ΓΔ: 1477.69 -0.27% Τζίρος: 79.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Akinita-Real Estate
Φωτο: Shutterstock

Γιατί «ποντάρει» η Premia Properties σε ακίνητα για φοιτητικές κατοικίες

Νέα επένδυση στην Ξάνθη σε ακίνητο που θα λειτουργήσει ως φοιτητική εστία, ενώ έχουν γίνει ήδη κινήσεις σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη. Σταθερές αποδόσεις υπόσχεται ο τομέας φοιτητικών κατοικιών.

Στη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου της προχωρά η Premia Properties καλύπτοντας τις νέες ανάγκες της αγοράς για φοιτητική στέγαση με ένα συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα, το οποίο «τρέχει» με ρυθμό ανάπτυξης που φτάνει το 1.000% τα τελευταία χρόνια.

Η εταιρεία προχώρησε πριν από λίγες ημέρες στη δεύτερη επένδυση της για το 2022 στον κλάδο των εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων, αποκτώντας ένα κτίριο στην καρδιά της Ξάνθης που θα ανακατασκευαστεί για φοιτητικές κατοικίες.

Πρόκειται για ένα αυτοτελές ακίνητο με ισόγειο που θα λειτουργήσει ως εμπορικό κατάστημα και με ορόφους που θα λειτουργήσουν ως φοιτητική εστία.

«Το όραμά μας είναι η ανάπτυξη και λειτουργία στην Ελλάδα φοιτητικών κατοικιών αντάξιων με αυτές που λειτουργούν με επιτυχία σε πολλές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στέγασης στους φοιτητές της χώρας», τονίζει ο κ. Κωνσταντίνος Μαρκάζος, Διευθύνων Σύμβουλος της Premia Properties.

Το ακίνητο, συνολικού εμβαδού 5.250 τ.μ., βρίσκεται στο κέντρο της Ξάνθης, και θα περιλαμβάνει 105 επιπλωμένα διαμερίσματα επιφάνειας από 22 τ.μ. μέχρι 53 τ.μ., ισόγειο κατάστημα επιφάνειας 720 τ.μ., και υπόγειο χώρο στάθμευσης επιφανείας 1.050 τ.μ.

Τα σταθεροποιημένα συνολικά ετήσια μισθωτικά έσοδα από το οικιστικό τμήμα προβλέπεται να ανέλθουν σε €300 χιλ., με υπογεγραμμένη 20ετή μίσθωση με την εταιρεία Hamlet, η οποία ήδη διαχειρίζεται τρεις φοιτητικές εστίες ιδιοκτησίας της Premia Properties και συνολικής δυναμικότητας 153 δωματίων στην Αθήνα, την Πάτρα, και την Θεσσαλονίκη, ενώ αναμένεται και πρόσθετο μισθωτικό εισόδημα από την εκμετάλλευση του μη οικιστικού τμήματος του κτιρίου.

Διεκδικεί τις ευκαιρίες

Η Premia Properties πρωτοστατεί στις φοιτητικές εστίες στην Ελλάδα, σε έναν κλάδο που έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης και θεωρείται ότι ‘αντέχει΄ στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες.

Σε πρόσφατη ανάλυση της, η Savills τονίζει ότι ο τομέας των φοιτητικών κατοικιών αποτελεί καλή ευκαιρία για τους επενδυτές να ισορροπήσουν τα χαρτοφυλάκια τους σε περιόδους οικονομικής ύφεσης.

«Αντιπροσωπεύει μια ισχυρή κατηγορία περιουσιακών στοιχείων και το θετικό κλίμα σε αυτόν τον τομέα καταδεικνύει την εμπιστοσύνη που έχουν οι επενδυτές στην ανθεκτικότητά του και στην ικανότητά του να παρέχει ασφαλείς αποδόσεις», συνεχίζει η Savills.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Premia Properties απέκτησε τρία αυτοτελή ακίνητα σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη με σκοπό να λειτουργήσουν ως φοιτητικές κατοικίες. Ο στόχος της εταιρείας είναι το χαρτοφυλάκιο της να ανέλθει στα 1.000 διαμερίσματα μέχρι και το 2026.

Με την ενεργοποίηση της συμφωνίας της Ξάνθης, κάνει ένα ακόμα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση καθώς διαθέτει πλέον 316 εξυπηρετούμενα διαμερίσματα, σύμφωνα με την εταιρεία.

Ο κλάδος στην Ελλάδα βρίσκεται ακόμα σε εμβρυακή φάση ανάπτυξης

Στην Ευρώπη, δισεκατομμύρια ευρώ επενδύονται στα διαμερίσματα των φοιτητών, με τις περισσότερες επενδύσεις να γίνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ προγραμματίζονται, επίσης, σημαντικά έργα και σε χώρες του ευρωπαϊκού νότου, όπως η Ισπανία και η Ιταλία.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου 300 διαμερίσματα έχουν ήδη αναπτυχθεί από ιδιωτικές εταιρείες και απευθύνονται αποκλειστικά σε φοιτητές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Εκτός από την Premia, τόσο η ισραηλινή Zoia, όσο και η Prodea, διεκδικούν μερίδιο της ανερχόμενης αγοράς.

Όπως και στα εξυπηρετούμενα διαμερίσματα, η Premia Properties κινείται δυναμικά και σε άλλα εμπορικά ακίνητα. Από μια εταιρεία με επενδύσεις της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ το Δεκέμβρη του 2019, η Premia Properties αναπτύχθηκε με εντυπωσιακούς ρυθμούς, υπεραποδίδοντας έναντι της ευρύτερης αγοράς.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας, οι επενδύσεις και τα μετρητά της ανήλθαν στα 305 εκατ ευρώ, καταγράφοντας αύξηση που αγγίζει το 1.000%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

minion athina
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στο Μινιόν μπαίνει η Zara: Στην τελική ευθεία για deal με την Dimand

Ο ισπανικός κολοσσός Inditex θέλει να μετατρέψει το ιστορικό κατάστημα της Ομόνοιας σε νέο mega χώρο και οι σχετικές διαπραγματεύσεις αναμένεται να κλείσουν το επόμενο διάστημα. Ήδη έχει κλείσει και τον Πύργο του Πειραιά.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Trastor: Νέα deals στην αγορά γραφείων μετά την ΑΜΚ των 75 εκατ. ευρώ

Τρίτη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από το 2019 για την εταιρεία, που έχει θέσει στόχο να ανεβάσει στα 500 εκατ. ευρώ την αξία του χαρτοφυλακίου της. Σε καλή πορεία η ελληνική αγορά γραφείων, κόντρα στην πτώση στην Ευρώπη.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Premia Properties: Τριπλό όφελος από την πώληση ακινήτου της

Το ακίνητο αυτό (πρόκειται για το πρώην εργοστάσιο της Soulis στο Βοτανικό) είχε ενταχθεί στο χαρτοφυλάκιο της εισηγμένης από το 2008 όταν είχε αποκτηθεί μέσα από διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η Εθνική Τράπεζα.