ΓΔ: 1033.44 0.37% Τζίρος: 106.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Blueground: Εξαγοράζει την Tabas, ανάπτυξη στη Ν. Αμερική το 2023

Με την εξαγορά της Tabas η ελληνική startup αναμένεται να έχει κύκλο εργασιών το 2023 που θα φτάνει περίπου τα 650 εκατ. δολάρια, ενώ ετοιμάζεται να μπει και στην αγορά του Μεξικό στις αρχές του ερχόμενου έτους.

Στην πλήρη εξαγορά της βραζιλιάνικης prop-tech startup Tabas προχωράει η Blueground, αφότου είχε μπει στην εταιρεία στον επενδυτικό γύρο που είχε πραγματοποιηθεί στις αρχές του έτους. Η βραζιλιάνικη εταιρεία αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία στην αγορά των πλήρως επιπλωμένων διαμερισμάτων για 30+ ημέρες στο Σάο Πάολο, στο Ρίο ντε Τζανέιρο και στην Μπραζίλια, επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2023 και υπόκειται σε τυπικούς όρους και κανονιστικές εγκρίσεις. Η εξαγορά θα επιτρέψει στην Blueground να εισέλθει στην αγορά της Λατινικής Αμερικής και να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για επιπλωμένα και με ευέλικτους όρους διαμερίσματα προς ενοικίαση. Οι δύο εταιρείες από κοινού θα εισέλθουν στην Πόλη του Μεξικού στις αρχές του 2023.

Η Blueground και η Tabas θα συνεχίσουν να λειτουργούν ανεξάρτητα για το προσεχές διάστημα, με την Tabas να ενσωματώνεται σταδιακά στην Blueground μέσα στον επόμενο χρόνο. Από κοινού οι δύο οργανισμοί θα έχουν παρουσία σε 29 πόλεις σε 16 χώρες και θα απασχολούν περισσότερα από 1.000 άτομα. Μετά την εξαγορά της Tabas και με βάση τις τρέχουσες οικονομικές προβλέψεις, η Blueground αναμένεται να φτάσει τα περίπου 650 εκατ. δολάρια σε έσοδα το 2023.

Η Blueground συνεργάζεται με περισσότερους από 4.700 ιδιοκτήτες παγκοσμίως, εξασφαλίζοντάς τους ένα σταθερό εισόδημα και παρέχοντας παράλληλα εξειδικευμένες υπηρεσίες διαχείρισης και συντήρησης ακινήτων σε κλίμακα. Η εξαγορά της Tabas θα επιτρέψει στην Blueground να αναπτύξει το δίκτυό της ακόμα πιο γρήγορα και να πλησιάσει τον στόχο των 40.000 διαμερισμάτων σε 50 πόλεις έως το 2025.

«Το βλέμμα μας ήταν στραμμένο στη Λατινική Αμερική εδώ και αρκετό καιρό, καθώς οι δυνατότητες της αγοράς είναι τεράστιες», δήλωσε ο Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Blueground. «Καθόλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας με την ιδρυτική ομάδα της Tabas, που ξεκίνησε με την αρχική επένδυσή μας στην εταιρεία πέρυσι, έχουμε αναπτύξει μεγάλο θαυμασμό για όλα όσα έχουν καταφέρει στη Βραζιλία μέχρι σήμερα. Στόχος μας, μέσω της τεχνολογίας αλλά και της τεχνογνωσίας μας, είναι να συνεχίσουμε να εξελίσσουμε σε παγκόσμιο επίπεδο τον ευέλικτο τρόπο ζωής».

Η Tabas είναι μία proptech startup που δραστηριοποιείται στην αγορά της Λατινικής Αμερικής με αντικείμενο ανάλογο της Blueground. Η εταιρεία διαθέτει πλέον περισσότερα από 1.000 διαμερίσματα στο Σάο Πάολο, στο Ρίο ντε Τζανέιρο και στην Μπραζίλια, και πριν την εξαγορά της από την Blueground έχει συγκεντρώσει πάνω από 20 εκατ. δολάρια σε χρηματοδότηση.

«Το όραμα της Tabas και της Blueground είναι πλήρως ευθυγραμμισμένα και μαζί θα έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ακόμη περισσότερη προστιθέμενη αξία για τους πελάτες μας, τους ιδιοκτήτες μας, αλλά και την ομάδα της Tabas», δήλωσε ο Leonardo Morgatto, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Tabas. «Αυτή η εξαγορά είναι ακόμη ένα success story για τις βραζιλιάνικες εταιρείες τεχνολογίας. Είμαστε περήφανοι για τη δουλειά που έχουμε κάνει για να φτάσουμε εδώ και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο, προσφέροντας επιπλωμένα διαμερίσματα με ευέλικτους όρους σε όλη τη Λατινική Αμερική».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Dimand: Στα 6,6 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών το εννεάμηνο με άνοδο 57%

Παρά την αύξηση του κύκλου εργασιών και το άλμα των EBITDA που ανήλθαν σε 5,5 εκατ. ευρώ έναντι των 0,1 εκατ. το 2021, ο όμιλος έκλεισε το εννεάμηνο με ζημιές ύψους 8 εκατ. ευρώ. Αυξήθηκε στα 125,5 εκατ. ευρώ η αξία των ακινήτων και επενδύσεων του ομίλου.
Akinita, Real Estate, Athens, Athina
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συνεργασία Inventio και Π. Παναγιωτίδη για νέα εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων

Το νέο εταιρικό σχήμα με την επωνυμία Ιnventio EDGE Development, στο οποίο ο κ. Παναγιωτίδης αναλαμβάνει καθήκοντα CEO, θα δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη επενδύσεων ξένων θεσμικών επενδυτών.
Akinita, Real Estate, Athens, Athina
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι προκλήσεις και οι προοπτικές της αγοράς ακινήτων για τις τράπεζες

Η ελληνική αγορά ακινήτων έχει αρχίσει να προσελκύει το ενδιαφέρον των επενδυτών, με τις τράπεζες να ανταποκρίνονται στις νέες προκλήσεις και να εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες που δημιουργούνται.
intrakat
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intrakat και Ellington Solutions ενώνουν δυνάμεις στην αγορά ακινήτων

Η Intrakat επεκτείνει συνεχώς το επιχειρησιακό της αποτύπωμα στον τομέα διαχείρισης και αξιοποίησης ακινήτων, με την Ellington Solutions να προσφέρει βέλτιστες και σύγχρονες πρακτικές στρατηγικής διαχείρισης τιτλοποιημένων χαρτοφυλακίων ακινήτων.