ΓΔ: 1206.54 0.54% Τζίρος: 17.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:16:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Optiki Ina, Fiber, Internet, Diadiktyo, Tilepikoinonies
Φωτο: Shutterstock

Επενδύει 150 εκατ. ευρώ ο νέος παίκτης της σταθερής τηλεφωνίας

Με την υποστήριξη του καναδικού fund, Fiera Infrastracture και το πλεονέκτημα του χαμηλού κόστους στα έργα δικτύου, η Inalan φιλοδοξεί να πάρει μια καλή θέση στην αγορά της σταθερής τηλεφωνίας.

Με συνολικές επενδύσεις που θα φτάσουν τα 150 εκατ. ευρώ μέσα στα επόμενα πέντε με επτά χρόνια, η Inalan, έχοντας πλέον ως στρατηγικό επενδυτή το καναδικό επενδυτικό κεφάλαιο Fiera Infrastructure που διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία αξίας 130 δισ. ευρώ, φιλοδοξεί να γίνει ο νέος ισχυρός παίκτης στη σταθερή τηλεφωνία.

Η νεοφυής πάροχος ίντερνετ και σταθερής που έχει αρχίσει να αναπτύσσεται δυναμικά στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια με όπλο την επιθετική εμπορική πολιτική, όπου και προσφέρει χαμηλές τιμές σε υψηλές ταχύτητες, θέλει να βάλει δύσκολα στους παραδοσιακούς παίκτες, στοχεύοντας να φτάσει τις 1,6 εκατ. συνδέσεις μέχρι το 2030, χτυπώντας παράλληλα και την πόρτα της αγοράς χονδρικής.

Μέχρι σήμερα η Inalan αριθμεί 10.000 συνδρομητές, ωστόσο το καναδικό fund θέλει να ενισχύσει την παρουσία της, έχοντας ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα τα χαμηλής όχλησης έργα που πραγματοποιεί για την ανάπτυξη των υποδομών της. Παράλληλα θέλει να χτυπήσει και την πόρτα της χονδρικής αγοράς, μπαίνοντας σε περιοχές όπου θα βρίσκονται τουλάχιστον ακόμα δυο «παραδοσιακοί παίκτες».

Η ευκαιρία που προσφέρει η Ελλάδα

Όπως ανέφερε χθες ο Managing Director της Fiera Infrastructure Jason Cogley, το καναδικό fund που θέλει να διευρύνει την παρουσία του στην ευρωπαϊκή αγορά τηλεπικοινωνιών πρόκειται να επενδύσει 150 εκατ. ευρώ με το έργο IONIAN και την ανάπτυξη της Inalan, με στόχο ο μικρός πάροχος να μεγαλώσει και να ενισχύσει την παρουσία του στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Σημείωσε ότι η ανάπτυξη των δικτύων FTTC και FTTH είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, κάτι που αντικατοπτρίζεται στις χαμηλές θέσεις της ευρωπαϊκής κατάταξης που κατέχει η χώρα, αναφέροντας ωστόσο ότι η αγορά βρίσκεται σε άνθηση καθώς υπάρχουν πολλές ανακοινώσεις για την ανάπτυξη δικτύων, ενώ υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα είναι μια φανταστική χώρα για να επενδύσεις», επισημαίνοντας ότι «από αυτά που μας αρέσουν στη δημιουργία δικτύου οπτικών ινών στην Αθήνα είναι η πυκνότητα του πληθυσμού που υπάρχει».

Σε μια εποχή που η ανάγκη για υποδομές επόμενης γενιάς είναι μεγάλη, οι παραδοσιακοί πάροχοι έχουν προαναγγείλει σχέδια ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ μόνο για την ανάπτυξη οπτικής ίνας. Από την πλευρά της, η Inalan, χρησιμοποιώντας ένα πιο ευέλικτο μοντέλο, που μπορεί να παρέχει μια νεοφυής τηλεπικοινωνιακός πάροχος όπως αυτή, φέρνει στο 1/3 το κόστος ανάπτυξης του δικτύου.

Ο κ. Cogley ανέφερε πάντως ότι «είμαστε ανοιχτοί για συμφωνίες σε χονδρική αν θέλουν οι άλλοι πάροχοι να χρησιμοποιήσουν το δίκτυο μας». Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι η Inalan δεν προτίθεται να μπει και στην αγορά κινητής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Optiki Ina, Fiber, Internet, Diadiktyo, Tilepikoinonies
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΤΕ: Αρχίζει η αναβάθμιση δικτύου, στόχος οι διπλάσιες ταχύτητες

Πλέον οι συνδρομητές σταθερής COSMOTE, στους οποίους είναι τεχνικά εφικτή η αναβάθμιση, θα μεταφερθούν στην αμέσως επόμενη εμπορικά διαθέσιμη ταχύτητα Internet, διατηρώντας την ίδια τιμή. Πώς θα γίνει η αναβάθμιση.
deutsche telekom-kivernisi
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Πράσινο» της D. Telekom για επενδύσεις 3 δισ. του ΟΤΕ σε γρήγορα δίκτυα

Για ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από τον γερμανικό όμιλο κάνει λόγο ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης. Ο ΟΤΕ υπόσχεται ότι θα συνεχίσει την πολιτική διανομής μεγάλων μερισμάτων στους μετόχους παρά τις νέες επενδύσεις.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Άγγιξε το 100% το μερίδιο της Nova στις νέες συνδέσεις κινητής

Η επιθετική εμπορική πολιτική της εταιρείας αποδίδει καρπούς. Δεν έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για τα οικονομικά της αποτελέσματα. Λανσάρει νέο κινητό 5G, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα προϊόντα.
internet-diadiktyo-fiber
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Πιο αργή από το Κονγκό η ταχύτητα των ελληνικών συνδέσεων ίντερνετ

Καθυστερούν οι επενδύσεις εκσυγχρονισμού των δικτύων και η Ελλάδα υποχώρησε στην 104η θέση της διεθνούς κατάταξης, σύμφωνα με την Ookla. Στην 37η θέση οι ταχύτητες των συνδέσεων μέσω κινητού.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χιλιάδες τα παράπονα για τη σταθερή, δυσαρέσκεια και για τα δίκτυα κινητής

Αν και οι ταχύτητες του διαδικτύου έχουν ανεβεί σημαντικά, οι απαιτήσεις των καταναλωτών έχουν αυξηθεί, μαζί και τα παράπονά τους καθώς τα δίκτυα των παρόχων δεν δείχνουν να μπορούν να ανταποκριθούν.