ΓΔ: 1424.04 0.16% Τζίρος: 185.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Mytilineos
Φωτο: Mytilineos

Από την Πρωτοβουλία ASI πιστοποιείται ο τομέας Μεταλλουργίας της Mytilineos

Ο Τομέας Μεταλλουργίας απασχολεί άμεσα σχεδόν 1.200 άτομα και έχει ενοποιημένο κύκλο εργασιών περίπου 700 εκατ. ευρώ, που αντιπροσωπεύει το 14,8% του συνολικού κύκλου εργασιών της Εταιρείας.

Από την Πρωτοβουλία ASI πιστοποιήθηκε ο Τομέας Μεταλλουργίας της Mytilineos (Αλουμίνιον της Ελλάδος και Δελφοί Δίστομον) για  το σύνολο των δραστηριοτήτων του κατά το πρότυπο αλυσίδας εφοδιασμού (Chain of Custody Standard). Αυτή είναι η δεύτερη, ανώτερου επιπέδου, Πιστοποίηση ASI για την Mytilineos, καθώς ο Τομέας Μεταλλουργίας έχει λάβει τον Οκτώβριο του 2021 Πιστοποίηση ASI για το πρότυπο εκτέλεσης έργου στο σύνολο των εγκαταστάσεών του.

Ο Γενικός Διευθυντής του Τομέα Μεταλλουργίας της Mytilineos, Δημήτρης Στεφανίδης, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ περήφανοι που επιτυγχάνουμε μια ακόμη αναγνωρισμένη πιστοποίηση ASI, αυτή τη φορά για την αλυσίδα εφοδιασμού, μετά από αυτήν για το πρότυπο εκτέλεσης έργου. Οι πιστοποιήσεις αυτές επιβεβαιώνουν την αφοσίωση της Mytilineos στη Βιώσιμη Ανάπτυξη και αποδεικνύουν ότι ο Τομέας Μεταλλουργίας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των υπεύθυνων πρακτικών προμήθειας υλικών. Η Mytilineos δεσμεύεται να αποτελέσει παγκόσμιο σημείο αναφοράς για την «πράσινη» μεταλλουργία μειώνοντας τις απόλυτες εκπομπές του Τομέα κατά 65% και, αντίστοιχα, τις σχετικές εκπομπές κατά 75% (όπως μετρούνται ανά τόνο παραγόμενου αλουμινίου) έως το 2030».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η Mytilineos έχει καθιερωθεί ως μία από τις ισχυρότερες εταιρείες στον διεθνή κλάδο της Μεταλλουργίας. Διαθέτει τη μεγαλύτερη καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής και εμπορίας βωξίτη, αλουμίνας και αλουμινίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε συνδυασμό με ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κόστος παραγωγής σε διεθνές επίπεδο, διατηρεί το συγκριτικό της πλεονέκτημα έναντι του παγκόσμιου ανταγωνισμού. Ο Τομέας Μεταλλουργίας απασχολεί άμεσα σχεδόν 1.200 άτομα και έχει ενοποιημένο κύκλο εργασιών περίπου 700 εκατ. ευρώ, που αντιπροσωπεύει το 14,8% του συνολικού κύκλου εργασιών της Εταιρείας (βάσει στοιχείων Γ’ τριμήνου 2022).

Η σταθερά δυναμική ανάπτυξη του Τομέα Μεταλλουργίας αναγνωρίστηκε πρόσφατα από την Eurometaux, καθώς τα μέλη της εξέλεξαν τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας κ. Ευάγγελο Μυτιληναίο, Πρόεδρο της Ένωσης. Ήταν η πρώτη φορά που μια ελληνική εταιρεία, αναλαμβάνει την Προεδρία αυτού του κρίσιμου ευρωπαϊκού βιομηχανικού κλάδου.

Η Fiona Solomon, Διευθύνουσα Σύμβουλος της ASI, δήλωσε: «Συγχαίρουμε τη Mytilineos για την απόκτηση της πιστοποίησης ASI Chain of Custody Standard, για το σύνολο των παραγωγικών της δραστηριοτήτων - από την εξόρυξη βωξίτη, έως την παραγωγή αλουμινίου και αλουμίνας. Η διπλή αυτή πιστοποίηση δίνει τη δυνατότητα στη Mytilineos να προσφέρει προϊόντα αλουμινίου και αλουμίνας με την σφραγίδα ASI. Η υπεύθυνη πολιτική προμηθειών της Mytilineos, παράλληλα με τις διαδικασίες δέουσας επιμέλειας και αξιολόγησης κινδύνου, χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο των κρίσιμων προμηθευτών της και τη διενέργεια εκτιμήσεων κινδύνου σύμφωνα με βασικά κριτήρια ESG, τα οποία, σε συνδυασμό με την πιστοποίηση ASI, παρέχουν στους πελάτες της, διασφάλιση υπεύθυνων πρακτικών προμήθειας και παραγωγής».

Η Πρωτοβουλία «Aluminium Stewardship Initiative» (ASI) είναι ένας παγκόσμιος, πολυμετοχικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός δημιουργίας προτύπων και πιστοποίησης, ο οποίος έχει αναπτύξει ένα ανεξάρτητο πρόγραμμα πιστοποίησης για να διασφαλίσει ότι οι αρχές της Βιωσιμότητας, της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, της Διακυβέρνησης και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ενσωματώνονται ολοένα και περισσότερο στην παραγωγή, τη χρήση και την ανακύκλωση του αλουμινίου. Μεγάλοι παγκόσμιοι παραγωγοί αλουμινίου / αλουμίνας, όπως η Rio Tinto, η Alcoa Hydrο και η Rusal, έχουν ενταχθεί και πιστοποιηθεί σε αυτήν την πρωτοβουλία με τη δέσμευση να μεγιστοποιήσουν τη συμβολή του αλουμινίου προς μια βιώσιμη κοινωνία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

MYTILINEOS_ESG
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mytilineos: Υπογραφή δύο 10ετών PPAs για Data Centers στο Δουβλίνο

Η συμφωνία υπεγράφη μεταξύ της Keppel DC REIT και της Mytilineos και με αυτά τα PPAs, το 92% της ενέργειας που χρησιμοποιείται σήμερα στις δύο εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Δουβλίνο θα τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές στην Ιρλανδία. 
MYTILINEOS_ESG
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mytilineos: Επενδύσεις πάνω από 3 δισ. στην Ιταλία τα επόμενα τέσσερα χρόνια

Έως τώρα η Mytilineos κινήθηκε στη γειτονική χώρα μέσω οργανικής ανάπτυξης. Ωστόσο ο Γενικός Διευθυντής (COD) της εταιρείας εκτίμησε ότι πλέον υπάρχει περιθώριο να κινηθεί και μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων.