ΓΔ: 1200.04 -0.02% Τζίρος: 108.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

MIG: Νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από την οικογένεια Ηλιόπουλου

Νέα κίνηση από την πλευρά του Ηλιόπουλου. Την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023 θα συζητηθεί η εν λόγω αίτηση στην οποία συμπεριλαμβάνεται αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής.

Νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και αίτημα για προσωρινή διαταγή (σ.σ. παρά την απόρριψη των προηγούμενων αιτημάτων) κατέθεσε η πλευρά Ηλιόπουλου κατά της MIG.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αίτημα της νέας Αίτησης είναι και πάλι η αναστολή της ισχύος της από 13.12.2022 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας και περαιτέρω της από 3.3.2023 απόφασης της Μετ’ Αναβολήν Επαναληπτικής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σε συνέχεια των από 2.3.2023 και 3.3.2023 Ανακοινώσεών της, η «MARFIN INVESTMENT GROUP ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» (εφεξής «η Εταιρία») ανακοινώνει ότι μέτοχοι μειοψηφίας της Εταιρίας, περιλαμβανομένης εταιρίας συμφερόντων Δέσποινας Ηλιοπούλου, οι οποίοι ενεργούντες συντονισμένα εκπροσωπούν συνολικό ποσοστό 12,99% των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας κοινοποίησαν σήμερα προς την Εταιρία νέα Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων που άσκησαν ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατά της Εταιρίας. Αίτημα της νέας Αίτησης είναι και πάλι η αναστολή της ισχύος της από 13.12.2022 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας και περαιτέρω της από 3.3.2023 απόφασης της Μετ’ Αναβολήν Επαναληπτικής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης. Τέλος επαναλαμβάνεται το αίτημα απαγόρευσης νομικής και πραγματικής μεταβολής της συμμετοχής της Εταιρίας στη θυγατρική «Attica Α.Ε. Συμμετοχών».

Στην ως άνω αίτηση συμπεριλαμβάνεται αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής, ως χρόνος συζήτησης του οποίου ενώπιον του αρμόδιου Προέδρου Υπηρεσίας του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ορίστηκε η Πέμπτη 9.3.2023.

Η Εταιρία θα τηρεί ενήμερο το επενδυτικό κοινό για την εξέλιξη της ανωτέρω δικαστικής διαδικασίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Attica-Group-Aero-Highspeed
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δικαστικό μπλόκο στη MIG επιχειρεί να στήσει η πλευρά του Μ. Ηλιόπουλου

Την Πέμπτη, μία ημέρα πριν τη γενική συνέλευση της MIG, θα συζητηθεί η έκδοση προσωρινής διαταγής επί αίτησης ασφαλιστικών μέτρων για αναστολή της απόφασης για την Attica και διαχειριστικό έλεγχο.
Attica-Group-Aero-Highspeed
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ενδιαφέρον της Strix Holdings για εξαγορά της Attica Group από τη MIG

Σε περίπτωση ολοκλήρωσης της συμφωνίας η θυγατρική της Τρ. Πειραιώς θα προβεί σε ολοσχερή εξόφληση του δανεισμού της MIG ύψους 443,8 εκατ. ευρώ, ενώ θα αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Attica Group.