ΓΔ: 1207.12 0.59% Τζίρος: 11.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:29:11 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Mytilineos
Φωτο: Mytilineos

Αναβάθμιση της Mytilineos σε «ΒΒ+» από τη Fitch

Η αναβάθμιση αντανακλά την εκτίμησή της για την ισχυρή λειτουργική απόδοση του ομίλου για το 2023 και αργότερα, η οποία χαρακτηρίζεται από διευρυμένες δραστηριότητες.

H Fitch αναβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Mytilineos, από BB σε «BB+» με το Outlook να τίθεται σταθερό. Μια βαθμίδα χαμηλότερα από το investment grade

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή της Fitch, η αναβάθμιση αντανακλά την εκτίμησή της για την ισχυρή λειτουργική απόδοση του ομίλου για το 2023 και αργότερα, η οποία χαρακτηρίζεται από διευρυμένες δραστηριότητες λόγω της αυξανόμενης έκθεσης στον πιο σταθερό και ανθεκτικό τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου. 

Η αξιολόγηση αποτυπώνει επίσης το διαφοροποιημένο επιχειρηματικό προφίλ και την ισχυρή θέση στην εγχώρια αγορά ηλεκτρισμού. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

MYTILINEOS_ESG
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η ΓΣ της Mytilineos έδωσε το «πράσινο φως» στις νέες δραστηριότητες

Μεταξύ άλλων, οι μέτοχοι ενέκριναν τη μετατροπή της διάρκειας της Εταιρείας από ορισμένου σε αορίστου χρόνου και την αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 4 του καταστατικού, όπως προτάθηκε προς έγκριση.
MYTILINEOS_ESG
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mytilineos: Χρονιά ιστορικών υψηλών σε οικονομικό επίπεδο και ESG το 2022

Η διαχείριση της Βιώσιμης Ανάπτυξης ως αναπόσπαστο μέρος του επιχειρηματικού μοντέλου της Εταιρείας, ενίσχυσε περαιτέρω την ικανότητά της να αναπτύσσεται επιχειρηματικά και οικονομικά.
MYTILINEOS_ESG
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mytilineos: Έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 300 – 500 εκατ. ευρώ

Η εταιρεία θα διαθέσει τις ομολογίες μέσω δημόσιας προσφοράς στο επενδυτικό κοινό στην Ελλάδα και θα τις εισαγάγει προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του ΧΑ.
Mytilineos
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mytilineos: Από 3 Ιουλίου η καταβολή καθαρού μερίσματος 1,178 ευρώ/μετοχή

Δικαιούχοι στην καταβολή μερίσματος είναι οι μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) που διαχειρίζεται η «Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Α.Ε.» κατά την 28η Ιουνίου 2023.