ΓΔ: 1424.04 0.16% Τζίρος: 185.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Autohellas - Hertz
Φωτο: Autohellas

Autohellas - Samelet εξαγόρασαν την FCA Greece για 65,15 εκατ. ευρώ

Οι Όμιλοι θα βασιστούν στην υψηλή τους τεχνογνωσία και εμπειρία αλλά και θα αξιοποιήσουν το δυναμικό των στελεχών της FCA Greece και του δικτύου των μαρκών Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional και Jeep στη χώρα.

Την εξαγορά της FCA Greece, εισαγωγέα των μαρκών Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional και Jeep στην ελληνική αγορά, μαζί με τη Samelet Motors ανακοίνωσε η Autohellas.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο, η Αutohellas, μέσω της εταιρείας ORNOS που έχει από κοινού ιδρύσει με τη Samelet Motors, ολοκλήρωσε την εξαγορά από την Εταιρεία «FCA ITALY S.p.A.» του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με την Επωνυμία «FCA GREECE ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ», που αποτελεί τον εισαγωγέα και γενικό διανομέα των μαρκών Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Fiat Professional και Jeep στην ελληνική αγορά. Το τίμημα εξαγοράς της FCA GREECE ανήλθε στο ποσό των 65.150.000 ευρώ, με πιθανότητα μικρής αναπροσαρμογής με βάση τους όρους του Συμφωνητικού Μεταβίβασης Μετοχών. Η συμμετοχή της Autοhellas ανέρχεται σε ποσοστό 51% και συνεπώς κατέβαλε το ποσό των 33.226.500 ευρώ.

Οι Όμιλοι Autοhellas και Samelet θα βασιστούν στην υψηλή τους τεχνογνωσία και εμπειρία αλλά και θα αξιοποιήσουν το δυναμικό των στελεχών της FCA Greece και του δικτύου των Μαρκών αυτών στη χώρα, ώστε να εξασφαλίσουν τη συνέχιση των υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους πελάτες τους αλλά και να αναπτύξουν περαιτέρω τη συνολική διείσδυση των μαρκών που αναλαμβάνουν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Autohellas
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ξεπέρασε το 1 δισ. ο τζίρος της Autohellas στα 106 εκατ. τα κέρδη προ φόρων

Tα Κέρδη μετά Φόρων (ΕΑΤ) του Ομίλου ανήλθαν σε 85 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση 3% καθώς η σημαντική αύξηση των επιτοκίων απορρόφησε το μεγαλύτερο μέρος της βελτίωσης στην λειτουργική κερδοφορία.
Autohellas - Hertz
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Autohellas: Από 4,25% έως 4,60% το εύρος απόδοσης του επιτοκίου για το 5ετες

Ο προσδιορισμός της απόδοσης και του επιτοκίου των Ομολογιών θα γίνει με τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών (“Book Building”), το οποίο θα τηρηθεί από τους Συντονιστές Κυρίους Αναδόχους.