ΓΔ: 1027.47 0.71% Τζίρος: 106.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Εθνική: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο με επιτόκιο 7,75%

Στόχος της τράπεζας η άντληση ποσού έως και το επίπεδο των 500 εκατ. ευρώ, ενώ η έκδοση πραγματοποιείται στο πλαίσιο κάλυψης των υποχρεώσεων για τα MREL.

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το senior preffered ομόλογο της Εθνικής Τράπεζας, το οποίο εκδίδεται στο πλαίσιο κάλυψης  υποχρεώσεων για τις Ελάχιστες Απαιτήσεις Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων - MREL, με το αρχικό επιτόκιο να φθάνει στο επίπεδο του 7,75%, ενώ στόχος της τράπεζας είναι η άντληση του ποσού των 500 εκατ. ευρώ. .

Σημειώνεται ότι ο τίτλος είναι διάρκειας πέντε ετών με μη δυνατότητα ανάκλησης πριν το πέρας των πρώτων τεσσάρων ετών, δηλαδή τύπου 5NC4 ενώ αναμένεται να λάβει αξιολόγηση Ba3 από την Moody’s και B+ από την S&P. Ανάδοχοι της έκδοσης είναι οι BofA Securities, Goldman Sachs, IMI Intesa Sanpaolo, Nomura και UBS.

Υπενθυμίζουμε πως τον περασμένο μήνα, η Alpha Bank είχε προχωρήσει στην έκδοση αντίστοιχου ομολόγου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας  με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 7,25% και την τράπεζα να αντλεί το ποσό των 400 εκατ. ευρώ επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη των αγορών στο στρατηγικό σχεδιασμό της

Η έξοδος στις αγορές της Εθνικής Τράπεζας αναμένεται να λάβει χώρα στο άμεσο μέλλον, ανάλογα και με τις συνθήκες που θα επικρατούν. Σημειώνουμε ότι όπως συνηθίζεται οι sub-benchmark εκδόσεις έχουν μέγεθος κάτω από τα 500 εκατ. ευρώ και πάνω από τα 250 εκατ. ευρώ.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εθνική Τράπεζα: Digital Onboarding για επαγγελματίες και επιχειρήσεις

Η Εθνική Τράπεζα προσφέρει για πρώτη φορά τη δυνατότητα έναρξης τραπεζικής συνεργασίας σε ατομικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, εξολοκλήρου online, χωρίς φυσική παρουσία του πελάτη.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εθνική: Άλμα 57% για τα οργανικά κέρδη, πολύ υψηλότερα από τις προβλέψεις

Η μεγάλη αύξηση των εσόδων από τόκους, κατά 13%, έδωσε ισχυρή ώθηση στα οικονομικά αποτελέσματα της Εθνικής. Π. Μυλωνάς: Στόχος η απόδοση κεφαλαίου να ανεβεί στο 12%, υπάρχουν επιλογές για επιστροφή αξίας στους μετόχους.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εθνική Τράπεζα: Νέες προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως 3%

Η Τράπεζα διαθέτει επίσης από το 2022 το επενδυτικό προϊόν "Επενδυτικό Νέας Γενιάς" που συνδυάζει προστασία κεφαλαίου, μικρή διάρκεια, δυνατότητα συμμετοχής από 1.000 ευρώ και ελάχιστη εγγυημένη απόδοση 1,5% στη λήξη.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εθνική: Από 7 Φεβρουαρίου η εξυπηρέτηση των πελατών της Olympus Bank

Παράλληλα, επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας στις πόλεις της Δράμας, Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας για την εξυπηρέτηση των συγκεκριμένων πελατών και μόνο, μέχρι τις 5 μ.μ. καθημερινά.