ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Autohellas - Hertz
Φωτο: Autohellas

Γενναία επιστροφή της Autohellas στους μετόχους ύψους 48,6 εκ. ευρώ

O όμιλος έχει προχωρήσει σε πολύ σημαντικές επενδύσεις κάνοντας νέο άνοιγμα στο εξωτερικό με εξαγορά εταιρείας στην Πορτογαλία, ενώ εισέρχεται και στην αγορά ακίνητης περιουσίας.

Έκτακτη γενική συνέλευση συγκαλεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Autohellas για να αποφασίσουν την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 48,62 εκατ. ευρώ με την μορφή μετρητών που αντιστοιχεί σε 1 ευρώ ανά μετοχή. 

Για την επίτευξη αυτού απαιτείται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών (προερχόμενων από μερίσματα θυγατρικών και συμμετοχών) και μέρος των κερδών εις νέο, συνολικού καθαρού ποσού 48.624.764 ευρώ.

Κατόπιν θα πραγματοποιηθεί ισόποση μείωση μετοχικού κεφαλαίου μέσω διανομής καθαρού ποσού 1 ευρώ ανά μετοχή στους μετόχους.

Υπό την αίρεση της λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων, η Autohellas αποσκοπεί στην ολοκλήρωση της διαδικασίας πριν το τέλος του έτους. 

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Autohellas έχει προχωρήσει σε πολύ σημαντικές επενδύσεις κάνοντας νέο άνοιγμα στο εξωτερικό με εξαγορά εταιρείας στην Πορτογαλία, ενώ εισέρχεται στην αγορά ακίνητης περιουσίας μέσω της συμμετοχής στη θυγατρική Trade Estate του ομίλου Fourlis. Επιπλέον, απέκτησε τις αντιπροσωπείες των Alfa Romeo, Fiat και Jeep για την Ελλάδα, κίνηση που ενισχύει σημαντικά τη θέση του στην αγορά αυτοκινήτου στη χώρα μας.

Πρόκειται για κινήσεις που απλώνουν περαιτέρω το επιχειρηματικό αποτύπωμα του ομίλου, σε μια συγκυρία που διαθέτει εξαιρετικά μεγάλη ρευστότητα, δεδομένο ότι πέτυχε ρεκόρ επιδόσεων τόσο το 2021, όσο και το πρώτο τρίμηνο του 2022, προϊδεάζοντας για την ιστορικά καλύτερη χρήση από την ίδρυση της εταιρείας, καθώς το 70-75% της ετήσιας κερδοφορίας της Autohellas παράγεται κατά το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο, δηλαδή την τουριστική περίοδο του καλοκαιριού, έτσι τα μεγέθη εξαμήνου αλλά κυρίως του εννεαμήνου θα καταγράψουν νέο ρεκόρ όλων των εποχών, καθώς ο τουρισμός φέτος έχει ξεπεράσει κατά πολύ το 2019 και κινείται σε επίπεδα ρεκόρ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Autohellas
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ξεπέρασε το 1 δισ. ο τζίρος της Autohellas στα 106 εκατ. τα κέρδη προ φόρων

Tα Κέρδη μετά Φόρων (ΕΑΤ) του Ομίλου ανήλθαν σε 85 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση 3% καθώς η σημαντική αύξηση των επιτοκίων απορρόφησε το μεγαλύτερο μέρος της βελτίωσης στην λειτουργική κερδοφορία.
Autohellas - Hertz
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Autohellas: Από 4,25% έως 4,60% το εύρος απόδοσης του επιτοκίου για το 5ετες

Ο προσδιορισμός της απόδοσης και του επιτοκίου των Ομολογιών θα γίνει με τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών (“Book Building”), το οποίο θα τηρηθεί από τους Συντονιστές Κυρίους Αναδόχους.