ΓΔ: 1477.69 -0.27% Τζίρος: 79.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

MIG: Aπορρίφθηκαν οι αιτήσεις προσωρινής διαταγής του Μ. Ηλιόπουλου

Τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει ο εφοπλιστής στρέφονται κατά της συμφωνίας της MIG για τη μεταβίβαση της Attica Holdings, ενώ ζητεί και οικονομικό έλεγχο στη MIG

Απορρίφθηκε και η δεύτερη αίτηση προσωρινής διαταγής του Mάριου Ηλιόπουλου και της ομάδας του κατά της MIG. Oπως είναι γνωστό η ομάδα Ηλιόπουλου έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά της MIG διαφωνώντας με τη μεταβίβαση του 79,38% που κατέχει η MIG στην Attica Holdings στη  Strix με αντάλλαγμα τη διαγραφή δανείων 443,8 εκατ. ευρώ της MIG που έχει στο χαρτοφυλάκιό της η Strix.

Επίσης, η πλευρά Ηλιόπουλου έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα με αίτημα τον οικονομικό έλεγχο των ετών 2020-2022. Και για τα δύο αιτήματα η ομάδα Ηλιόπουλου είχε προχωρήσει και στο αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής. Tο πρώτο αίτημα απορρίφθηκε στις 3 Μαρτίου και το δεύτερο σήμερα. 

Στο μεταξύ η Τράπεζα Πειραιώς προχωρά με προσεκτικά βήματα στη συμφωνία και για αυτό ζήτησε από τη διοίκηση της MIG να μην προχωρήσει στις διαδικασίες ανταλλαγής μέχρι να εγκριθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου της MIG από την Πειραιώς

Η πρόταση κατατέθηκε «ενόψει των επισήμως δηλωμένων προθέσεων των μειοψηφούντων ανταγωνιστών της εταιρείας να προσπαθήσουν με κάθε μέσο να αμφισβητήσουν τις νόμιμες αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας, προς προστασίαν του κύρους της διαδικασίας και των αποφάσεων».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ολική επαναφορά της MIG, ξεκινά επενδύσεις με δύναμη πυρός 35 εκατ. ευρώ

Καθαρή από δάνεια μετά τη μεταβίβαση της Attica, η εταιρεία από το Σεπτέμβριο θα αρχίσει να ξεδιπλώνει το επενδυτικό της πλάνο. Τα σχέδια για τη θυγατρική RKB και η κεφαλαιακή «ένεση» της μητρικής Πειραιώς.
Attica-Group-Aero-Highspeed
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η επόμενη ημέρα της MIG χωρίς την Attica και η «προίκα» από την Πειραιώς

Ως εταιρεία συμμετοχών θα επιδιώξει να αναπτυχθεί και πάλι η MIG. Διαθέτει πλέον υγιή ισολογισμό, ενώ αναμένεται να λάβει στήριξη με νέα κεφάλαια από την Τρ. Πειραιώς. Ποια ήταν τα τέσσερα λάθη του παρελθόντος.
Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πήρε 88% - 90% της MIG η Τρ. Πειραιώς και εφαρμόζει το σχέδιό της

Στον ορίζοντα, η κεφαλαιακή ενίσχυση της MIG, ενώ αναμένεται έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για τη συγχώνευση Αttica Συμμετοχών και ΑΝΕΚ. Ακολουθεί η δημόσια πρόταση της Strix Holdings για την Αttica Συμμετοχών.
Attica-Group-Aero-Highspeed
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Group: Η αποτίμηση των 559 εκατ. και οι νέοι στόχοι με την ΑΝΕΚ

MIG και Πειραιώς είχαν δεχτεί προσφορά 300 εκατ., ενώ με τη μεταβίβαση στη Strix Holdings η αποτίμηση ανεβαίνει στα 559 εκατ. Το deal με την ΑΝΕΚ δημιουργεί την πέμπτη μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου διεθνώς. Τι σημαίνει για τους μετόχους.
Attica-Group-Aero-Highspeed
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

MIG: Η επόμενη μέρα, το ράλι της μετοχής και ο «γάμος» της Attica με ΑΝΕΚ

Συνεχίζει την πορεία της με νέα κεφάλαια η MIG μετά την κόντρα με τον Μ. Ηλιόπουλο. Προεξόφλησε... τα πάντα η θεαματική άνοδος της μετοχής. Ισχυρό ακτοπλοϊκό σχήμα δημιουργεί η Τρ. Πειραιώς με την ένωση Attica και ΑΝΕΚ.