ΓΔ: 1424.04 0.16% Τζίρος: 185.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Τράπεζα Πειραιώς
Από αριστερά: Θοδωρής Τζούρος, Aνώτερος Γενικός Διευθυντής, Chief Corporate & Investment Banking της Τράπεζας Πειραιώς, Θεόδωρος Σκυλακάκης, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών και αρμόδιος για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», Νίκος Μαντζούφας, Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης, Δημήτρης Βερελής, Senior Director, Head of Development, Sustainable Banking & Bank Relations της Tράπεζας Πειραιώς.

Τρ. Πειραιώς: Εγκρίθηκε η 2η δόση 200 εκατ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης

Η Τράπεζα Πειραιώς στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του Ταμείου Ανάκαμψης προχώρησε στη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων συνολικού ύψους 468 εκ. ευρώ.

Το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) προχώρησε στην έγκριση εκταμίευσης της δεύτερης δόσης πόρων ύψους 200 εκ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς, ύστερα από την επιτυχή απορρόφηση των αρχικών κεφαλαίων που της είχαν διατεθεί, βάσει της Επιχειρησιακής Συμφωνίας μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Τράπεζας.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει τη στήριξη της Τράπεζας Πειραιώς στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων με αναπτυξιακό όραμα, εξωστρεφή χαρακτήρα και καινοτόμα επενδυτικά σχέδια στο πλαίσιο των βασικών πυλώνων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». 

Για την υποστήριξη των δράσεων του Ταμείου, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και τεχνογνωσία για την άμεση αξιολόγηση και υλοποίηση των επιλέξιμων επενδυτικών σχεδίων των επιχειρήσεων συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ανασυγκρότηση του παραγωγικού μοντέλου και στην ενίσχυση των αναπτυξιακών προοπτικών της εθνικής μας οικονομίας, με σαφές αποτύπωμα στην Πράσινη Μετάβαση και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό των επιχειρήσεων της χώρας.

Η Τράπεζα Πειραιώς στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του Ταμείου Ανάκαμψης προχώρησε στη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων συνολικού ύψους 468 εκ. ευρώ, που αφορούν στην επέκταση και τον εκσυγχρονισμό εξωστρεφών μεταποιητικών επιχειρήσεων, την προμήθεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων στον κλάδο του Τουρισμού, τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό επιχειρηματικών υποδομών στην ακτοπλοΐα καθώς και την ενίσχυση του ηλεκτρονικού εμπορίου. Οι επενδύσεις υλοποιούνται στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας με έμφαση στην Περιφέρεια.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει δρομολογήσει τη χρηματοδότηση μεγάλου αριθμού επενδυτικών σχεδίων, με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επενδύσεων που ενισχύουν την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και στηρίζουν την εξωστρέφεια και τον ψηφιακό χαρακτήρα του επιχειρείν, φιλοδοξώντας στην άμεση απορρόφηση των 200 εκ. ευρώ της δεύτερης δόσης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Σημειώνεται ότι μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, η χώρα έχει εξασφαλίσει για την περίοδο 2021 - 2026 ευρωπαϊκούς πόρους ύψους σχεδόν 30,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 11,7 δισ. ευρώ αφορούν σε δανειακές χρηματοδοτήσεις. Μέσω των δανείων του ΤΑΑ, μπορούν να χρηματοδοτηθούν επιλέξιμες επενδύσεις στους εξής πυλώνες:

  •     Πράσινη μετάβαση,
  •     Ψηφιακός μετασχηματισμός,
  •     Καινοτομία - έρευνα και ανάπτυξη,
  •     Ανάπτυξη οικονομιών κλίμακας μέσω συνεργασιών, εξαγορών και συγχωνεύσεων,
  •     Εξωστρέφεια


Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τους όρους, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία υποβολής αιτήματος χρηματοδότησης, μπορούν να απευθυνθούν στο δίκτυο καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της, στην ενότητα «Αναπτυξιακή Τραπεζική».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Αίτημα για δόση 300 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης

Η τράπεζα έχει ολοκληρώσει τη σύναψη συμβάσεων για τη χρηματοδότηση 83 επενδυτικών σχεδίων, συνολικού προϋπολογισμού 4,78 δισ., αξιοποιώντας τους πόρους του ΤΑΑ ύψους 1,2 δισ. και κεφάλαια της Τράπεζας ύψους 1,02 δισ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Χρηματοδοτεί την κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχείου

Η χρηματοδότηση του έργου της ΕΚΤΕΡ περιλαμβάνει τη χορήγηση μακροπρόθεσμου δανείου, συνολικού ποσού 42,6 εκατ. ευρώ, με την αξιοποίηση δανειακών κεφαλαίων, από πόρους του ΤΑΑ, και δανειακών κεφαλαίων από την τράπεζα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χρηματοδότηση 17 εκατ. της εταιρείας Natech στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης

Η χρηματοδότηση του έργου περιλαμβάνει τη χορήγηση δανείου, συνολικού ποσού 17 εκατ., με την αξιοποίηση δανειακών κεφαλαίων 10,6 εκατ., από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και 6,4 εκατ. από την Τράπεζα Πειραιώς