ΓΔ: 1400.61 -1.12% Τζίρος: 124.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
MYTILINEOS_ESG
Πηγή: MYTILINEOS

Ξεπέρασε τις προβλέψεις η Mytilineos: Τι λένε εκθέσεις οκτώ οίκων

Οι αναλυτές βλέπουν ακόμα μεγαλύτερο upside στην κερδοφορία της εταιρείας ακόμα και από τα σημερινά, πολύ υψηλά επίπεδα. Ορισμένοι προαναγγέλλουν ότι θα αυξήσουν τις αποτιμήσεις σε νέα reports που θα εκδώσουν.

Την επίτευξη αποτελεσμάτων α’ εξαμήνου που υπερβαίνουν το consensus της αγοράς και την επαναβεβαίωση των προβλέψεων της διοίκησης της Mytilineos για EBITDA της τάξεως του 1 δισ. ευρώ στη χρήση 2023 επισημαίνουν αναλυτές διεθνών και ελληνικών οίκων, μετά και το χθεσινό conference call της εταιρείας.

Σημειώματα για τη Mytilineos εξέδωσαν οι Morgan Stanley, που διατηρεί τη σύσταση Overweight, και οι Eurobank, Piraeus, NBG, Alpha Finance, EUROXX, Optima και Wood.

Μεταξύ άλλων, τα βασικά σημεία όπου εστίασαν οι αναλυτές είναι τα ακόλουθα: 

  • Τα αποτελέσματα 6μήνου ήταν υψηλότερα του consensus των αναλυτών, ενώ ο πρόεδρος της εταιρείας, Ευάγγελος Μυτιληναίος, τόνισε χθες ότι, έχοντας περάσει τα μέσα της χρονιάς, η επίτευξη κερδοφορίας σε επίπεδο EBITDA ακόμα και άνω του 1 δισ. ευρώ για το 2023 μοιάζει πλέον πιο πιθανό. Ταυτόχρονα, η εταιρεία ετοιμάζεται για το 2024, το οποίο με τη σειρά του αναμένεται να είναι ακόμα πιο δυνατό, γεγονός που σχολιάζεται θετικά από την αγορά, καθώς οι αναλυτές βλέπουν ακόμα μεγαλύτερο upside στην κερδοφορία της εταιρείας ακόμα και από τα σημερινά, πολύ υψηλά επίπεδα. Ορισμένοι μάλιστα (Alpha Finance, Optima) προαναγγέλλουν ότι θα αυξήσουν τις αποτιμήσεις για την εταιρεία σε νέα reports που θα εκδώσουν. 
  • Το μοντέλο της εταιρείας όσον αφορά στον κλάδο με τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην κερδοφορία της, τα ΑΠΕ, σχολιάζεται πλέον ιδιαίτερα θετικά, καθώς επιτρέπει τη διατήρηση των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης των ΑΠΕ, παρά το περιβάλλον υψηλών επιτοκίων. Εκτιμάται ότι χρόνο με το χρόνο η συνεισφορά τους στην κερδοφορία της Εταιρείας θα αυξάνεται σημαντικά, καθώς απορροφά το μεγαλύτερο κομμάτι των φιλόδοξων επενδύσεων της Εταιρείας
  • Η επιτυχημένη αυτή πορεία της Εταιρείας, βάση των σχολίων των αναλυτών, οφείλεται εν πολλοίς στις σημαντικές συνέργειες που μπορεί να αναπτύσσει η Mytilineos μεταξύ των Κλάδων Ενέργειας και Μετάλλων, οι οποίες με τη σειρά τους προσφέρουν ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού που κατά κύριο λόγο αναπτύσσεται πιο μονόπλευρα.
  • Περαιτέρω ενίσχυση των ταμειακών ροών της Εταιρείας αναμένονται στο Β’ εξάμηνο του έτους.
  • Η επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας, μπορεί πλέον να θεωρείται θέμα χρόνου, καθώς η εταιρεία πληροί όλες τις προϋποθέσεις, ενώ τα ομόλογά της διαπραγματεύονται ήδη σε επίπεδα Investment Grade rating status (με spread στα 80bps).
  • Τέλος, σημειώνεται από τους αναλυτές η προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης της διεθνοποίησης της Mytilineos, η οποία εξετάζεται ολιστικά σε συνεργασία με μεγάλες επενδυτικές τράπεζες.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Mytilineos
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mytilineos: Σε λειτουργία ο δεύτερος αεριοστροβίλος στη Λιβύη

Ο δεύτερος αεριοστρόβιλος στο έργο παραγωγής ενέργειας στο Tobruk της Λιβύης, τροφοδοτεί το δίκτυο της χώρας με επιπλέον 171MW. Μετά την ολοκλήρωσή της, η μονάδα θα είναι σε θέση να παρέχει περισσότερα από 740MW.
MYTILINEOS_ESG
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Mytilineos ανέλαβε την κατασκευή 8 φωτοβολταϊκών για τη ΜΕΤΩΝ Ενεργειακή

Η κατασκευή των έργων έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2024. Οι φωτοβολταϊκοί σταθμοί θα εγκατασταθούν στην ευρύτερη περιοχή του πρώην λιγνιτωρυχείου Αμυνταίου.