ΓΔ: 819.14 -0.48% Τζίρος: 43.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
alpha bamk
Φώτο: Alpha Bank

Alpha Bank: Στηρίζει την ανάπτυξη καινοτομίας μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Στο πλαίσιο συμφωνίας με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, η τράπεζα συμμετέχει στο πρόγραμμα του Ταμείου Εγγυοδοσίας Καινοτομίας και χρηματοδοτεί με ευνοϊκούς όρους που σχεδιάζουν να επενδύσουν στη δημιουργία πρωτοποριακών προϊόντων και υπηρεσιών.

Η Alpha Bank, στο πλαίσιο συμφωνίας με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα - HDB, συμμετέχει στο Πρόγραμμα του «Ταμείου Εγγυοδοσίας Καινοτομίας», παρέχοντας πόρους και τεχνογνωσία σε Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις και παράλληλα χρηματοδοτώντας επενδυτικά σχέδια που αφορούν καινοτόμες δράσεις.

Μέσω του «Ταμείου Εγγυοδοσίας Καινοτομίας», η Alpha Bank χρηματοδοτεί με ευνοϊκούς όρους επιλέξιμες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, που σχεδιάζουν να επενδύσουν στη δημιουργία πρωτοποριακών προϊόντων και υπηρεσιών. Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να τεκμηριώνουν τον καινοτόμο χαρακτήρα τους, μέσω του επιχειρηματικού σχεδίου τους.

Οι νέες χρηματοδοτήσεις του Προγράμματος που θα συναφθούν και θα χορηγηθούν έως και την 31.12.2025, πραγματοποιούνται με την εγγύηση του «Ταμείου Εγγυοδοσίας Καινοτομίας» σε ποσοστό 80% και έχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων που προάγουν την Έρευνα και Καινοτομία
  • ύψος χρηματοδότησης από 25.000 ευρώ μέχρι και 400.000 ευρώ
  • δυνατότητα επιχορήγησης σε ποσοστό έως και 20% του χορηγούμενου κεφαλαίου, βάσει επίτευξης κριτηρίων καινοτομίας και ESG κριτηρίων (Περιβαλλοντικά, Κοινωνικά και Εταιρικής Διακυβέρνησης)
  • ευνοϊκό επιτόκιο χρηματοδότησης, λόγω της εγγύησης του «Ταμείου Εγγυοδοσίας Καινοτομίας»
  • μέγιστη διάρκεια χρηματοδότησης έως 10 έτη, με δυνατότητα περιόδου χάριτος από 1 έως 3 έτη
  • το μέγιστο των απαιτούμενων εξασφαλίσεων δεν ξεπερνά το 20% του ύψους της χρηματοδότησης.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο Πληροφοριακό
Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ), μέσω του δικτυακού τόπου www.ependyseis.gr/mis, επιλέγοντας την Alpha Bank  για τη χρηματοδότησή τους.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις υπαγωγής στο «Ταμείο Εγγυοδοσίας Καινοτομίας» είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Alpha Bank.

Η Alpha Bank, με τη συμμετοχή της στο «Ταμείο Εγγυοδοσίας Καινοτομίας», συνεχίζει να παρουσιάζει χρηματοδοτικές λύσεις που αποδεικνύουν έμπρακτα ότι βρίσκεται στο πλευρό του επιχειρείν, χρηματοδοτώντας την βιώσιμη ανάπτυξη των επιχειρήσεων και της οικονομίας, καταλήγει η ανακοίνωση της τράπεζας. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Συμμετέχει στον 2ο κύκλο επιδότησης τόκων δανείων των ΜμΕ

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος θα ανέλθει σε 200 εκατ. ευρώ. Η δράση χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους, ενώ προβλέπεται συγχρηματοδότηση με πόρους της Ελλάδας και της ΕΕ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Στηρίζει τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις, καθώς και ατομικές επιχειρήσεις ή ελεύθεροι επαγγελματίες που χαρακτηρίζονται ως πληττόμενοι βάσει Κωδικού Δραστηριότητας.
alpha bamk
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Προοπτικές οικονομίας - τραπεζών στο επίκεντρο εκδήλωσης με θεσμικούς

Η ειδική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 14/9, ενώ σε αυτήν συμμετείχαν περισσότερα από 20 ανώτερα στελέχη του κλάδου, εκπροσωπώντας όλες τις μεγάλες θυγατρικές των ελληνικών τραπεζών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έμφαση στη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων από την Alpha Bank

Μεταξύ άλλων η τράπεζα δίνει έμφαση στην προώθηση της νέας υπηρεσίας Alpha Smart Hospitality που απευθύνεται σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, μικρές και‭ ‬μεσαίες,‭ ‬‬που‭ ‬‬ενδιαφέρονται‭ να‭ ‬‬υλοποιήσουν‭ ‬επενδύσεις.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πρώτη η Alpha Bank σε μερίδιο αγοράς στα επιχειρηματικά δάνεια

Εκταμιεύσεις ύψους 1,9 δισ. το β΄ τρίμηνο του έτους, με έμφαση στο εμπόριο, τη μεταποίηση, τον τουρισμό και τις υποδομές. Στο 26,6% το μερίδιο αγοράς. Β. Ψάλτης: «Με βιώσιμο τρόπο η αύξηση του χαρτοφυλακίου δανείων.