ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου

Τρ. Ηπείρου: Παρουσίασε νέα προϊόντα για στήριξη επιχειρήσεων

Η Τράπεζα παρουσίασε στα Ιωάννινα τις δυνατότητες πρόσβασης που διαθέτουν οι ΜμΕ στη χρηματοδότηση και συζητήθηκε ο αναπτυξιακός αντίκτυπος των επενδύσεων στην τοπική κοινωνία.

Τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτει για τη στήριξη των επενδυτικών σχεδίων της τοπικής επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων παρουσίασε η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου μετά από πρόσκληση του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2022, παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες πρόσβασης που διαθέτουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη χρηματοδότηση και συζητήθηκε ο αναπτυξιακός αντίκτυπος των επενδύσεων στην τοπική κοινωνία.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η Τράπεζα Ηπείρου διευκολύνει την πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε δανειακή χρηματοδότηση για τη στήριξη της καινοτομίας, της έρευνας και ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας και της οικονομικής μεγέθυνσης. Με μειωμένα επιτόκια, χαμηλότερες ή καθόλου εξασφαλίσεις, άμεση ρευστότητα, μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής, αυξημένη περίοδος χάριτος και χαμηλές ή καθόλου προμήθειες εγγύησης (επιχορηγούμενες), διασφαλίζει την αποδοτική χρήση των χρηματοδοτικών εργαλείων. Μαζί με τις ολοκληρωμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες που προσφέρει, οι ΜμΕ έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα τις κάνουν ανταγωνιστικές και ικανές να πρωταγωνιστήσουν στις εγχώριες και διεθνείς αγορές.

Ο Ιωάννης Βουγιούκας, Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, δήλωσε σχετικά: «Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα προσφέρει μια διευρυμένη γκάμα εργαλείων χρηματοδότησης για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών αναγκών με προνομιακούς όρους. Η Τράπεζα Ηπείρου συμμετέχει ενεργά στη δημιουργία σημαντικών επενδυτικών ευκαιριών για ένα μεγάλο εύρος επιχειρήσεων και οικονομικών κλάδων δραστηριοποίησης. Στόχος μας είναι να είμαστε ο πάροχος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών πρώτης επιλογής για τις κοινότητές μας, υποστηρίζοντας τις δυναμικές επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες της Ηπείρου να αναλάβουν το μερίδιο της αναπτυξιακής προσπάθειας που τους αναλογεί». 

Ο Δημήτρης Δημητρίου, Πρόεδρος του Επιμελητήριου Ιωαννίνων, ανέφερε: «Είναι σημαντικό για την επιχειρηματικότητα της περιοχής μας και της Ηπείρου συνολικότερα η παρουσία της Τράπεζας Ηπείρου. Οι δυο πλευρές θεωρούμε ότι μπορούμε να έρθουμε πιο κοντά για την ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας που αντιμετωπίζει προβλήματα ιδιαίτερα αυτή την εποχή και να αναπτύξουμε παράλληλα με τα χρηματοδοτικά προγράμματα που τρέχουν και άλλα στοχευμένα, για κατηγορίες επαγγελματιών που ενδεχομένως δεν καλύπτονται από υφιστάμενα. Η συνεργασία μας είναι δεδομένη και έχει πραγματοποιηθεί ήδη μια συνάντηση με τα στελέχη της Τράπεζας και τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Ι. Βουγιούκα για να προγραμματίσουμε κοινές δράσεις πάντα με στόχο τη στήριξη της επιχειρηματικότητας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Optima: Συνεργασία με Αναπτυξιακή Τράπεζα για χαμηλότοκα δάνεια

Τα τρία προγράμματα συγχρηματοδότησης, εντάσσονται στο νέο Ταμείο Χαρτοφυλακίου Συγχρηματοδοτήσεων και μπορούν σε κάποιες περιπτώσεις να αποφέρουν συνολική μείωση του κόστους δανεισμού για τις επιχειρήσεις που δύναται να ξεπεράσει και το 75%.
xatzipetrou
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μπαίνει σε λειτουργία το Know Your Customer από την Αναπτυξιακή Τράπεζα

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της τράπεζας Αθηνά Χατζηπέτρου σημείωσε ότι με την πλατφόρμα που θα λειτουργήσει τον Ιανουάριο, θα θα ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα μεταξύ των τραπεζών.
Γιώργος Ζαββός
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας ο Γ. Ζαββός

Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών θα αναλάβει καθήκοντα μη εκτελεστικού προέδρου, με την τράπεζα να αναφέρει ότι η πολυετής εμπειρία του κ. Ζαββού στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, θα ενισχύσει την διεθνή παρουσία της HDB.