ΓΔ: 1424.77 1.21% Τζίρος: 176.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Attica bank, trapeza attikis
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Διάθεση ΑΜΚ της BNP Paribas και της J.P. Morgan από την Attica Bank

Η τράπεζα θα διαθέτει αρχικά τέσσερα Α/Κ της BNP Paribas Asset Management και πέντε Α/Κ της J.P. Morgan Asset Management, δίνοντας την ευχέρεια στους πελάτες της να επενδύσουν σε μερίδια Αμοιβαίων Κεφαλαίων του εξωτερικού.

Σε δύο σημαντικές στρατηγικές συνεργασίες προχώρησε η Attica Bank με την BNP Paribas Asset Management και την J.P. Morgan Asset Management για τη διάθεσή Αμοιβαίων Κεφαλαίων (Α/Κ) των δύο οίκων από το δίκτυό της.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η Attica Bank θα διαθέτει αρχικά τέσσερα Α/Κ της BNP Paribas Asset Management και πέντε Α/Κ της J.P. Morgan Asset Management, δίνοντας την ευχέρεια στους πελάτες της να επενδύσουν σε μερίδια Αμοιβαίων Κεφαλαίων του εξωτερικού σε συνεργασία με δύο από τους μεγαλύτερους και εγκυρότερους οίκους παγκοσμίως. Η Attica Bank, δίνοντας έμφαση στην αειφορία, τη βιωσιμότητα και τις επενδύσεις με βάση τα κριτήρια ESG, θα διαθέτει και Α/Κ των δύο διεθνών Οργανισμών, τα οποία ενισχύουν τις «πράσινες επενδύσεις» και υποστηρίζουν περιβαλλοντικά έργα, έχουν υψηλή αξιολόγηση σε πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης και ESG.

Επίσης η Attica Bank ενισχύει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων που διαθέτει προς τους πελάτες της, με στόχο την περαιτέρω ανταπόκριση στις ανάγκες τους και την διεύρυνση των επενδυτικών επιλογών που τους προσφέρει στο πλαίσιο υλοποίησης του νέου στρατηγικού σχεδιασμού της.

Η BNP Paribas Asset Management διαχειρίζεται επί του παρόντος περιουσιακά στοιχεία ύψους 488 δισ. ευρώ (605 δισ. ευρώ περιουσιακών στοιχείων υπό διαχείριση και παροχής συμβουλών) και επωφελείται από την τεχνογνωσία περίπου 500 επαγγελματιών στον τομέα των επενδύσεων και περίπου 400 ειδικών στην εξυπηρέτηση πελατών, εξυπηρετώντας ιδιώτες, εταιρικούς και θεσμικούς πελάτες σε 69 χώρες. Στην Ελλάδα διαθέτει πάνω από 90 Α/Κ UCITS (ΟΣΕΚΑ) με έδρα το Λουξεμβούργο που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα γεωγραφικών περιοχών και επενδυτικών κατηγοριών.

 

H J.P. Morgan Asset Management έχει συνολικά υπό διαχείριση περί τα 2 τρισ. ευρώ εκ των οποίων και Αμοιβαία Κεφάλαια UCITS με έδρα το Λουξεμβούργο. Στην Ελλάδα διαθέτει περισσότερα από 100 Α/Κ που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επενδυτικών επιλογών.

 

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

alphatrust
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Trust: Σύσταση νέας εταιρείας - Απόσχιση κλάδου

Συστήνεται νέα ανώνυμη εταιρεία διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων και οργανισμών εναλλακτικών επενδύσεων, με την επωνυμία «ALPHA TRUST Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων και Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων».
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Νέος Chief Corporate Banking Officer ο Κων. Χριστοδούλου

O κ. Χριστοδούλου διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία στην αναδιοργάνωση και ανάπτυξη επιχειρήσεων, έχοντας διατελέσει σε θέσεις αυξημένης ευθύνης στον εγχώριο χρηματοπιστωτικό κλάδο και σε πολυεθνικές εταιρείες.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Nέα σειρά χρηματοδοτικών προϊόντων για ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

Η σειρά «Attica Hospitality» προσφέρει ειδικά χρηματοδοτικά προϊόντα, βραχυπρόθεσμων και μεσομακροπρόθεσμων πιστοδοτήσεων, σχεδιασμένα για να καλύπτουν τις ανάγκες κάθε μικρομεσαίας ξενοδοχειακής επιχείρησης.