ΓΔ: 917.76 -0.51% Τζίρος: 9.77 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:34:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: jp-avax.gr

Βγαίνει η Άβαξ από τη ΓΕΦΥΡΑ, πουλάει σε Ελλάκτωρ και Vinci

Η Άβαξ μεταβίβασε ποσοστό 20,53% στην ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ και 21,55% στην ΓΕΦΥΡΑ Λειτουργία ΑΕ στους υπόλοιπους μετόχους των εν λόγω εταιρειών (Vinci Concessions SAS και Ακτωρ Παραχωρήσεις ΑΕ).

Την συμμετοχή της στη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου πούλησε η Αβαξ στις Vinci Concessions SAS και Ακτωρ Παραχωρήσεις ΑΕ έναντι τιμήματος 60 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, σε συνέχεια της από 15.11.2022 ανακοίνωσης της ΑΒΑΞ ΑΕ σχετικά με την συμμετοχή της στην παραχώρηση της ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ, η Εταιρεία γνωστοποιεί την ολοκλήρωση της συναλλαγής, σύμφωνα με την στρατηγική απο-επένδυσης από συγκεκριμένες ώριμες συμμετοχές του Ομίλου με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση των περιουσιακών του στοιχείων.

Η συναλλαγή περιλαμβάνει την μεταβίβαση ποσοστού 20,53% στην ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ και 21,55% στην ΓΕΦΥΡΑ Λειτουργία ΑΕ προς τους υπόλοιπους μετόχους των εν λόγω εταιρειών (Vinci Concessions SAS και Ακτωρ Παραχωρήσεις ΑΕ), κατ’ αναλογία της συμμετοχής τους στις εν λόγω εταιρείες, έναντι συνολικού τιμήματος περίπου 60 εκατομμυρίων ευρώ.

Επισημαίνεται ότι εντός του 2022 η Εταιρεία έχει ήδη εισπράξει μέρισμα της τάξης των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ συνολικά από τις δύο μεταβιβασθείσες συμμετοχές.

Μπουλούτας: Ενδυναμώνεται το αποτύπωμα του ομίλου

Υπογράφτηκε σήμερα, 23 Νοεμβρίου, η συμφωνία για την απόκτηση μετοχών των εταιρειών ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε. συνολικής αξίας 16,6 εκατ. ευρώ μεταξύ της εταιρείας ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και της ΑΒΑΞ Α.Ε.

Συγκεκριμένα, η συμφωνία προβλέπει τη μεταβίβαση των ποσοστών  5,69% της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και 6,35% της ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε. από την ΑΒΑΞ Α.Ε. στην ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, η συμμετοχή της οποίας ανέρχεται πλέον σε 27,71% και 29,48% αντίστοιχα.

Η επένδυση αυτή που ενισχύει κατά 12,4% τη συμμετοχή της εταιρείας στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, πιστοποιεί την επιχειρησιακή στρατηγική ενίσχυσης του χαρτοφυλακίου της ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ σε μεγάλα έργα της Περιφέρειας. Στόχος είναι η ουσιαστική συμβολή στην αναβάθμιση  των οδικών αξόνων και υποδομών, η προώθηση και διασφάλιση της ποιότητας διασύνδεσης της χώρας και της ανάπτυξης του περιφερειακού ιστού καθώς και η βελτιστοποίηση της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνιών. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ κ. Ε. Μπουλούτας δήλωσε σχετικά: «Στρατηγικός στόχος του Ομίλου, αξιοποιώντας τη σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία του, είναι η περαιτέρω ανάπτυξη και διεύρυνση του χαρτοφυλακίου του σε όλους τους τομείς δραστηριότητάς του, επενδύοντας σε έργα προστιθέμενης οικονομικής, κοινωνικής αλλά και περιβαλλοντικής αξίας δημιουργώντας παράλληλα συνέργειες με τους υπόλοιπους κλάδους του Ομίλου. Διαθέτοντας πλειοψηφική συμμετοχή στους αυτοκινητοδρόμους της Αττικής Οδού και του Μορέα αλλά και διατηρώντας σημαντικά ποσοστά στους αυτοκινητοδρόμους Ολυμπία Οδός και Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, η αύξηση συμμετοχής του στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου ενδυναμώνει το αποτύπωμα του Κλάδου Παραχωρήσεων του Ομίλου στα μεγάλα έργα παραχώρησης της χώρας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Άβαξ - GHELLA - Αρμός: Υπογραφή σύμβασης για τη Γραμμή 4 του ΜΕΤΡΟ

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε μήκος σήραγγα ΜΕΤΡΟ στην Ελλάδα που δημοπρατείται σε μία εργολαβία καθώς και το πρώτο έργο που θα απαιτήσει την παράλληλη λειτουργία 2 μηχανημάτων διάνοιξης σήραγγας.
ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Επιστρέφει στην κερδοφορία με 43 εκατ. κέρδη προ φόρων

«Ο Όμιλος ενίσχυσε σημαντικά τόσο τον κύκλο εργασιών του όσο και την κερδοφορία του επιτυγχάνοντας το υψηλότερο λειτουργικό αποτέλεσμα (EBITDA) των τελευταίων ετών», τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος Ευθύμιος Μπουλούτας.
ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επαφές Ελλάκτωρ με AVAX για εξαγορά ποσοστών στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου

Οι δυο εταιρείες βρίσκονται σε συζητήσεις για την αγορά μετοχικού κεφαλαίου των εταιρειών ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.. Η επί της αρχής αυτής συμφωνία εξαρτάται από όρους, αιρέσεις και προϋποθέσεις, οι οποίες δεν την καθιστούν οριστική αναφέρει η Avax.
ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στο 93,42% έφτασε το ποσοστό της Reggeborgh στη Reds μετά τη δημόσια προσφορά

Στον όμιλο Ελλάκτωρ πέρασε το 33,15% της Reds καθώς 235 μέτοχοι αποδέχθηκαν τη δημόσια πρόταση της Reggeborgh, με τον όμιλο να κατέχει πλέον 53.655.043 μετοχές. Δεν θα προχωρήσει στη διαγραφή της μετοχής από το ΧΑ.