ΓΔ: 1052.43 0.71% Τζίρος: 64.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Alpha Bank
Πηγή: Alpha Bank

Alpha Bank: Στο 7,25% διαμορφώνεται το επιτόκιο του τριετούς ομολόγου

Το βιβλίο προσφορών για την έκδοση έχει ανοίξει με τις προσφορές να έχουν ξεπεράσει ήδη το ποσό των 300 εκατ. ευρώ που θα κατευθυνθούν για την κάλυψη εποπτικών απαιτήσεων (MREL).

Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον καταγράφεται για την έκδοση senior preferred ομολόγου 3ετους διάρκειας της Alpha Bank με δυνατότητα ανάκλησης στη διετία, με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 7,25%. Το βιβλίο προσφορών για την έκδοση έχει ανοίξει με τις προσφορές να έχουν ξεπεράσει ήδη το ποσό των 300 εκατ. ευρώ που θα κατευθυνθούν για την κάλυψη εποπτικών απαιτήσεων (MREL).

Η έκδοση γίνεται στο πλαίσιο της κάλυψης των αναγκών για MREL, με το ομόλογο να είναι τριετούς διάρκειας με δυνατότητα ανάκλησης στη διετία - μικρότερης δηλαδή διάρκειας από τη μέση διάρκεια ανάλογων εκδόσεων, με την τράπεζα να έχει τη δυνατότητα εφόσον ομαλοποιηθούν οι συνθήκες στις αγορές να το αποπληρώσει νωρίτερα. 

Πρόκειται για το τρίτο ομόλογο υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας από το 2020, όταν η Τράπεζα ξεκίνησε να υλοποιεί το πλάνο της για την κάλυψη των Ελάχιστων Απαιτήσεων Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων (Minimum Required Eligible Liabilities – MREL), σύμφωνα με το Στρατηγικό της Σχέδιο, ενισχύοντας σημαντικά την παρουσία της στις διεθνείς κεφαλαιαγορές.

Υπενθυμίζεται ότι η τράπεζα, ήδη από το 2019, έχει πρωταγωνιστήσει σε εκδόσεις ομολόγων συνολικού ύψους 2,7 δισ. ευρώ, αξιοποιώντας τις αγορές κεφαλαίου και προσελκύοντας ζωηρό ενδιαφέρον από εγχώριους και διεθνείς θεσμικούς επενδυτές. Αυτό επιβεβαιώνει την ισχυροποιημένη θέση της τράπεζας στις κεφαλαιαγορές, παράλληλα με τη δραστική μείωση του Δείκτη ΜΕΑ σε μονοψήφιο ποσοστό και τη βελτίωση στην ποιότητα της κερδοφορίας.

Όπως είχε αναφέρει η Alpha Bank σε χθεσινή ανακοίνωσή της, «πρόκειται για το τρίτο ομόλογο υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας από το 2020, όταν η Τράπεζα ξεκίνησε να υλοποιεί το πλάνο της για την κάλυψη των Ελάχιστων Απαιτήσεων Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων (Minimum Required Eligible Liabilities – MREL), σύμφωνα με το Στρατηγικό της Σχέδιο, ενισχύοντας σημαντικά την παρουσία της στις διεθνείς κεφαλαιαγορές. Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα, ήδη από το 2019, έχει πρωταγωνιστήσει σε εκδόσεις ομολόγων συνολικού ύψους 2,7 δισ. ευρώ, αξιοποιώντας τις αγορές κεφαλαίου και προσελκύοντας ζωηρό ενδιαφέρον από εγχώριους και διεθνείς θεσμικούς επενδυτές. Αυτό επιβεβαιώνει την ισχυροποιημένη θέση της Τράπεζας στις κεφαλαιαγορές, παράλληλα με τη δραστική μείωση του Δείκτη ΜΕΑ σε μονοψήφιο ποσοστό και τη βελτίωση στην ποιότητα της κερδοφορίας.
 
Το νέο ομόλογο της Alpha Bank είναι ο δεύτερος τίτλος που εκδίδεται από ελληνική τράπεζα το 2022, σε μία χρονιά με μεγάλες προκλήσεις για τις αγορές χρέους παγκοσμίως. Είναι ενδεικτικό ότι σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη έκδοση της Τράπεζας, τον Δεκέμβριο του 2021, τα επιτόκια της Ελληνικής Δημοκρατίας έχουν αυξηθεί από 0,12% και 0,81% για το πενταετές και το δεκαετές ομόλογο σε 4,27% και 5,05% αντίστοιχα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

alpha bamk
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Εκτός Ελλάδας τα 2/3 των προσφορών για το senior preffered ομόλογο

H έκδοση συγκέντρωσε το ενδιαφέρον άνω των 100 επενδυτών και καλύφθηκε κατά 42% από θεσμικούς επενδυτές και υπερεθνικούς οργανισμούς, κατά 45% από διαχειριστές κεφαλαίων και κατά 13% από Wealth Μanagement.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δημοσιεύθηκε το καταστατικό του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης της Alpha

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κατάκτηση, τη σημασία της οποίας μπορούν εύκολα να αντιληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι στην Alpha Bank», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Προσωπικού της τράπεζας.
Alpha Bank
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Χρηματοοικονομικός σύμβουλος στο deal μεταξύ BriQ και ICI

Η τράπεζα υπήρξε αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος και χρηματοδότης στην πρώτη συναλλαγή συγκέντρωσης στον κλάδο των ΑΕΕΑΠ. Σε τρία στάδια θα υλοποιηθεί η σύνθετη αυτή συμφωνία.