ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
MYTILINEOS_ESG
Πηγή: MYTILINEOS

Η Mytilineos ανέλαβε την κατασκευή 8 φωτοβολταϊκών για τη ΜΕΤΩΝ Ενεργειακή

Η κατασκευή των έργων έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2024. Οι φωτοβολταϊκοί σταθμοί θα εγκατασταθούν στην ευρύτερη περιοχή του πρώην λιγνιτωρυχείου Αμυνταίου.

Η Mytilineos ανέλαβε μετά από διαγωνιστική διαδικασία τη μελέτη, προμήθεια και κατασκευή (EPC) οκτώ φωτοβολταϊκών έργων στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 490 MW για τη ΜΕΤΩΝ Ενεργειακή, μια κοινοπραξία των RWE Renewables Europe & Australia (51%) και ΔEΗ Ανανεώσιμες (49%).

Η κατασκευή των έργων έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2024. Οι φωτοβολταϊκοί σταθμοί θα εγκατασταθούν στην ευρύτερη περιοχή του πρώην λιγνιτωρυχείου Αμυνταίου και αποτελούνται από τα εξής έργα:

  • Φιλώτας (18 MWp),
  • Ροδώνας (56 MWp),
  • Πέρδικας (40 MWp),
  • Ανάργυροι 3 (24 MWp) και
  • Ορυχείο Λακκιά (72 MWp)
  • Ανάργυροι 1 (40 MWp)
  • Αμύνταιο 2 (105 MWp)
  • Περδίκκας 5 (135 MWp)

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η Mytilineos μέσω του Τομέα Ενέργειας και ειδικότερα μέσω της δραστηριότητας της M Renewables έχει αναδειχθεί σε κορυφαίο integrated developer σε διεθνές επίπεδο, αναλαμβάνοντας σύνθετα ενεργειακά έργα σε όλο το φάσμα της ηλιακής ενέργειας, τόσο για την κάλυψη ίδιων αναγκών όσο και έργα για τρίτους.

Παράλληλα, η εταιρεία επεκτείνεται συνεχώς σε νέες χώρες και αγορές, πιστή στους στόχους διεθνοποίησης που έχουν τεθεί και προωθώντας το δυναμικό χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ που αποτελείται πλέον από περισσότερα από 13 GW σε όλο τον κόσμο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

MYTILINEOS_ESG
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η ΓΣ της Mytilineos έδωσε το «πράσινο φως» στις νέες δραστηριότητες

Μεταξύ άλλων, οι μέτοχοι ενέκριναν τη μετατροπή της διάρκειας της Εταιρείας από ορισμένου σε αορίστου χρόνου και την αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 4 του καταστατικού, όπως προτάθηκε προς έγκριση.
MYTILINEOS_ESG
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mytilineos: Χρονιά ιστορικών υψηλών σε οικονομικό επίπεδο και ESG το 2022

Η διαχείριση της Βιώσιμης Ανάπτυξης ως αναπόσπαστο μέρος του επιχειρηματικού μοντέλου της Εταιρείας, ενίσχυσε περαιτέρω την ικανότητά της να αναπτύσσεται επιχειρηματικά και οικονομικά.
MYTILINEOS_ESG
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mytilineos: Έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 300 – 500 εκατ. ευρώ

Η εταιρεία θα διαθέσει τις ομολογίες μέσω δημόσιας προσφοράς στο επενδυτικό κοινό στην Ελλάδα και θα τις εισαγάγει προς διαπραγμάτευση στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Ρυθμιζόμενης Αγοράς του ΧΑ.