ΓΔ: 1490.46 -0.08% Τζίρος: 119.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Στο limit-up η μετοχή της MIG με πιθανό αγοραστή τον εφοπλιστή Ηλιόπουλο

Η μετοχή έφτασε τα 0,2170 ευρώ, πολύ πάνω από τα 0,1668 που προσφέρει η Πειραιώς με τη δημόσια πρόταση. Ανεξάρτητα από τις αλλαγές στη μετοχική σύνθεση, δεν μπορούν να μπλοκαριστούν οι αποφάσεις στη Γ.Σ.

Εντύπωση έχει προκαλέσει η έντονη κινητικότητα στη μετοχή της MIG, η τιμή της οποίας έφθασε έως και τα 0,2170 ευρώ (+29,94%), ξεπερνώντας κατά πολύ τη δημόσια πρόταση των 0,1668 ευρώ που έχει καταθέσει η Τρ. Πειραιώς. 

Χρηματιστηριακές πηγές αναφέρουν ότι πιθανότερος αγοραστής είναι ο εφοπλιστής, κ. Μάριος Ηλιόπουλος, αν και δεν είναι ξεκάθαροι οι λόγοι και η στρατηγική του για μία τέτοια κίνηση. 

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη δημόσια πρόταση που έχει καταθέσει η Τρ. Πειραιώς και βάσει της τελευταίας επίσημης ενημέρωσης, έχει στην κατοχή της το 52,81% της MIG. Σε κάθε περίπτωση, στην επόμενη συνέλευση, όπου θα συζητηθεί η μεταβίβαση της Attica στη Strix, τα ποσοστά των μετόχων που θα συμμετάσχουν είναι «κλειδωμένα» με βάση τον αριθμό μετοχών που είχαν καταθέσει αρχικά, συνεπώς, ακόμη και στο θεωρητικό ενδεχόμενο όπου ένας μέτοχος συγκέντρωνε τώρα την καταστατική μειοψηφία (πάνω από ένα τρίτο των μετοχών), δεν θα μπορούσε να τη χρησιμοποιήσει για να μπλοκάρει τις αποφάσεις.

Όλα υποδεικνύουν ότι ο κ. Ηλιόπουλος θέλει να παίξει ένα «παιχνίδι καθυστερήσεων», γεγονός που έγινε αντιληπτό και από τη νέα αναβολή για τις 3 Μαρτίου. Σε αυτή τη ΓΣ θα εγκριθεί η συναλλαγή για μεταβίβαση του 79,38% της Attica Group που κατέχει η MIG προς τη Strix Holdings, θυγατρική της Πειραιώς, με αντάλλαγμα δάνεια ύψους 443,8 εκατ. ευρώ της MIG που έχει στο χαρτοφυλάκιό της η Strix. Είναι το πρώτο βήμα, ώστε μετά να ακολουθήσει η συγχώνευση Attica - ANEK δημιουργώντας μια ηγετική δύναμη  στον χώρο της ακτοπλοΐας, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