνο του 2022 η Autohellas με τις συνολικές επιδόσεις του πρώτου εξαμήνου της χρονιάς να σημειώνουν νέα ρεκόρ για την εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων, με τις προοπτικές για το δεύτερο εξάμηνο του έτους να είναι ακόμα καλύτερες λόγω της ανόδου του τουρισμού στη χώρα.

Όπως αναφέρει η Autohellas συνολικά στο πρώτο εξάμηνο του 2022, σημειώθηκε αύξηση 13,8% σε επίπεδο ενοποιημένου κύκλου εργασιών, ο οποίος ανήλθε σε 351,4 εκατ. ευρώ έναντι 308,8 εκατ. ευρώ το 2021. Τα λειτουργικά κέρδη (ΕΒΙΤ) του εξαμήνου διαμορφώθηκαν σε 45 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση 56,6% και τα κέρδη μετά από φόρους (ΕΑΤ) του ομίλου για το εξάμηνο του 2022 ανήλθαν στα 29,4 εκατ. ευρώ έναντι 16,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο με αύξηση 74,3%.

Οι επιδόσεις του πρώτου εξάμηνου αποτελούν νέο ιστορικό υψηλό για τον όμιλο τόσο σε κύκλο εργασιών όσο και σε κερδοφορία σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας. Σημειώνεται ότι πάγια, λόγω εποχικότητας του τουρισμού, το δεύτερο εξάμηνο έχει σημαντικά μεγαλύτερη συμμετοχή στην συνολική κερδοφορία του έτους. Συνολικά, ο απασχολούμενος στόλος για βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες ενοικιάσεις ξεπέρασε τα 48.000 αυτοκίνητα με 5.700 συνολικές αγορές νέων αυτοκίνητων.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών από τη δραστηριότητα στις μισθώσεις αυτοκινήτων στην Ελλάδα αυξήθηκε στο εξάμηνο του 2022 κατά 21,5% αγγίζοντας τα 102,6 εκατ. ευρώ από 84,4 εκατ. ευρώ το 2021.

Όπως αναφέρει η εταιρία, η δυναμική αυτή, προέρχεται από την ανάκαμψη κυρίως των βραχυχρόνιων μισθώσεων, ως επακόλουθο της τουριστικής πορείας της χώρας, αλλά και της αύξησης του μεριδίου αγοράς της Autohellas, με σημαντική επένδυση στην διεύρυνση και ποιοτική αναβάθμιση του στόλου σε νέους τύπους αυτοκίνητων και ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Σημαντική βελτίωση παρουσιάστηκε και στην κερδοφορία από τη διάθεση των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων του στόλου.

Η δραστηριότητα που σχετίζεται με τις μισθώσεις αυτοκίνητων στις 7 χώρες εκτός Ελλάδας, κυμάνθηκε στα περσινά επίπεδα, με κύκλο εργασιών 29,8 εκατ. ευρώ. Ο σημαντικά μικρότερος βαθμός ανάκαμψης της τουριστικής ζήτησης στις χώρες των Βαλκανίων (συγκριτικά με την Ελλάδα) αντισταθμίστηκε με μικρότερη διαθεσιμότητα αυτοκινήτων στόλου και μικρότερες λειτουργικές δαπάνες, βελτιώνοντας και πάλι το τελικό αποτέλεσμα σε κερδοφορία.

Στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 206,6 εκατ. ευρώ έναντι 180 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο του 2021 παρουσιάζοντας αύξηση 14,8%. Τα λειτουργικά κέρδη (ΕΒΙΤ) ανήλθαν στα 31,5 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 71,6%. και τα κέρδη μετά από φόρους (ΕΑΤ) διαμορφώθηκαν στα 21,4 εκατ. ευρώ έναντι 12,4 εκατ. ευρώ στο περσινό δεύτερο τρίμηνο.

Η δραστηριότητα της εμπορίας αυτοκινήτων στην Ελλάδα, παρουσίασε σημαντική αύξηση κυρίως στο σκέλος της Εισαγωγής/Διανομής (Hyundai, KIA, SEAT) συνεισφέροντας συνολικά 219 εκατ. ευρώ στον κύκλο εργασιών με αύξηση 12,5% και συμβάλλοντας σημαντικά στο συνολικό λειτουργικό αποτέλεσμα, παρά τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα που εξακολουθούν και δημιουργούν σημαντικές καθυστερήσεις στις παραδόσεις/τιμολογήσεις αυτοκίνητων. Είναι σημαντικό να σημειωθεί και εδώ ότι το αθροιστικό μερίδιο του Ομίλου σε ταξινομήσεις διευρύνθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο σε σχέση με το 2021, ιδιαίτερα στις πωλήσεις σε ιδιώτες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Autohellas - Hertz
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Autohellas: Εξαγόρασε την συνεργαζόμενη με την Hertz στην Πορτογαλία

Η προσθήκη της HR Aluguer de Automoveis διπλασιάζει το κύκλο εργασιών του ομίλου Autohellas στο εξωτερικό από ενοικίαση αυτοκινήτων, συγκριτικά με το σύνολο της δραστηριότητας σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρου, Σερβία, Μαυροβουνίου και Κροατία.
autohellas
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Autohellas: Αποφασίζει η ΓΣ για επιστροφή κεφαλαίου 1 ευρώ ανά μετοχή

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρείας, σε περίπτωση που κατά την αρχική συνεδρίαση δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό απαρτία η ΓΣ των μετόχων θα συνέλθει ξανά την 21 Οκτωβρίου 2022.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Autohellas Hertz διακρίθηκε ξανά ως «True Leader» από την ICAP

Η εταιρεία αναδείχθηκε ως μια από τις κορυφαίες επιχειρήσεις στον κλάδο μίσθωσης και ενοικίασης αυτοκινήτων και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 59 εταιρείες και 15 ομίλους που βραβεύτηκαν, σε σύνολο 30.000 επιχειρήσεων.