ΓΔ: 1275.34 -0.37% Τζίρος: 79.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Yalco

Yalco: Αύξηση στις πωλήσεις κατά 37% στο εννεάμηνο του 2022

Κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, οι πωλήσεις και τα προ φόρων αποτελέσματα παρουσιάζουν μικρή βελτίωση.

Ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα της χρήσης του πρώτου εννεαμήνου του 2022 για τη Yalcο, που έχει ήδη εισέλθει σε τροχιά ανάκαμψης/ανάπτυξης.

Αύξηση των πωλήσεων κατά 37%, σταθερός καθαρός δανεισμός και μειωμένα χρηματοοικονομικά έξοδα, συνθέτουν τη θετική εικόνα του πρώτου εννεαμήνου του 2022, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Πιο συγκεκριμένα η Διοίκηση της εταιρείας σε συνέχεια επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με αριθμό πρωτοκόλλου 2707/09.11.2022, δημοσιοποιεί τα βασικά οικονομικά μεγέθη και τα αποτελέσματα του εννεάμηνου του τρέχοντος έτους (01/01-30-09/22), όπως αυτά διαμορφώθηκαν σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους, σημειώνοντας την θετική εξέλιξη τριών βασικών οικονομικών μεγεθών όπως:

α ) Aύξηση των πωλήσεων κατά 37%

β ) Διαμόρφωση του λοιπού δανεισμού στα ίδια επίπεδα

γ ) Μείωση των χρηματοοικονομικών εξόδων

Όσον αφορά τα προ φόρων αποτελέσματα και προς αποκατάσταση της συγκρισιμότητας μεταξύ των δύο περιόδων, πρέπει να επισημανθεί ότι κατά το εννεάμηνο του προηγούμενου έτους υπήρξαν μη επαναλαμβανόμενα έσοδα, που επηρέασαν την διαμόρφωση των αποτελεσμάτων θετικά με το ποσό των 1.218 εκ. ευρώ και αφορούν:

α/έσοδα από αναστροφή απομείωσης παγίων, αποθεμάτων και δανείων 2.505 εκ. ευρώ

β/έξοδα από ζημιές εκποίησης ακινήτων και λοιπών στοιχείων 1.287 εκ. ευρώ

Ήτοι συνολική θετική επίδραση επί των προ φόρων αποτελεσμάτων ύψους 1.218 εκ. ευρώ.

Κατά συνέπεια με όρους συγκρισιμότητας, τα προ φόρων αποτελέσματα του τρέχοντος εννεαμήνου παρουσιάζουν βελτίωση, σε σχέση με τα αντίστοιχα της προηγούμενης περιόδου, η οποία οφείλεται και στη μείωση των χρηματοοικονομικών εξόδων, δεδομένου ότι μετά την μεταβίβαση των δανειακών υποχρεώσεων το επιτοκιακό κόστος είναι μηδενικό.

Κατά το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, οι πωλήσεις και τα προ φόρων αποτελέσματα παρουσιάζουν μικρή βελτίωση. Ανάλογη θα είναι και η εξέλιξη κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Yalco: Η ΓΣ αποφάσισε την πώληση των εγκαταστάσεων της εταιρείας

To τίμημα της πώλησης, ανέρχεται στο ποσό των 3.000.000 (ευρώ) και θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της ρευστότητας της εταιρείας, για την χρηματοδότηση της δραστηριότητας και την εξυπηρέτηση των λοιπών υποχρεώσεων της.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Yalco: Έκλεισε με ζημιές το 2022 παρά την αύξηση 21% των πωλήσεων

Σημαντικά βελτιωμένη εκτιμάται πως θα είναι η εικόνα της εταιρείας το 2023, με τις πωλήσεις να έχουν αυξηθεί κατά 16% στο πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ ενισχύεται η ζήτηση του HO.RE.CA. και του οικιακού εξοπλισμού.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Yalco: Πώληση ακινήτου στην Prodea με τίμημα ύψους 8,25 εκατ.

Η εταιρεία προέβη σε συμβόλαιο μίσθωσης μέρους του ακινήτου με την αγοράστρια εταιρεία, για την ομαλή συνέχιση των δραστηριοτήτων της εταιρείας όσον αφορά την παραγωγική της δραστηριότητα αλλά και την παροχή των υπηρεσιών logistics.