ΓΔ: 905.04 -0.05% Τζίρος: 54.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Πρωτοποριακές υπηρεσίες από την Alpha Private Bank

Βράβευση για 2η συνεχή χρονιά ως «Best Private Bank in Greece». Το πλούσιο «πακέτο» υπηρεσιών στους πελάτες από τον τομέα private banking της Alpha Bank, περιλαμβάνει από τη διαχείριση περιουσίας ως τη διευκόλυνση της τραπεζικής καθημερινότητας.

Τον τίτλο της κορυφαίας ελληνικής τράπεζας στον τομέα του private banking εξασφάλισε για δεύτερη συνεχή χρονιά η Alpha Bank. To Private Banking της Alpha Bank προσφέρει στους πελάτες της ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, που αρχίζουν από τη διαχείριση περιουσίας και την παροχή επενδυτικών συμβουλών και φθάνουν μέχρι την σημαντική διευκόλυνση των καθημερινών τραπεζικών συναλλαγών και την παροχή αποκλειστικών προνομίων.

Η υψηλή ποιοτική στάθμη των υπηρεσιών της Alpha Bank στον τομέα του private banking αναγνωρίσθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά με την απονομή του βραβείου «Best Private Bank in Greece», στο πλαίσιο των ετήσιων βραβείων «Global Private Banking Awards 2019», που διοργανώνουν οι διεθνούς κύρους εκδόσεις «Professional Wealth Management (PWM)» και «The Banker» του Ομίλου Financial Times.

Η συγκεκριμένη διάκριση αποτελεί αναγνώριση της υψηλής ποιότητας των υπηρεσιών Private Banking της Alpha Bank, υπηρεσίες που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών της τράπεζας καλύπτοντας τις ιδιαίτερες ανάγκες και τους εξατομικευμένους στόχους που έχουν θέσει.

Παράλληλα, η διάκριση αναδεικνύει τη δέσμευση της τράπεζας για ποιοτική εξυπηρέτηση, με την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών και τη διαρκή αναβάθμιση του τρόπου λειτουργίας των Υπηρεσιών Διαχείρισης Περιουσίας.

Στην τελετή απονομής των βραβείων, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, παρέστησαν και παρέλαβαν το βραβείο εκ μέρους της Alpha Bank οι κ.κ. Ιωάννης Εμίρης, Εντεταλμένος Γενικός Διευθυντής Private and Investment Banking και Εμμανουήλ Αρζινός, Διευθυντής της Διεύθυνσης Private Banking.

Παρουσία στο private banking από τη δεκαετία του ‘90

Η Alpha Bank υπήρξε πρωτοπόρος στις υπηρεσίες private banking στην Ελλάδα. Στις αρχές της δεκαετίας του '90, ήταν η πρώτη τράπεζα που δημιούργησε τις υπηρεσίες private banking, με στόχο τον εμπλουτισμό των επενδυτικών επιλογών, ώστε να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες ανάγκες των πελατών της.

Καθώς ο αριθμός των πελατών αυξανόταν, και με γνώμονα την ανάγκη για υψηλού επιπέδου επενδυτικές υπηρεσίες, το 2001 δημιουργήθηκε ένα ευέλικτο και δυναμικό σχήμα υπό τον διακριτικό τίτλο Alpha Private Bank, προσφέροντας πλέον επενδυτικές προτάσεις και ολοκληρωμένες λύσεις στους πελάτες με υψηλή οικονομική επιφάνεια.

Υπηρεσίες για όλες τις ανάγκες

H Alpha Bank μέσω των υπηρεσιών private banking προσφέρει μια ευρεία και ολοκληρωμένη γκάμα επιλογών τόσο για τους πελάτες που επιθυμούν να έχουν πιο ενεργό ρόλο στη λήψη επενδυτικών αποφάσεων όσο και σε όσους επιθυμούν την αποδέσμευσή τους από την πίεση λήψης τακτικών επενδυτικών αποφάσεων και την καθημερινή ενασχόληση με το χαρτοφυλάκιό τους.

Οι Υπηρεσίες Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου GEM δημιουργήθηκαν για όλους όσοι επιθυμούν ενεργή, αποτελεσματική και επαγγελματική διαχείριση των κεφαλαίων τους χωρίς οι ίδιοι να δεσμεύουν χρόνο και ενέργεια για την τακτική λήψη επενδυτικών αποφάσεων.

Η Alpha Bank αναλαμβάνει την διαχείριση του χαρτοφυλακίου σύμφωνα με το επενδυτικό προφίλ του πελάτη, τον βαθμό κινδύνου που επιθυμεί να αναλάβει, και τους στόχους που έχουν τεθεί για την επίτευξη των καλύτερων αποδόσεων. Η εξειδικευμένη ομάδα του Ομίλου Alpha Bank, αξιοποιώντας τη γνώση και τις υποδομές του Ομίλου, παρακολουθεί συνεχώς και διαμορφώνει το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο, σύμφωνα με τις εξελίξεις των αγορών και τους στόχους που έχουν τεθεί.

