ΓΔ: 788.46 -0.37% Τζίρος: 51.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Autohellas - Hertz
Φωτο: Autohellas

Γενναία επιστροφή της Autohellas στους μετόχους ύψους 48,6 εκ. ευρώ

O όμιλος έχει προχωρήσει σε πολύ σημαντικές επενδύσεις κάνοντας νέο άνοιγμα στο εξωτερικό με εξαγορά εταιρείας στην Πορτογαλία, ενώ εισέρχεται και στην αγορά ακίνητης περιουσίας.

Έκτακτη γενική συνέλευση συγκαλεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Autohellas για να αποφασίσουν την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 48,62 εκατ. ευρώ με την μορφή μετρητών που αντιστοιχεί σε 1 ευρώ ανά μετοχή. 

Για την επίτευξη αυτού απαιτείται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών (προερχόμενων από μερίσματα θυγατρικών και συμμετοχών) και μέρος των κερδών εις νέο, συνολικού καθαρού ποσού 48.624.764 ευρώ.

Κατόπιν θα πραγματοποιηθεί ισόποση μείωση μετοχικού κεφαλαίου μέσω διανομής καθαρού ποσού 1 ευρώ ανά μετοχή στους μετόχους.

Υπό την αίρεση της λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων, η Autohellas αποσκοπεί στην ολοκλήρωση της διαδικασίας πριν το τέλος του έτους. 

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Autohellas έχει προχωρήσει σε πολύ σημαντικές επενδύσεις κάνοντας νέο άνοιγμα στο εξωτερικό με εξαγορά εταιρείας στην Πορτογαλία, ενώ εισέρχεται στην αγορά ακίνητης περιουσίας μέσω της συμμετοχής στη θυγατρική Trade Estate του ομίλου Fourlis. Επιπλέον, απέκτησε τις αντιπροσωπείες των Alfa Romeo, Fiat και Jeep για την Ελλάδα, κίνηση που ενισχύει σημαντικά τη θέση του στην αγορά αυτοκινήτου στη χώρα μας.

Πρόκειται για κινήσεις που απλώνουν περαιτέρω το επιχειρηματικό αποτύπωμα του ομίλου, σε μια συγκυρία που διαθέτει εξαιρετικά μεγάλη ρευστότητα, δεδομένο ότι πέτυχε ρεκόρ επιδόσεων τόσο το 2021, όσο και το πρώτο τρίμηνο του 2022, προϊδεάζοντας για την ιστορικά καλύτερη χρήση από την ίδρυση της εταιρείας, καθώς το 70-75% της ετήσιας κερδοφορίας της Autohellas παράγεται κατά το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο, δηλαδή την τουριστική περίοδο του καλοκαιριού, έτσι τα μεγέθη εξαμήνου αλλά κυρίως του εννεαμήνου θα καταγράψουν νέο ρεκόρ όλων των εποχών, καθώς ο τουρισμός φέτος έχει ξεπεράσει κατά πολύ το 2019 και κινείται σε επίπεδα ρεκόρ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

autohellas
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Autohellas: Αποφασίζει η ΓΣ για επιστροφή κεφαλαίου 1 ευρώ ανά μετοχή

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρείας, σε περίπτωση που κατά την αρχική συνεδρίαση δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό απαρτία η ΓΣ των μετόχων θα συνέλθει ξανά την 21 Οκτωβρίου 2022.
Autohellas - Hertz
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Autohellas: Ρεκόρ κερδοφορίας στο α' εξάμηνο με άλμα 74% στα 29,4 εκατ.

Υψηλές επιδόσεις πέτυχε η εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων στο πρώτο εξάμηνο με τον κύκλο εργασιών να σημειώνει νέο ιστορικό υψηλό στα 351,4 εκατ. ευρώ σημειώνοντας άνοδο 13,8% . Στα 48.000 αυτοκίνητα ο απασχολούμενος στόλος.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Autohellas Hertz διακρίθηκε ξανά ως «True Leader» από την ICAP

Η εταιρεία αναδείχθηκε ως μια από τις κορυφαίες επιχειρήσεις στον κλάδο μίσθωσης και ενοικίασης αυτοκινήτων και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 59 εταιρείες και 15 ομίλους που βραβεύτηκαν, σε σύνολο 30.000 επιχειρήσεων.
autohellas-hertz-escooters
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Autohellas: Καλεί τους μετόχους να αποφασίσουν για αύξηση κεφαλαίου

Οι μέτοχοι της Autohellas καλούνται σε έκτακτη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού. Ποια είναι τα θέματα της ημερησίας διάταξης.
autohellas-hertz-escooters
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Autohellas Hertz διευρύνει τον ηλεκτροκίνητο στόλο της

Η εταιρεία ενισχύει τον στόλο της με τη νέα κατηγορία οχημάτων, τα ηλεκτρικά scooters εξασφαλίζοντας μηδενικές εκπομπές ρύπων και απαντώντας στη ζήτηση των καταναλωτών για πιο «πράσινες» μετακινήσεις.