ΓΔ: 1217.86 0.73% Τζίρος: 85.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Εθνική: Ξεπέρασε το 5% το ποσοστό συμμετοχής της Capital Group

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας, η Capital Group κατέχει έμμεσα 46.132.146 μετοχές που αντιστοιχούν σε συνολικό ποσοστό 5,04%.

Ξεπέρασε το 5% η συμμετοχή της Capital Group στο μετοχικό κεφάλαιο της Εθνικής Τράπεζας, σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας. Όπως αναφέρεται η Capital Group Companies είναι η μητρική εταιρεία των Capital Research and Management Company και Capital Bank & Trust Company. 

Πλέον η Capital Group κατέχει έμμεσα από την 07.03.2023 δικαιώματα ψήφου τα οποία αντιστοιχούν σε ισάριθμες κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου, άυλες μετοχές, σε ποσοστό άνω του ορίου του 5% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Τράπεζας και συγκεκριμένα 5,04% που αντιστοιχούν σε 46.132.146 δικαιώματα ψήφου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος A.E. ανακοινώνει ότι σύμφωνα με σχετική γνωστοποίηση που έλαβε η Τράπεζα από την εταιρεία “The Capital Group Companies, Inc.” στις 08.03.2023, η “The Capital Group Companies, Inc.” κατέχει έμμεσα από την 07.03.2023 δικαιώματα ψήφου τα οποία αντιστοιχούν σε ισάριθμες κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου, άυλες μετοχές, σε ποσοστό άνω του ορίου του 5% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Τράπεζας και συγκεκριμένα 5,04%.

Η Capital Group Companies, Inc. είναι η μητρική εταιρεία των Capital Research and Management Company και Capital Bank & Trust Company. Η CRMC είναι εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων με έδρα τις Η.Π.Α. που λειτουργεί ως διαχειριστής επενδύσεων για την οικογένεια αμοιβαίων κεφαλαίων American Funds, για άλλα συλλογικά επενδυτικά οχήματα, καθώς και για ιδιώτες και θεσμικούς πελάτες.

Η CRMC και οι συνδεδεμένες εταιρείες της -διαχειριστές επενδύσεων- διαχειρίζονται μετοχές για διάφορες εταιρείες επενδύσεων μέσω τριών τμημάτων: Capital Research Global Investors, Capital International Investors και Capital World Investors. Η CRMC είναι η μητρική εταιρεία της Capital Group International, Inc. (“CGII”), η οποία με τη σειρά της είναι η μητρική εταιρεία έξι εταιρειών διαχείρισης επενδύσεων (“εταιρείες διαχείρισης CGII”): Capital International, Inc., Capital International Limited, Capital International Sàrl, Capital International K.K., Capital Group Private Client Services Inc, και Capital Group Investment Management Private Limited.

Οι εταιρείες διαχείρισης CGII και η CB&T λειτουργούν πρωταρχικά ως διαχειριστές επενδύσεων για θεσμικούς και πελάτες υψηλής οικονομικής επιφάνειας. Η CB&T είναι εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων με έδρα τις Η.Π.Α., η οποία συνιστά εγγεγραμμένο σύμβουλο επενδύσεων και συνδεδεμένη καταστατικά ελεγχόμενη από την ομοσπονδιακή τράπεζα οντότητα.

Ούτε η CGC ούτε οι θυγατρικές της κατέχουν μετοχές της Τράπεζας για ίδιο λογαριασμό. Οι μετοχές που αναφέρονται μέσω αυτής της γνωστοποίησης κατέχονται μέσω λογαριασμών υπό τη διακριτική επενδυτική διαχείριση μίας ή περισσότερων από τις εταιρείες διαχείρισης επενδύσεων που αναφέρονται ανωτέρω.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πάνω από τους στόχους η Εθνική με απόδοση κεφαλαίου 15% το α' τρίμηνο

Με ισχυρή αύξηση στα καθαρά έσοδα από τόκους, κατά 73%, η Εθνική ανέβασε τα καθαρά οργανικά κέρδη στα 228 εκατ. ευρώ και τον δείκτη απόδοσης κεφαλαίου στο 15%, έναντι στόχου 11% για το τρέχον έτος.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μυλωνάς: Το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα θα παραμείνει υψηλό

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ υπογράμμισε ότι πλέον τα κόκκινα δάνεια αποτελούν πρόβλημα του παρελθόντος για την τράπεζα, η οποία διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια και ρευστότητα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εθνική Τράπεζα: Νέα εφαρμογή business mobile banking για επιχειρήσεις

Η τράπεζα συνεχίζει να πρωτοπορεί στον χώρο του digital banking προσφέροντας χρήσιμες υπηρεσίες και πλατφόρμες που διευκολύνουν ουσιαστικά τους πελάτες της, στοχεύοντας στην αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των εταιρικών πελατών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Π. Μυλωνάς: Η Εθνική Τράπεζα έχει αλλάξει σελίδα με ισχυρή ρευστότητα

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας σημείωσε πως η Εθνική διαθέτει υψηλή ρευστότητα, έχοντας συρρικνώσει το χαρτοφυλάκιο των κόκκινων δανείων, ξεπερνώντας τα προβλήματα του παρελθόντος.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Β. Καραμούζης: Στηρίζει την ανάπτυξη του τουρισμού η Εθνική Τράπεζα

Ο Γενικός Διευθυντής Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας σημείωσε πως η Εθνική στοχεύει τα επόμενα χρόνια σε νέες χρηματοδοτήσεις ύψους 0,5-1 δισ. ευρώ ετησίως στον τουρισμό.