 

Για τους πελάτες που επιθυμούν να έχουν ενεργό ρόλο στη χάραξη της επενδυτικής τους στρατηγικής και την επιλογή των επενδυτικών προϊόντων, η Alpha Bank προσφέρει Συμβουλευτικές Υπηρεσίες (Advisory Services) για το σύνολο του χαρτοφυλακίου ή ακόμα και για μια συγκεκριμένη συναλλαγή που ενδιαφέρει τον πελάτη. Ο Private Banker παρακολουθεί συστηματικά το χαρτοφυλάκιο του πελάτη και προτείνει, σύμφωνα με τους επενδυτικούς στόχους που έχουν τεθεί, τις επενδυτικές κινήσεις και τα κατάλληλα επενδυτικά προϊόντα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ενώ την τελική απόφαση λαμβάνει ο πελάτης.

Σε όλους τους πελάτες private banking της Alpha Bank παρέχεται πλήρης πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα επενδυτικών προϊόντων, τόσο στην ελληνική όσο και στις διεθνείς αγορές.

Με στόχο την μέγιστη αξιοποίηση κάθε διαθέσιμης επενδυτικής επιλογής το Private Banking της Alpha Bank, έχει υιοθετήσει την αρχή της Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής και συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους διεθνείς χρηματοοικονομικούς οίκους, παρέχοντας πρόσβαση σε κάθε διαθέσιμο επενδυτικό προϊόν. Έτσι ο κάθε πελάτης μπορεί να επιλέξει αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ιδιαίτερες ανάγκες και τους στόχους του.

Για μια αμέριμνη τραπεζική καθημερινότητα

Για τους πελάτες private banking, η Alpha Bank προσφέρει το τρίπτυχο υπηρεσιών «Banking Convenience» ώστε να πραγματοποιούν τις καθημερινές τους συναλλαγές με ευκολία, ταχύτητα και ασφάλεια.

Η κάρτα Private Enter Bonus Mastercard αποτελεί την «ταυτότητα» του πελάτη Private Banking μέσω της οποίας έχει πρόσβαση σε πλήθος υπηρεσιών διευκόλυνσης της καθημερινότητας, σε ειδική τιμολόγηση υπηρεσιών της Alpha Bank καθώς και σε ειδικές προσφορές για εξαργύρωση των Bonus πόντων που συγκεντρώνει από τις καθημερινές του συναλλαγές.

 

Επιπλέον, στους πελάτες private banking, παρέχεται άμεση εξυπηρέτηση για όλες τις τραπεζικές εργασίες μέσω αποκλειστικής τηλεφωνικής γραμμής. Παράλληλα, διατίθεται ηλεκτρονική υπηρεσία αποκλειστικά για το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο των πελατών private banking.

Το Alpha Private Web αποτελεί μία ασφαλή πλατφόρμα ενημερώσεως για το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο, μέσω της οποίας οι πελάτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την πορεία του χαρτοφυλακίου τους και να έχουν πρόσβαση στις αναλύσεις των τελευταίων μηνών του επενδυτικού λογαριασμού τους, τις ημερήσιες επιβεβαιώσεις των συναλλαγών τους αλλά και σε πληροφορίες για τις παγκόσμιες αγορές και τα επενδυτικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Β. Ψάλτης: Πώς θα γίνει η μετάβαση της Alpha Bank στην μετά κρίση εποχή

«Προχωράμε με αποφασιστικό τρόπο στην εξυγίανση του ισολογισμού μας προκειμένου να αφιερώσουμε όλη μας την ενέργεια σε αυτό που κάνουμε καλά, την τραπεζική και τη χρηματοδότηση της οικονομίας».
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νομικές ενέργειες κατά του ΕΦΚΑ από τον σύλλογο εργαζομένων της Alpha Bank

Ο Σύλλογος Προσωπικού της Alpha Bank αναφέρει στην ανακοίνωση του πως ο ΕΦΚΑ από την 1η Ιανουαρίου 2017 παρακρατούσε παράνομα μέχρι το 2020 ασφαλιστικές εισφορές υπέρ του κλάδου υγείας (ΤΑΥΤΕΚΩ-ΤΑΠΕΤΕ) σε ποσοστό 0,85% μηνιαίως αντί 0,40%.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δεσμευτική συμφωνία Alpha Bank - Davidson Kempner για την πώληση NPEs 3,4 δισ.

Με την ολοκλήρωση του Project Cosmos, η Alpha Bank θα έχει επιτύχει μείωση των «κόκκινων δανείων» από το 2017 μέχρι σήμερα κατά 18 δισ. σε όρους μικτής λογιστικής αξίας. Στόχος δείκτης NPE 7% στο άμεσο μέλλον.