ΓΔ: 1280.11 0.39% Τζίρος: 65.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Τράπεζα της Ελλάδος
Φωτο: Τράπεζα της Ελλάδος

Επόπτης ιδωτικών ασφαλιστικών εταιριών στην ΤτΕ αναλαμβάνει ο Στ. Κωνσταντάς

Αποχωρεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Ασφαλιστικής μετά από διαδρομή 11 ετών. Αναλαμβάνει τη θέση Διευθυντή Επόπτη στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Στην Τράπεζα της Ελλάδος θα συνεχίσει την καριέρα του ο Σταύρος Κωνσταντάς, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής  από την οποία θα αποχωρήσει μετά από μια διαδρομή 11 ετών στην Εθνική Ασφαλιστική. Ο κ. Κωνσταντάς διατηρούσε μέχρι σήμερα τη θέση του αντιπροέδρου της Εθν. Ασφαλιστικής.

Ο κ. Κωνσταντάς θα αναλάβει τη θέση του Διευθυντή Επόπτη Ασφαλιστικών Εταιριών της Τράπεζας της Ελλάδος, επιλογή που προκαλεί αίσθηση στην ασφαλιστική αγορά καθώς στο καίριο αυτό πόστο θα βρεθεί ένα εμπειρότατο στέλεχος που γνωρίζει από μέσα και από έξω τα της ασφαλιστικής αγοράς.

Σημειώνεται ότι η μέχρι τώρα επόπτης των ασφαλιστικών εταιριών της ΤτΕ, Ιωάννα Σεληνιωτάκη, αποχωρεί λόγω ορίου ηλικίας.

Το βιογραφικό του κ. Κωνσταντά

Εντάχθηκε στην Εθνικής Ασφαλιστικής το 2011, αναλαμβάνοντας καθήκοντα Γενικού Διευθυντή (CFO) έως το 2016, που ορίστηκε Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος. 

Το 1991, προσλαμβάνεται στο Τμήμα Αναλογισμού στην ING Ζωής Ελλάδος. Έως το 1998, αναλαμβάνει διάφορες θέσεις ευθύνης στην Αναλογιστική Υπηρεσία και το 1999 ορίζεται Υπεύθυνος Αναλογιστής της Εταιρίας. Το 1999 αναλαμβάνει Operations Manager και από το 2002 έως το 2008 διατελεί Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών. Το 2009 ορίζεται Γενικός Διευθυντής για την προώθηση του Bancassurance με τη Τράπεζα Πειραιώς. Επίσης, διετέλεσε Αναπλ. Διευθύνων Σύμβουλος στο ΔΣ της ING Ζωής και Ζημιών, Διευθύνων Σύμβουλος της ING Bancassurance καθώς και μέλος του ΔΣ της ING Μεσιτικής και ING Piraeus JV.

Το 2010 εντάσσεται στην International Life ως Γενικός Διευθυντής (OPS, Finance, Risk)

Παράλληλα με τις αρμοδιότητες στην Εθνική Ασφαλιστική, είναι Πρόεδρος του ΔΣ της «Εθνικής Γενικών Ασφαλειών Κύπρου», της Εθνικής Ασφαλιστικής Κύπρου στον Κλάδο Ζωής και της «Garanta Asigurari SA» στη Ρουμανία. Επίσης, είναι Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της « Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας» και της «Ευρώπη ΑΕΓΑ».

Είναι κάτοχος πτυχιακού και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών της Σχολής Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έχει ολοκληρώσει Αναλογιστικές Σπουδές και είναι κάτοχος Άδειας Αναλογιστή από το 1994.

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ergo-asfaleies
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συνεργασία ERGO Ασφαλιστικής με Ερρίκος Ντυνάν για παροχή υπηρεσιών υγείας

Πέραν της απρόσκοπτης πρόσβασης και άμεσης εξυπηρέτησής τους, οι ασφαλισμένοι της ERGO μπορούν να επωφεληθούν από τις πλέον σύγχρονες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη: Συνεργασία με Allianz Trade στην ασφάλιση πιστώσεων

Η Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη θα στηρίζει τις επιχειρήσεις, ώστε να είναι σε θέση να προβλέπουν τους εμπορικούς πιστωτικούς κινδύνους, να προστατεύουν τις ταμειακές ροές τους και να προωθούν αποτελεσματικά την εμπορική τους πολιτική και την υγιή τους ανάπτυξη.